G4Media.ro

Universitatea Babeș-Bolyai a lansat ”busola electorală” pentru alegerile parlamentare. Alegătorii pot să…

Universitatea Babeș-Bolyai a lansat ”busola electorală” pentru alegerile parlamentare. Alegătorii pot să compare programele electorale ale partidelor

Specialiştii Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca au lansat o platformă online, Busola electorală 2020, unde alegătorii pot să vadă, comparativ, programele electorale ale partidelor care candidează la alegerile parlamentare, transmite Agerpres.

„Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a lansat Busola electorală 2020 – o platformă online care permite oricărui alegător din România să îşi compare preferinţele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Busola electorală 2020 poate fi accesată gratuit (busolaelectorala.ro), fiind un proiect derulat sub coordonarea Centrului Cultural şi Academic Olandez şi a Centrului de Cercetare în Comunicare ?i Inovare Socială din cadrul UBB Cluj, în parteneriat cu institutul Kieskompas din Amsterdam”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri de UBB.

Aceiaşi parteneri au colaborat şi la Busola electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, proiect care a atras peste 50.000 de utilizatori.

„Busola electorală 2020 este al doilea proiect dezvoltat în acest an de specialiştii UBB Cluj în colaborare cu specialişti din alte ţări europene, precum Olanda şi Germania. Primul proiect de acest tip „busolă electorală” a fost Trump-metrul, un instrument care le permitea românilor să afle de care dintre principalii candidaţi la funcţia de preşedinte al SUA (Donald Trump sau Joe Biden) sunt mai apropiaţi din punctul de vedere al orientărilor şi opţiunilor politice. Trump-metrul s-a bucurat de un succes remarcabil, fiind accesat, în doar câteva zile, de peste 10.000 de români. Rezultatele detaliate ale Trump-metrului pot fi găsite aici: https://bit.ly/2IEn33O„, se mai arată în comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Inexactități din articol:
    > operatorul de date dpdv GDPR, deci executantul studiului, nu este UBB ci entitatea olandeza
    > PNL nu are încă lansat un program politic pentru aceste alegeri, studiul folosește declarații politice disparate apărute în timp prin mass-media. Aceste declarații nu sunt relevante si angajante politic în cadrul acestor alegeri.

    • Daaaa, că programele electorale sau de guvernarare sunt foarte angajate la romani!!

    • Mai util ar fi fost o aplicatie cu CE AU VOTAT IN TRECUT, la parlament sau la CL/CJ!!! Cu programe gata tehnoredactate din astea tot fel de indivizi umblau pe la personaje cat de cat publice sa-i implore sa faca un partid ca rezolva ei cu activul si finantarea… Daca ar fi sa compar maculaturile alea cu programele unor partide politice…😱😱😱

  2. Cel mai minunat iese PNL, e perfect :)))
    Până si la susținerea ptr căsătoriile între persoane de același sex, la PNL cică e „Acord puternic”, în timp ce la USR Plus e doar „Acord”.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Sau la punctul cu „etnicii maghiari ar trebui să aibă educatie in limba maghiară”, cică naționaliștii din PNL sunt pentru” Acord puternic”:)))))))))))))))))))))))))))))))
    La punctul cu „Scoala online intensifică diferențele dintre copiii Romaniei”, cică PNL ul e la”Acord” si USR Plus la „Dezacord puternic”.
    Bă, băieți de la „Busolă” cred că ați pierdut busola prin porumb sau s-a stricat că dă bine doar la PNL, model de corectitudine politică, progresisti chiar, deloc nationalisti.:))))))))))))))))))))))))))))

  3. Înainte să pierdeți vremea cu întrebările din chestionarul lor, uitați-vă aici și ați înțeles tot.
    https://busolaelectorala.ro/ro/#!/result/ranking