G4Media.ro

UPDATE Consiliul Local Sector 1 a încheiat un nou protocol cu Romprest…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE Consiliul Local Sector 1 a încheiat un nou protocol cu Romprest / Primăria va plăti maxim 12,5 milioane de lei pe lună pentru activitatea de salubrizare stradală pe perioada iernii

UPDATE: Consiliul Local Sector 1 şi Romprest Service SA au încheiat un nou protocol prin care se reglementează activitatea de salubrizare stradală din această zonă administrativă în următoarele şase luni, suma maximă pe care o va plăti lunar autoritatea locală fiind de 12,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, protocolul semnat pe 12 noiembrie, ce va intra în vigoare marţi, face referire la un program de salubrizare stradală „eficient”, pentru lunile noiembrie 2021-aprilie 2022, „asigurând starea de curăţenie pe întreaga rază administrativ-teritorială a Sectorului 1, în condiţiile agreate de către părţi”.

Totodată, conform protocolului, Compania Romprest Service SA garantează că va presta, în perioada noiembrie 2021-aprilie 2022, activităţile de salubrizare astfel cum sunt agreate de către părţi, „în regim de continuitate şi fără întreruperi”.

Valoarea estimată a prestaţiilor lunare pentru colectarea separată şi transportul separat ale deşeurilor menajere (populaţie) şi similare celor menajere (de la instituţiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1) şi pentru salubrizarea stradală pentru cele şase luni de valabilitate a protocolului nu va depăşi suma de 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă pentru care operatorul de salubrizare are obligaţia să facă dovada executării corespunzătoare a prestaţiilor.

„Cetăţenii pot vedea, în anexa protocolului, zilele în care echipele operatorului de salubrizare intervin pe strada lor. Mă voi asigura ca acest orar va fi respectat şi am dat dispoziţii în acest sens Poliţiei Locale Sector 1 să monitorizeze intervenţiile din teren. Fac apel la cetăţeni, ca, în situaţia în care observă nerespectări ale acestui acord, să sune la Poliţia Locală, la numărul 021/9540, apelabil 24 de ore din 24,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit protocolului, autoritatea contractantă va indica cu celeritate, în cursul primei jumătăţi a lunii decembrie 2021, un operator agreat pentru eliminarea directă prin depozitare a deşeurilor generate şi colectate în Sectorul 1.

Părţile au convenit să completeze actualul protocol, urmând ca până pe 19 noiembrie să adopte un act adiţional pentru serviciile de deszăpezire aferente acestei ierni.

„Doresc să asigur locuitorii Sectorului 1 că în această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect. Vom reglementa toate aceste aspecte printr-un act adiţional la prezentul protocol, prevederi care vor avea în vedere interesul comunităţii Sectorului 1 de avea străzi şi trotuare deszăpezite în cel mai scurt timp de la începerea ninsorii şi, bineînţeles, grija şi respectul faţă de banul public”, a precizat primarul Sectorului 1.

În altă ordine de idei, oficiali din cadrul Primăriei Sectorului 1 au menţionat că pe 12 noiembrie Tribunalul Bucureşti a suspendat definitiv executarea silită demarată de Romprest Service SA pentru aproximativ 80 de milioane de lei.

Știrea inițială

Reprezentanții Primăriei Sector 1 spun că se află „în pline negocieri privind tarifele pe deszăpezire”, după ce Romprest a notificat că nu va deszăpezi străzile în această iarnă.

“Vineri am semnat un acord pe șase luni pentru tarifele de salubrizare cu Compania Romprest Service SA. Întregul acord, cu străzile și programul prestațiilor, urmează să fie publicat astăzi pe site-ul Primăriei Sectorului 1. În acest moment, suntem în pline negocieri privind tarifele pe deszăpezire și vom anunța public rezultatul acordului. Vrem să asigurăm cetățenii că Sectorul 1 nu rămâne fără serviciile de deszăpezire”, au transmis reprezentanții Primăriei Sector 1.

De asemenea, reprezentanții Primăriei Sector 1 au mai transmis că vineri „Tribunalul București a suspendat definitiv executarea silită demarată de Compania Romprest Service SA pentru suma de aproximativ 80 de milioane de lei.”

Context:

Primăria Sectorului 1 a fost notificată de către operatorul delegat al serviciului de salubritate, Romprest, că acesta va reveni la programe de salubrizare stradală diminuate. Mai mult decât atât, pentru că în bugetul Primăriei de sector nu sunt alocați bani pentru deszăpezire, în această iarnă, iar prestațiile pentru deszăpezire din perioada ianuarie-martie 2021 nu au fost plătite, Romprest „va asigura exclusiv activitatea manuală de curățare a zăpezii și gheții, care va fi prestată în baza unui Program drastic diminuat, având în vedere lipsa totală a finanțării. Acest program va cuprinde exclusiv operațiunea manuală de curățare a zăpezii și gheții în stații de transport în comun, refugii, trotuare școli (în limita a 200 mp) și treceri de pietoni”, spune notificarea operatorului de salubritate, transmite București FM, citat de Rador.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Bucureştiul nu e Teleorman să controleze Dragnea şi Tel Drum totul, se găsesc alte firme. Bolojan cu cine deszăpezeşte?

    • Nu prea iti mai functioneaza neuronii de la levigat. N-ai auzit ca bugetul pentru deszapezire e zero? Eventual poate sa aiba plusereul in buzunar niste firme speciale care sa faca munca patriotica, restul societatilor comerciale trebuie sa aiba si un profit oarecare acolo.

  2. Deși am votat-o pe Clotilde, nu pot sa nu remarc alocările haotice din buget, sau mai bine zis lipsa lor.

    NU – deszăpezire, toaletare spatii verzi, îngrijire parcuri, gropi, trotuare…

    Asta în contextul în care S1 are cel mai mare buget, răbdarea mea ca votant își atinge limitele iar situația este identică și în alte administrații USR. Totuși sper să mă înșel însă vad un tipar al lor, al multor membri USR, gura mare, scandal iar rezultatele sunt minimale, chiar deloc.

    • Pare mai degraba ca mana stanga nu stia de dreapta la Romprest. O echipa era in negociere cu S1, dar cealalta nu stia si a iesit repede la declaratii sa spuna ca nu vor efectua servicii. Ca apoi ce sa vezi, cad de acord sa efectueze servicii de dezapezire. Asta mergand pe buna-credinta. E posibil sa fie totusi si oameni seriosi la Romprest care s-au ocupat de negocieri, dar mafiotii sefi sa iasa la aruncat cu noroi de dragul aruncatului…