G4Media.ro

Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă intră duminică în programul…

Foto: Centrala de la Cernavodă / Ministerul Economiei

Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă intră duminică în programul de oprire planificată

Unitatea 1 a CNE Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată, desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional urmând să aibă loc la ora 11:00, potrivit Nuclearelectrica, transmite Agerpres.

„Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, se menţionează într-un comunicat al societăţii.

În perioada opririi planificate se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă; programul de mentenanţă corectivă; programul de inspecţii; programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări de proiect.

Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă şi cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva COVID-19, menţionează reprezentanţii Nuclearelectrica.

Centrala nuclearoelectrică Cernavodă asigură funcţionarea în siguranţă a Unităţilor nucleare 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. Cele două reactoare de la Cernavodă asigură aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost pusă în operare comercială la data de 2 decembrie 1996, iar Unitatea 2 la data de 28 septembrie 2007.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Economiei

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. @Redactia

    Erau utile și informații ca durata programului de oprire si impactul asupra sistemului energetic național. De asemenea, e interesant de știut a câtă oprire este… în cazul în care nu este prima de acest fel.

    Mulțumesc.

    • Ținând cont de programul anilor anteriori:
      – durata programului de oprire: aproximativ 1 lună;
      – impactul asupra sistemului energetic național: 0, această perioadă este special aleasă astfel încât să se suprapună peste supraproducția Hidroelectrica(regim de ape mari datorată topirii zăpezii, ploi, viituri, specifice lunilor mai – iunie);
      – o oprire tehnologică 1 dată / 2 ani / unitate.