G4Media.ro

Universitatea de Agronomie din București, la care este profesor și doctor Sorin…

Foto: USAMV

Universitatea de Agronomie din București, la care este profesor și doctor Sorin Cîmpeanu, nu a identificat niciodată un caz de plagiat, din 1852 până în prezent, potrivit ministrului Educației

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, USAMV, din București, nu a identificat niciodată un caz de plagiat, din 1852 până în prezent, potrivit răspunsului ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, la întrebarea Edupedu.ro. Răspunsul a fost dat în conferința de presă de la Ministerul Educației, din 25 august 2022, la finalul dezbaterilor publice pe proiectele legilor educației.

Răspunsul este relevant în contextul în care ancheta jurnalistică a Emiliei Șercan, publicată în PressOne a arătat cum Sorin Cîmpeanu a plagiat un curs universitar prin însușirea paternității acestuia, iar miercuri demnitarul a publicat o justificare a plagiatului semnată de profesorul Ioan Pleșa.

  • „În anul 2006, pe baza foarte bunei colaborări, de aproape 15 ani, strict în interesul didactic al pregătirii studenților, am considerat oportun și necesar ca domnul Cîmpeanu Sorin, devenit prin munca proprie, sub îndrumarea mea, titularul disciplinei de Îmbunătățiri Funciare, să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat și pe care l-am perfecționat împreună cu domnia sa, vreme de 15 ani”, se arată în textul semnat de Ioan Pleșa.

Redăm răspunsul ministrului Sorin Cîmpeanu din 25 august 2022:

Edupedu.ro: USAMV a identificat vreodată un caz de plagiat?

Sorin Cîmpeanu: „Atât cât cunosc eu istoria USAMV, începând din anul 1852, nu cunosc să se fi identificat vreun caz de plagiat. După cunoștințele mele. Dar istoria fiind lungă, sunt deja 176 de ani, există riscul să fi fost astfel de situații, înainte să apar eu în această lume. Nu cunosc”.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. La facultatea aia , in fel de postliceală , nu ai ce naiba sa plagiezi.

  2. Nu mă interesează 176 de ani. Mă interesează anul 2006, în care a plagiat Cîmpeanu.

    • Daca regizorul Giurgiu poate creia un scenariu in care Romeo e de culoare,iar Julieta e bisexuala,un prfesor la o facutate tehnica nu poate preda un curs despre sisteme de irigatie cu date despre zborul spre luna!Deci programa analitica a cursului trebuie sa educe studentii cu informatii si date specifice cursului,din patrimoniul catedrei de specialitate ,date care sunt comune pentru membrii catedrei!E cam greu de inteles cum e cu tehnica de catre pleziristi “literati” habarnisti!

  3. ce sa cunoasca aceasta coada de topor mai departe de ce este pus sa faca?

  4. Dacă ar avea câțiva neuroni la locul lor ar ști că este o imposibilitate statistică să nu fie. Pur și simplu nu au avut interesul să caute sau să fie mai atenți.

  5. Din 1852 pana azi sunt 176 de ani ?
    Foarte precis acest calcul.
    Chemati arbitrii premiului Nobel

  6. Adica au inchis ochii din 1852 incoace, ori nu a interesat pe nimeni tezele lor sau pur si simplu a plagia a devenit normalitate. Multi dintre absolventii acelei universitati sunt analfabeti functional. Nu inteleg un text pe care-l citesc. Apropos, ce cauta Cimpeanu la conducerea ministerului Educatiei, el avand doctorat in imbunatatiri funciare(sa admitem prin absurd ca ar fi pe bune)? Ce- l recomanda in afara de Varanul si Iohannis?

  7. Universitatea a avut plagiate de la un CAP la altul de la o ferma de vaci la alta. A avut si are cadre didactice care au avut fraude cu fonduri europene, care au avut procese cu condamnari fara a merge la puscarie.

  8. Mafia PSD PNL e impregnata bine in toate sistemele Romaniei!

  9. Consider că ar trebui să se gândească fiecare ce a învățat, dacă a învățat, mai ales într-o facultate tehnică. Oricât ai răsuci o propoziție, oricât ai schimba un text, informația este de multe ori una simplă și trebuie expusă că atare. Sigur, undeva in urmă, cineva a fost un text similar. Iar tu, dacă ai învățat, îl ști. În literatură poți atinge mai multe idei pe căi diferite. Uneori. Dar când este vorba de matematică, de tehnologie etc, este firesc să vorbești că din cărți. Pentru că nu poți fabula sau inventa din nou roata. Este vorba despre o unitate de învățământ. De aceea manualele, cursurile au un regim aparte. Teorema lui Pitagora va fi mereu a lui, dar repetată de mii de profesori. Ar trebui să nu scoatem din context informațiile. Un suport de curs nu este o teză de doctorat. Se actualizează, dar nu se poate reinventa. Și mai ales nu un profesor.

  10. Tractoriști!ce poți să le ceri?ce nu au?