
UPDATE Cel puțin 72 de români sunt blocați în Maroc: ”Împreună poate reușim să convingem ambasada să ne ajute să ajungem acasă”/ Precizări MAE
Cel puțin 27 de români sunt blocați în Maroc, în urma deciziei de închidere a granițelor pentru două săptămâni, în urma apariției variantei de coronavirus Omicron.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
”Împreună poate reușim să convingem ambasada să ne ajute să ajungem acasă”, au scris aceștia pe un grup de Facebook înființat special pentru a găsi o soluție de întoarcere în țară.
Pe grupul de Facebook înființat de Andrei Bulgaru sunt 27 de persoane.
UPDATE Ora 10:52
Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul deciziei autorităților marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinația Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situația a 72 de cetățeni români (turiști) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceștia aveau rezervări.
MAE informează că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară, eforturi care continuă și la acest moment. De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetățenii români afectați și autoritățile locale și acordă asistență consulară, conform competențelor și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19.
În același timp, MAE subliniază că autoritățile marocane permit, cu titlu excepțional și în baza unei autorizări speciale, operarea, în continuare, a unor zboruri înspre și dinspre Maroc. În acest context, MAE recomandă cetățenilor români ale căror zboruri au fost anulate să verifice disponibilitatea biletelor la companiile aeriene care operează în continuare zboruri în Maroc. Totodată, misiunea diplomatică va informa în mod constant, inclusiv pe pagina de Facebook a misiunii, cu privire la zborurile autorizate. La acest moment, companiile care operează zboruri în continuare sunt Air France și Transavia.
Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +212 67 99 77 75.
Context
Conform unui anunţ postat pe pagina de Facebook a ambasadei, autorităţile marocane au decis, începând cu 29 noiembrie, ora 23.59 suspendarea, pe o perioadă de două săptămâni, a zborurilor comerciale directe de pasageri către/dinspre Regatul Maroc, transmite News.ro.
știre în curs de actualizare
sursa foto: Pexels/ Idriss Meliani
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Regula Nr 1:
Nu te duci în țări din lumea a 3-a în mijlocul unei pandemii.
Ba te duci când știi că statul va trimite avioane să te aducă acasă. Aud că în Africa de Sud au mai rămas 7 românashi, cică n-au prins avionul. Să vezi ce orăcăieli și vaiete urmează:
‘da nouă nu ne-a spus nimeni nimic’.
Impreuna poate puteati merge pana la Ceuta sau Melila, care sunt parte a UE axact in coasta Marocului, ati fi trecut granita pe jos, de acolo ar fi fost mult mai usor.
Ati contactat autoritatile romane, cand ati ajuns in Maroc?
Acum o sa incepeti smiorcaielile, ca nu va ajuta statul roman…
Concediu prelungit.
Acum sa vedem si la marocani ce inseamna „doar doua saptamani”,ca la ai nostri am vazut ce inseamna.
Romani vaccinati.
Trebuie să fii cel puțin inconștient, ca să mă exprim frumos, să pleci în excursie în plină pandemie într-o țară non UE, bașca alt continent. Și care continent, Africa… Dar poate au văzut deja de multe ori toate locurile minunate din țara asta ( chiar dacă-i locuită, știu ) și au vrut să vadă și altceva.
Scuze, n-am vrut să fie o replică. 😁
Trei lucruri sunt convingatoare in Romania, spaga, pila sau relatia.
In plina pandemie, voi plecati in vacanta in Africa! Bravo desteptilor! Acum vreti sa va puna MAE avion la dispozitie, corect?! Pe banii romanilor, care desi s-au vaccinat (unii si cu doza 3), care si-ar fi permis financiar sa plece in vacanta, au ales sa stea pe cur acasa…ca e mai sigur pentru ei, corect ?!
Fix pentru ca sunteti inconstienti, v-as lasa sa va descurcati singuri!
Toată lumea trebuie sa stea în beci, ca panicații de mai sus.
Jmechere, du-te in ce colt al globului vrei, dar nu zbiera sa te aduca statul acasa pe banii contribuabililor. Pariez, pe ce vrei tu, ca in grupul de romani din Maroc sunt persoane care nu au bani sa-si plateasca un bilet de avion pentru a reveni in tara!
Uite ca ma aduce. Pe banii tai. Tu? Unghia-n gat, pune a treia mască și închide trapa.
Sa puna bani si sa inchirieze avion. Nu e datoria noastra sa adunam toti smecherii care pleaca in vacante pe timp de pandemie.
Sa stea acolo pana la primavara.
În Maroc nu e pandemie, frustraților. Au 50 de cazuri pe zi.
Pai da?! “Sa convingem ambasada!😀). Așa este, ambasada ar trebui sa scoată avionul ambasadei din hangar (ca toate ambasadele au cate unul, cel puțin) și Dna ambasador sa treacă la manșa sa aducă “fii națiunii asupriți de Restricțiile Covid” cât mai repede acasă – sa poată urmări pe viu parada de la 1 Decembrie.
Pt. Dl Gogu, ca e “becher și băiat bun: bravo, ca bine combați bibicule – și dai și lupta! si clopoteii tilinga – tilinga”
Ambasada poate comunica de la un stat la altul, nu trebuie să plătească sau să scoată neapărat ceva din garaj. Marocul probabil că ar accepta un aranjament pentru părăsirea țării cu condiția să fie organizat de altcineva decât ei și girat de ambasadă. De exemplu, dacă altceva nu se poate, Maroc are graniță de uscat cu Spania prin Ceuta și Melilla, enclave Spaniole pe malul african. Granița aia cred că e momentan închisă, dar Spania s-ar putea să lase niște cetățeni europeni să treacă pe uscat, dacă MAE face aranjamentele. De acolo, mai departe, există zboruri către Spania și din Spania mai departe.
Pentru nepublicarea comentariului va acord …..placuta suedeza .