Universitatea din Bucureşti: Înscrierea la facultăţi se poate face şi fără prezentarea diplomelor sau adeverinţelor de bacalaureat / Adeverinţele de promovare vor trebui depuse la momentul confirmării locului, acolo unde este cazul
Candidaţii la admitere care, din diferite motive, inclusiv ca urmare a afişării notelor finale după contestaţiile depuse la examenul de Bacalaureat, nu pot încărca pe platformele de admitere, la înscriere, diplomele sau adeverinţele de bacalaureat eliberate de licee şi colegii se pot înscrie în continuare la toate facultăţile Universităţii din Bucureşti şi fără prezentarea acestor documente la momentul depunerii candidaturii, a precizat, joi, instituţia de învăţământ superior într-un comunicat remis presei, transmite Agerpres.
„Pentru înscriere la facultăţile UB, fără prezentarea diplomei sau a adeverinţelor, candidaţii au următoarele două variante: pe platforma de înscriere vor trebui să dea acordul comisiilor de admitere ale facultăţilor pentru accesarea profilul lor din Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România – SIIIR în vederea preluării notelor şi a validării candidaturii; acest acord se oferă fie prin bifarea câmpurilor dedicate din platformele de admitere, fie, după caz, prin încărcarea unor declaraţii prin care îşi dau acest acord; să transmită, odată cu celelalte documente necesare înscrierii, o declaraţie care să conţină codul de identificare primit de la licee/colegii la înscrierea pentru examenul naţional de Bacalaureat şi acordul de utilizare al acestuia de către comisiile de admitere ale facultăţilor”, susţine sursa citată.
Potrivit UB, în aceste cazuri, diplomele de bacalaureat sau adeverinţele de promovare a examenului naţional de Bacalaureat vor trebui depuse la momentul confirmării locului, acolo unde este cazul.
Pentru sesiunea de vară a admiterii 2024, Universitatea din Bucureşti scoate la concurs aproape 8.000 de locuri la buget şi alte aproape 11.300 de locuri la taxă.
Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi pe un loc la buget un număr de 4.680 de locuri, iar pentru persoanele interesate de studiile de masterat, UB pune la dispoziţie 3.190 de locuri la buget.
„Din totalul locurilor scoase la concurs, 81 sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 129 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural şi alte 76 de locuri sunt alocate candidaţilor de etnie romă. Candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială pot aplica pe cele 34 de locuri la licenţă destinate lor, în timp ce persoanele cu cerinţe educaţionale speciale pot candida pe cele 25 de locuri care le-au fost alocate. Alte 50 de locuri bugetate sunt destinate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de masterat didactic derulate de Universitatea din Bucureşti”, arată aceeaşi sursă.
Şcolile doctorale ale UB, care vor organiza admitere în perioada 2 – 16 septembrie, scot la concurs 340 de locuri la buget, dintre care 163 de locuri sunt cu bursă.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank