G4Media.ro

Unul din cinci decese prin înec din UE au loc în România

Sursa foto: G4Media

Unul din cinci decese prin înec din UE au loc în România

România este de departe pe primul loc în Uniunea Europeană când vine vorba despre decesele prin înec, în condiţiile în care, în anul 2021, aproximativ 21% dintre toate victimele acestui gen de incident din blocul comunitar au fost raportate în ţara noastră, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat, transmite Agerpres.

Conform acestor date, în 2021, în Uniunea Europeană au fost raportate 5.004 decese prin înec, cu 532 mai multe decât în 2020 (4.472). Însă, în rândul statelor membre, România este de departe pe primul loc, cu 1.033 de decese prin înec, în anul 2021, aproximativ 21% din totalul consemnat la nivelul UE. Urmează, la distanţă, Franţa, cu 653 decese prin înec, Polonia (466) şi Germania (457).

Cel mai mic număr de decese prin înec au fost raportate în Luxemburg (1), Malta (3) şi Cipru (9).

Repartiţia pe sexe arată că ponderea deceselor prin înec este de două ori mai mare în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor, în aproape toate ţările UE. Excepţiile sunt Austria, cu 33 decese prin înec în rândul bărbaţilor, şi 19 în rândul femeilor, şi Malta, un bărbat şi două femei.

În România, din cele 1.033 decese prin înec raportate în anul 2021, un număr de 700 au fost bărbaţi şi 333 femei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Pentru ca disperati sa extinda plajele pentru noi hoteluri si pensiuni autoritatile pun in pericol vietile turistilor. Prin extinderea plajelor digurile s-au scurtat si consecinta este ca au crescut in intensitate curentii marini. La intrarea in apa nisipul este foarte denivelat, cu gropi iar relieful se schimba la citeva ore.

    • Deci autoritățile sunt de vină că se îneacă oamenii la mare, nu cei care nu respectă interdicția de a se aventura în apă când steagul rosu e arborat. Eu cred că în 95% din cazuri de vină sunt chiar cei care se îneacă și care întra în apă crezând-se mari inotatori și care spun că au plătit sejurul la mare deci fac ce vor și ca trebuie sa se distreze de toți banii.

    • @sonoob sa nu zici ca esti si de pe la mare, ca te rad curcile.

    • Suntem campioni europeni și la accidente rutiere. Și asta nu pentru ca autoritățile au lărgit străzile.
      Ia ghici? Pentru că pietoni și șoferi români ignoră cu aroganță legi elementare, scrise sau de bun simț.

  2. Autoritățile sunt de vină pentru ca nu există ca în alte state programe de învățare a înotului încă de la grădiniță.

    • Și cine te oprește să îți dai copilul de grădiniță la un curs de înot? Nu-i asa ca autoritățile ar trebui sa aibă câte un salvamar în spatele fiecarui om care întra în valurile marii?

    • Nu are nicio legătură cu înotul. Are cu încrederea că tu nu trebuie să te supui regulii.

  3. Are loc în România. Gramatica, bat-o vina…

  4. Alo! Tovarasi! La mare se ineaca un numar foarte mic; restul se ineaca in ape curgatoare, lacuri, etc. Eu cunosc cazul Oltului; in fiecare an se ineaca cineva din localitatea mea. Pe vremuri, cand eram copil se inecau mult mai multi. Era distractia noastra principala, scaldatul!