G4Media.ro

Uniunea Europeană: 18 milioane de copii suferă de sărăcie sau excluziune socială,…

Sursa foto: Pixabay/ Amber Clay

Uniunea Europeană: 18 milioane de copii suferă de sărăcie sau excluziune socială, iar mulţi alţii sunt expuşi acestui risc ca urmare a pandemiei de COVID-19

Aproximativ 18 milioane de copii din spațiul comunitar suferă de sărăcie sau excluziune socială, iar mulţi alţii sunt expuşi acestui risc ca urmare a pandemiei de COVID-19, a anunţat vineri UE cu ocazia sărbătoririi, pe 20 noiembrie, a Zilei internaţionale a drepturilor copilului, informează EFE.

„Astăzi lumea găzduieşte cea mai mare generaţie de tineri din istorie. Din păcate, milioane de copii din întreaga lume, inclusiv 18 milioane în UE, încă trăiesc în sărăcie sau excluziune socială. Mulţi alţii sunt expuşi riscului, deoarece minorii continuă să fie primii care suferă de pe urma impactului socio-economic al pandemiei de COVID-19”, se arată într-o declaraţie comună a Comisiei Europene şi a şefului diplomaţie europene, Josep Borrell.

UE estimează că aproximativ 466 de milioane de copii nu au acces la învăţământ la distanţă şi că mulţi s-au văzut obligaţi să abandoneze şcoala.

Cu ocazia Zilei internaţionale a drepturilor copilului, UE a reamintit că sprijină educaţia minorilor într-o sută de ţări, acţionând pentru a limita impactul pandemiei şi pentru a facilita o întoarcere în siguranţă la şcoală.

În vederea îmbunătăţirii situaţiei, CE intenţionează să crească în mod semnificativ, cu 6 miliarde de euro până în 2027, investiţiile în educaţie în Africa subsahariană, America Latină, Caraibi şi Asia-Pacific.

UE are, de asemenea, o Strategie privind drepturile copilului pentru a aborda cauzele fundamentale ale inegalităţii şi sărăciei şi o Garanţie europeană pentru copii pentru a promova egalitatea de şanse.

În contextul în care în 2021 se sărbătoreşte Anul internaţional pentru eliminarea muncii copiilor, UE a reamintit că se concentrează pe eliminarea muncii copiilor până în 2025, aşa cum s-a angajat prin Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, şi că are o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte munca copiilor, inclusă în aplicarea acordurilor comerciale.

Cu toate acestea, activistul guatemalez Fernando Morales-de la Cruz, fondatorul Cartoons for Change, a declarat că UE ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a soluţiona această problemă.

„Europa nu va interzice importul de bunuri produse prin munca copiilor, chiar dacă (preşedinta CE, Ursula) Von der Leyen s-a angajat să respecte toleranţa zero” în privinţa muncii copiilor, a afirmat Morales-de la Cruz, care a lansat recent campania „Îmbracă-te pentru a schimba lumea”, la care participă caricaturişti din mai multe ţări cu scopul de a apăra dreptul copiilor la educaţie şi pentru a cere ca minorii să nu muncească, relatează Agerpres.

Sursa foto: Pixabay/ Amber Clay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Dacă nu sunt legebetisti, tot degeaba. Prioritatea nr. 1 pentru UE o reprezintă 🌈, nu oamenii săraci.

  2. Cand dai legi pentru distantare sociala o sa ai mai multe cazuri de excluziune sociala. Cine are fi stiut?:)))))))

  3. Rezolvarea este foarte simplă: ești sărac? Nu te apuca să faci copii. Dar cu cine să te înțelegi?
    Și apoi dau vina pe stat, pe excluziune socială, pe orice, numai pe instinctele lor animalice, nu. Dacă le place să trăiască precum animalele, să-și asume consecințele.

  4. Tovarăși, cu ocazia sărbătoririi anului international pentru eliminarea muncii copilului, vom investi 6 mld Euro pentru propășirea idealurilor socialiste si imbunatatirea conditiilor economice generale din Africa!! Dar cu miliardoaiele pe care ar trebui sa le investească UE in Orientul Mijlociu pentru descurajarea imigrației, cum ramane? In acelasi timp, UE taie fondurile europene pentru Ungaria si Polonia și iată cum acest „suprastat” se transformă intr-o dictatura.

  5. Organizație totalitară globalistă.

  6. Coruptia este principala problema in UE, daca s-ar mai reduce ar creste nivelul de trai si ar ajunge fondurile si la copii.

  7. Poza e cu copii din UE?