G4Media.ro

Unitatea de elită a armatei germane, vizată de o nouă anchetă cu…

Foto: pixabay.com

Unitatea de elită a armatei germane, vizată de o nouă anchetă cu privire la infiltrarea unor extremiști de dreapta

Comisarul parlamentar pentru forţele armate ale Germaniei, Eva Hoegl, a cerut marţi declanşarea unei investigaţii ample asupra acuzaţiilor formulate împotriva unor membri ai unei unităţi de elită a Bundeswehr-ului, aflată de mai multă vreme în vizor în legătură cu suspiciuni privind prezenţa unor extremişti de dreapta în rândurile sale, informează dpa.

Unitatea militară germana de elită (KSK, Kommando Spezialkräfte) a fost lovită în ultimii ani de mai multe scandaluri, ceea ce a determinat o reformare majoră a unităţii. Cea mai recentă acuzaţie se referă la o amnistie asupra posesiei de arme care ar fi fost oferită unor soldaţi care au adunat mai multe arme.

„A fost lansat un proces de reformă. Acuzaţia care a ieşit la lumină privind o ‘amnistie’ pentru posesorii de arme şi muniţii din rândurile KSK pune o presiune considerabilă asupra întregului proces”, a spus Hoegl. Ea a cerut „clarificări asupra tuturor faptelor din KSK şi transparenţă absolută”.

Cea mai recentă acuzaţie a alimentat speculaţii conform cărora comandantul KSK Markus Kreimayr, care a condus până acum reformele din această unitate, ar putea fi destituit. El este acuzat că le-a promis soldaţilor că nu va fi declanşată nicio acţiune împotriva lor dacă vor restitui armele pe care le-au colecţionat sau, nu este exclus, le-au furat.

Nu este foarte clar dacă Ministerul Apărării al Germaniei au fost informat în legătură cu această problemă.

O companie din cadrul KSK fusese desfiinţată în totalitate după acuzaţiile privind extremismul de extremă dreapta.

În urmă cu aproximativ o lună, un soldat al KSK a fost trimis în faţa instanţei după ce o cantitate mare de arme a fost descoperită îngropată în grădina lui din Collm, un sat din estul Germaniei.

Unitatea de elită este însărcinată cu misiuni speciale de interes strategic, precum eliberarea de ostatici germani în zone de conflict şi capturarea de terorişti.

Sursa: Agerpres

Image by Philavert from Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Colecționari de arme exista in toate tarile civilizate .Ei sunt înregistrați și nu vad de ce trebuie blamați.Vanatpatea de așa zisul extremiști de dreapta e vânătoare de vrăjitoare.E plin de extremiști de stânga de la ecologiștii roșii vopsiți in verde până la corecții politici ultra progresiști prezenți în toate partidele politice din Europa occidentală.Nu exista partide de extremă dreapta adevărate în Occident care sa și merite numele.Cone critica colonizarea iresponsabilă și sinucigașă cu musulmani intoleranți și neasimilabili a Germaniei,Franței,Angliei și altor țări europene imediat e etichetat de presă și celelalte partide că extremist de dreapta,islamofob,fascist,nazist,etc.La fel sunt etichetați și cei care se opun toxicelor politici de gen dau așa zisei culturi aa anulării.Nu Hitler are statui în Occident ci. Marx și Lenin.La școală nu se învață despre ororile comunismului ci numai despre cele ale nazismului.Toti cei care sunt în dezacord cu progresismul corect politic,cu feminismul agresiv și absurd,cu politicile de gen,cu cultura anulării,cu colonizarea occidentului cu hoarde barbare sunt considerați de extremă dreapta.Daca ar fi cu adevărat de extremă dreapta nu ar mai exista cine sa i eticheteze.

  2. Daca ai arme esti automat extremist de dreapta?

  3. Toti nemtii sunt extremisti de dreapata camuflati tacit in partide de centru-stanga.

  4. Camionul din poza face toți banii, e din epaca ww2

  5. Astia numai extremisti de dreapta viseaza. De la Breivig nu a mai fost nici un caz in Europa. In schimb extremisti stangisti care s-au apucat de distrus statui, si de hartuit oameni pro-life (vezi Polonia, cazul transgenderului care a agresat niste pro-liferi, si le-a produs distrugeri automobilului acestora) sunt din ce in ce mai multi. Dar pe astia nu-i vad ca sunt o parte a curentului politic dominant pe moment in Europa.