G4Media.ro

Uniunea Europeană cere Poloniei să modifice definiția violului și să înceteze restricționarea…

sursa foto: Facebook/ Daniel Buda

Uniunea Europeană cere Poloniei să modifice definiția violului și să înceteze restricționarea organizațiilor mass-media

Polonia trebuie să-și schimbe definiția legală a violului pentru a proteja femeile și să înceteze să restricționeze mass-media, au declarat joi instituțiile europene, lansând o nouă provocare partidului conservator de la guvernare cu privire la drepturi și democrație, relatează Reuters.

Sub conducerea partidului eurosceptic și conservator din punct de vedere social, partidul Legea și Justiția (PiS), Polonia a luptat cu Uniunea Europeană pe probleme care variază de la tratamentul migranților până la independența judecătorilor.

În ciuda protestelor, PiS a înăsprit legile anti-avort deja restrictive, introducând o interdicție de facto de a întrerupe sarcinile.

Consiliul Europei a declarat că Varșovia ar trebui să intensifice eforturile de combatere a violenței sexuale și să schimbe definiția violului dintr-o definiție bazată pe forță într-una care să includă sexul non-consensual.

Consiliul analizează modul în care națiunile europene pun în aplicare Convenția de la Istanbul din 2014 privind combaterea violenței împotriva femeilor. Din cele 17 state analizate până în prezent, doar Belgia, Malta și Suedia sancționează violența sexuală doar din cauza lipsei consimțământului.

„Fără o definiție a violului bazată pe consimțământ în dreptul penal, procurorii vor decide invariabil împotriva solicitării unei acuzații în cazurile în care actul sexual este incontestabil, dar consimțământul nu este”, se arată într-o declarație.

Pe de altă parte, Parlamentul European a votat o rezoluție în care își exprima îngrijorarea față de libertățile mass-media din Polonia și critică un proiect de lege care vizează un canal de știri TV deținut de Discovery, TVN, care critică guvernul.

Rezoluția fără caracter obligatoriu deplânge în continuare erodarea independenței judiciare, utilizarea litigiilor pentru a reduce la tăcere criticii și încercările de a bloca educația sexuală în școli.

Rezoluția critică Polonia pentru retrocedări în ceea ce privește sănătatea și drepturile sexuale și reproductive ale femeilor, precum și discriminarea homosexualilor. De asemenea, actul normativ votat de europarlamentari mai precizează că UE ar trebui să oprească finanțarea prin fonduri europene către Varșovia.

Nouăsprezece dintre cele 27 de țări ale blocului – dar nu și Polonia – au câștigat deja aprobarea Comisiei Europene pentru planurile lor de redresare și reziliență, deblocând accesul la zeci de miliarde de euro în fondurile de recuperare COVID-19.

Comisia a criticat, de asemenea, Polonia cu privire la drepturile comunității LGBTI în urma unei decizii a unor comunități poloneze de a se declara „fără LGBT”.

Ministerul Familiei și Politicii Sociale a respins preocupările legate de discriminare, spunând miercuri că nu limitează legal dreptul tuturor oamenilor de a trăi sau de a lucra acolo.

Varșovia a spus că va acoperi golurile de finanțare în cazul în care zonele autoproclamate „fără LGBT” ar pierde banii UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Bineinteles, violul nu mai inseamna act sexual prin folosirea fortei fizice, sub amenintarea violentei, sau prin alte metode de constrangere, violul trebuie sa insemne si actul sexual in care partenera isi poate retrage consimtamantul a doua zi daca nu se simte ok ca a acceptat sa faca sex noaptea trecuta.
    Sau daca doi tineri merg in club si consuma alcool si fac sex sa se considere ca ea nu avea discernamant pentru ca era beata dar el avea fiind beat. Noaptea mintii. In schimb violurile reale din zone rurale sau cartiere sarace, acte de violenta in care se foloseste coercitia, bataia si amenintarea nu sunt suficient de woke, nimeni nu vrea sa-si ia bataie in mediile alea defavorizate asa ca ne facem ca nu vedem, politicienii ar pierde capital pentru ca in realitate nu pot impune legea in mediile sarace cu persoane vulnerabile !
    Asa ca pentru imagine si capital politic hai sa hartuim studentii si colegii de birouri ca au comis ”viol din priviri” pentru ca s-au uitat la decolteul cu vedere la sfarcuri sau la fusta cu vedere la p….a.

    Cu definitii din astea progresisto feministe Suedia are mai multe violuri decat Nicaragua si concureaza umar la umar cu Botswana.

    Cu astfel de tampenii nu nai e un vreun soc ca si in Romania ajung in parlament tot felul de partide bidon cu ideologii extremiste.

    • Evident, esti barbat si mandru de asta.

    • Ce e evident e faptul ca nu accept intimidarea si shamingul penibil practicate de feministe abracadabriste. Logica, faptele, ratiunea, biologia si in general stiinta au propria autonomie in fata absurdului si manipularii.

  2. Bravos, Polska!