G4Media.ro

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca oferă consiliere psihologică online studenţilor aflaţi în sesiune

Sursa foto: Facebook UBB

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca oferă consiliere psihologică online studenţilor aflaţi în sesiune

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca oferă consiliere psihologică online pentru studenţii aflaţi în sesiune de examene, transmite Agerpres.

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Clinica Universitară de Psihologie „Babeş-Bolyai PsyTech”, organizează, începând de miercuri, 3 februarie 2021, o serie de sesiuni online de sprijin şi consiliere psihologică pentru studenţii aflaţi în sesiune, astfel încât aceştia să depăşească mai uşor provocările acestei perioade”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de UBB.

Potrivit sursei citate, programul, desfăşurat în colaborare cu Universitatea din Tulsa (Oklahoma), este menit să sprijine studenţii în gestionarea stresului asociat examenelor şi se desfăşoară sub forma unor grupuri de suport săptămânale. Grupurile vor fi conduse de psihoterapeuţii Clinicii de Psihologie a UBB, se vor desfăşura online, în fiecare miercuri, începând din data de 3 februarie 2021, între orele 18.00 şi 20.00, iar participarea este gratuită.

„Cu toţii ştim deja că porecla sesiunii e „stresiune”. E foarte probabil ca această perioadă să pară copleşitoare şi mulţi dintre noi ajung să se simtă extrem de obosiţi, anxioşi, lipsiţi de energie şi motivaţie. Ei bine, Clinica Universitară „PsyTech” vine cu iniţiativa unor grupuri de suport pentru studenţii UBB aflaţi în sesiune”, arată iniţiatorii acţiunii.

Studenţii se pot înscrie accesând linkul https://forms.gle/tk7Ho6ADBAqVktM37 şi pot alege să participe la toate modulele sau doar la unele dintre ele, iar la final, doritorii pot primi un raport al îmbunătăţirii.

„Preocupată de sănătatea mintală a studenţilor, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prin conf. univ dr. Oana David, director al Clinicii Universitare de Psihologie „Babeş-Bolyai – PsyTech”, este coordonator al reţelei naţionale WellbeingAcademy, formată din universităţi româneşti incluse în proiectul internaţional CaringUniversities al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al Universităţii Harvard dedicat evaluării sănătăţii mintale a studenţilor. În cadrul proiectului se realizează o evaluare psihologică sistematică a studenţilor, cu scopul final de a ajuta apoi universităţile să-şi optimizeze serviciile de sănătate mintală oferite acestora”, se mai arată în comunicat.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Si alte universități din tara fac asta, întrebarea este cati bani ati primit de la facultatea clujeana ca să o promovați atât de insistent pe acest site….

    • Elitismul profesorilor, o coruptie demna de Italia post maxi-processo, sinecura lui Marga de 20 si ceva de ani, omul e destept dar nu are stofa de rector, „scoala romaneasca produce numai prosti”, lipsa de echilibru intre necesitatea de a da diplome ca sa nu devenim un popor de sclavi(celor care trec cumva la limita), si intelectualismul feroce si egoist(ca salariile nesimtite si atentiile tot le primesc) de a urca in topul celor 1000 de universitati, pe muntele de vieti chinuite sau distruse ale studentilor, chiar si in detrimentul sigurantei nationale.
      Sa va uitati ce taxe au bagat, si sunt pe profit de cel putin 10-15 ani!!!
      RUŞINE!

  2. O inițiativă necesară, utilă pe tot parcursul anului, nu doar în sesiune. Felicitări, G4Media, pentru ştirile chiar bune din această perioadă.