G4Media.ro

Uniunea Europeană acuză Google că încalcă regulile antitrust în tehnologia pentru publicitate…

Sursa foto: Pexels

Uniunea Europeană acuză Google că încalcă regulile antitrust în tehnologia pentru publicitate / Google este dominantă pe piaţa europeană a serverelor de reclame pentru editori şi a instrumentelor programatice de cumpărare de reclame pe internet

Uniunea Europeană a acuzat miercuri Google de încălcarea regulilor antitrust în tehnologia pentru publicitate, cunoscută sub numele de Adtech, şi ar putea căuta separarea unor părţi din afacerea gigantului tehnologic pentru a atenua preocupările UE, transmite Reuters potrivit news.ro

Comisia Europeană, braţul executiv al UE, a ajuns la o concluzie preliminară că Google este dominantă pe piaţa europeană a serverelor de reclame pentru editori şi a instrumentelor programatice de cumpărare de reclame pentru internetul deschis.

Comisia a mai spus că Google a abuzat de această poziţie dominantă cel puţin din 2014.

Alphabet, compania-mamă a Google, va avea acum şansa de a citi preocupările ridicate de comisie şi de a-şi apăra poziţia în scris, precum şi de a solicita o audiere orală pentru a-şi prezenta comentariile.

Comisia a sugerat că Google ar putea fi nevoit să divizeze afacerea pentru a răspunde preocupărilor ridicate şi, astfel, a respecta regulile de concurenţă din bloc.

”Opinia preliminară a Comisiei este, prin urmare, că numai cesionarea obligatorie de către Google a unei părţi din serviciile sale ar răspunde preocupărilor sale în materie de concurenţă”, a declarat comisarul UE pentru concurenţă, Margrethe Vestager, într-un comunicat.

Aceasta ar fi prima dată când comisia ar cere separarea unei părţi a unei afaceri.

″[Google] colectează datele utilizatorilor, vinde spaţiu publicitar şi acţionează ca intermediar de publicitate online. Deci, Google este prezent la aproape toate nivelurile aşa-numitului lanţ de aprovizionare adtech”, a spus ea.

”Preocuparea noastră preliminară este că Google s-ar putea să-şi fi folosit poziţia pe piaţă pentru a-şi favoriza propriile servicii de intermediere. Acest lucru nu numai că a dăunat concurenţilor Google, ci şi interesele editorilor, crescând în acelaşi timp costurile agenţilor de publicitate. Dacă sunt confirmate, practicile Google ar fi ilegale în conformitate cu regulile noastre de concurenţă.”

Google nu a fost imediat disponibil pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Vorbind la o conferinţă de presă de miercuri, Vestager a spus că există un conflict de interese moştenit.

”Google se află în fiecare parte a acestui lanţ de aprovizionare. Avem obligaţia de a găsi remediul care ar fi mai puţin intruziv. Nu vedem că acest conflict de interese inerent şi încorporat poate fi rezolvat în alt mod decât să nu deţină proprietatea asupra întregului lanţ valoric”, a adăugat Vestager, potrivit news.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...