Universitatea Oxford a anunţat că vaccinul împotriva Covid-19 ar putea fi gata în septembrie
Vaccinul ar putea fi gata în septembrie. Cercetătorii de la Universitatea din Oxford sunt la un pas de descoperirea pe care o aşteaptă întreaga lume, scrie publicația italiană La Stampa. Oamenii de știință care fac parte din echipa internațională ce încearcă să combată coronavirusul la universitatea britanică anunţă că, la începutul toamnei, vor fi gata milioane de doze de vaccin, cu condiţia ca într-o lună să fie confirmată eficacitatea și siguranța verificate la maimuțe.
Macacii sunt cei mai asemănători oamenilor”, explică publicaţiei Times cercetătorul Vincent Munster, care va publica raportul științific pentru a-l împărtăși cu celelalte laboratoare de prim plan la nivel mondial care fac cercetări pentru găsirea unui vaccin. Dacă imunitatea obținută la testele pe maimuțe este confirmată la cele pe oameni, punctul de cotitură așteptat de umanitate va fi real.
Pentru vaccin, oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au utilizat tehnologia deja testată cu succes în trecut pe alte coronavirusuri, urmărind producerea de anticorpi și acoperirea imună la nivel mondial, începând din luna septembrie.
În ultimele zile, miliardarul co-fondator al Microsoft, Bill Gates s-a declarat disponibil să-şi asume o parte din costurile de producție ale vaccinului împotriva Sars-CoV2 pe care Universitatea din Oxford îl testează pe oameni, precizând că a contactat autoritățile academice britanice și cele mai importante companii farmaceutice din lume. Un experiment, a spus magnatul și filantropul american, care „progresează rapid”.
Gates a adăugat: „Dacă rezultatele anticorpilor vor fi la fel de promiţătoare, atunci eu, împreună cu ceilalți ne vom reuni într-un consorțiu și ne vom asigura că va fi produs în masă. Niciunul dintre cei care realizează vaccinul nu se așteaptă să câștige de pe urma acestuia, va fi un bun comun”.
Elisa Granato este al doilea voluntar, şi primul italian care a testat prototipul vaccinului dezvoltat la Oxford împotriva Covid-19. Pe 23 aprilie a fost supusă testului și a anunțat că se simte „foarte bine”.
Cercetătorul italian a inaugurat imediat după colegul său, medicul oncolog Edward O’Neill, prima fază clinică a experimentării pe om a vaccinului dezvoltat de Institutul Jenner: departamentul de virologie al universității. Vaccinul nu conține Covid-19, doar o mică parte din genomul său a fost inserat într-un virus diferit care nu este nociv. Acest lucru îl împiedică să se răspândească, dar poate activa sistemul imunitar, protejându-l astfel împotriva coronavirusului.
Sursa: La Stampa / Articol de Giacomo Galeazzi / Traducerea Cătălina Păunel
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.