Uniunea Europeană utilizează standarde duble în privinţa migraţiei, acuză un secretar de stat ungar
Uniunea Europeană utilizează standarde duble atunci când permite Germaniei şi Franţei să-şi închidă frontierele, dar pedepseşte Ungaria pentru că protejează frontierele externe ale blocului comunitar, a declarat joi secretarul de stat ungar în Ministerul de Interne Bence Retvari, citat de MTI, transmite Agerpres.
La o conferinţă pentru apărare şi securitate organizată la începutul acestei săptămâni la Budapesta, aproape toţi vorbitorii au evidenţiat migraţia ca fiind una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă UE, a menţionat oficialul ungar pe postul public de televiziune.
Şi totuşi, a subliniat acesta, UE continuă să urmeze o politică liberală, promigraţie „în ciuda faptului că ‘Wilkommenskultur’ nu a reuşit să rezolve problema” în ultimul deceniu.
Bence Retvari a explicat, comentând informaţiile conform cărora Franţa va urma modelul Germaniei închizându-şi toate graniţele, că Ungaria este victima aplicării de „duble standarde”, deoarece i-a fost aplicată o „gigaamendă” pentru faptul că a protejat frontiera externă a UE şi a împiedicat un milion de tentative de intrare ilegală în Uniune.
Protecţia frontierelor face parte la fel de mult din solidaritatea europeană ca redistribuirea migranţilor, a subliniat Retvari, adăugând că Ungaria analizează lansarea unei acţiuni în justiţie pentru a solicita despăgubiri de la UE pentru costurile presupuse de apărarea graniţei.
Luni, Germania a anunţat introducerea controalelor pe ansamblul frontierei sale în vederea combaterii imigraţiei ilegale, redevenită o temă politică majoră pentru guvernul cancelarului Olaf Scholz în faţa ascensiunii extremei drepte. Controalele la frontierele cu Franţa, Luxemburg, Regatul Ţărilor de Jos, Belgia şi Danemarca vor fi instituite pentru şase luni începând cu 16 septembrie. Acestea se vor adăuga controalelor deja instituite la frontierele cu Polonia, Republica Cehă, Austria şi Elveţia.
Pe de altă parte, sesizată de Comisia Europeană, Curtea de Justiţie a UE (CJUE) a stabilit pe 13 iunie că Ungaria nu a pus în aplicare una dintre hotărârile instanţei europene din decembrie 2020, care condamna Budapesta cu privire la „nerespectarea reglementărilor legislaţiei Uniunii în materie de azil, în special a procedurilor referitoare la acordarea protecţiei internaţionale şi a returnării cetăţenilor în situaţie ilegală către ţările terţe”, şi în continuare „nu respectă această decizie” şi restricţionează acordarea dreptului de azil. Comisia Europeană a dat Ungariei termen până pe 17 septembrie să plătească amenda de 200 de milioane de euro, ameninţând că în caz contrar îi va reţine din fondurile europene, din care circa două treimi sunt deja blocate de Bruxelles în urma acuzaţiilor la adresa guvernului ungar privind încălcarea „statului de drept”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu