G4Media.ro

UPDATE Replica lui Pavelescu pentru Cristian Terheș: ”Cer 500.000 de euro de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE Replica lui Pavelescu pentru Cristian Terheș: ”Cer 500.000 de euro de la cel mai toxic politician”/ PNȚCD susține că Aurelian Pavelescu a folosit contul personal pentru tranzacții financiare în numele partidului și acuză că vânzarea sediului a fost subevaluată (document AEP)

Comitetul National de Conducere al PNȚCD a transmis, printr-un comunicat publicat sâmbătă, pe Facebook, că fostul șef al partidului, Aurelian Pavelescu, a folosit contul personal pentru tranzacții financiare în numele formațiunii politice. Partidul citează informații transmise de Autoritatea Electorală Permanentă și a publicat o serie de documente emise de instituție și datate în 2015.

UPDATE 21:33 Aurelian Pavelescu a transmis o replică după ce conducerea PNȚCD l-a acuzat că ar fi vândut subevaluat sediul partidului și că ar fi folosit contul personal pentru tranzacții în numele partidului. 

Comunicatul integral al lui Aurelian Pavelescu

CER 500.000 DE EURO ÎN INSTANȚĂ DE LA TERHEȘ VASILE CRISTIAN, CEL MAI TOXIC POLITICIAN DIN ROMÂNIA, PE CARE ÎI DONEZ LA PNȚCD
L-am dat afară din PNȚCD pe Terheș în urmă cu două săptămâni, pentru că nu și-a plătit cotizația la partid, din lăcomie și dispreț pentru membrii partidului. De la acel moment Terheș și-a dat arama pe față: mincinos, laș, gregar și predispus la fapte penale.
Individul a lansat astăzi un nou atac inept împotriva mea, care va fi urmat de o acțiune în instanță, în care îi voi cere 500.000 de euro despăgubiri pentru defăimare, pe care îi voi dona PNȚCD. Subiectul este consumat în urmă cu 7 ani: vânzarea imobilului din str. Clemenceau, în condițiile existenței unei executări silite, și care a făcut obiectul unui scandal chiar atunci. Au verificat la sânge tranzacția: presa, Camera Notarilor Publici, DNA (la sesizarea ”vechilor” țărăniști), care a clasat cauza (Ordonanța din 31.03.2017) și Curtea de Apel București, care a confirmat soluția DNA. Terheș vrea să se răzbune, după ce 2 ani, de când a venit în partid, n-a pus nicio întrebare despre această vânzare: un laș mizerabil.
Să vedem susținerile lui Terheș: 1) Că am refuzat să pun la dispoziție AEP documentele vânzării; 2) Că imobilul a fost vândut către persoane dubioase; 3) Că imobilul se afla sub sechestru asigurător; 4) Că imobilul a fost subevaluat, neexistând evaluare de piață, eu dezinformând că prețul a fost cu 30% mai mult decât evaluarea; 5) Că imobilul a fost înstrăinat ilegal, legea interzicând vânzarea pentru o perioadă de 10 ani; 6) Că AEP nu știe dacă banii au fost primiți cash sau prin bancă; 7) Că AEP susține că a existat conflict de interese între cumpărător și vânzător; 😎 Că, același AEP care nu știe dacă banii au fost primiți cash sau prin bancă, ar zice că banii s-au virat într-un cont personal al meu (noapte minții); 9) Că nu se știe unde s-au dus banii.
Răspund punctual la susținerile ipochimenului Terheș, ”investigatorul”, milițianul intrat prin minciună în PNȚCD:
1. Nu Președintele partidului se ocupă de relația cu AEP, ci Secretarul general și contabilul. Este imposibil, însă, ca documentele să nu fi fost predate, acestea putând fi obținute de la Notar și Cartea Funciară, fiind depuse integral la DNA și în dosarul Curții de Apel București. Pe de altă parte, contractele de vânzare-cumpărare sunt verficate de Notar, iar nu AEP, că AEP nu e șeful notarilor.
2. Vânzarea s-a făcut potrivit normelor dreptului civil, iar persoanele care au cumpărat nu aveau interdicție. Ce înseamnă dubios, într-un contract civil? Persoanele care-au cumpărat au fost onorabile, cu mult mai mult onorabile decât Terheș, care este dator la partid zeci de mii de euro, după ce și-a pus sigla în spate doi ani de zile.
3. Că imobilul se afla sub sechestru. Cine să creadă așa ceva? Orice notar care ar fi făcut așa ceva era de mult în pușcărie, iar Cartea Funciară n-ar fi făcut transcrierea. Iar, dacă imobilul ar fi fost grevat de sarcini, contractul se putea încheia prin plata sarcinilor, pe seama vânzătorului. Drept civil elementar. Unde este ilegalitatea?
4. Cu privire la evaluare. Sunt la dosar 2 evaluări. Prima din 2009, realizată de Marian Miluț, când imobilul a intrat în patrimoniul partidului, evaluare obligatorie, depusă la fisc: evaluarea respectivă este de aproximativ 250.000 de euro. Este depusă la fisc. A doua, cred că din 2014, la o distanță de 5 ani, de aproximativ 300.000 de euro. Evaluările sunt la dosarul vânzării. Cu cât s-a vândut imobilul? Cu 420.000 euro! Deci undeva cu 40% mai mult decât evaluările, nu cu 30% cât am declarat anterior! Ce nu știu detractorii, este că prețul minim a fost stabilit în Comitetul Național de Conducere, prin vot, absolut transparent, iar Pavelescu a propus ca imobilul să nu se vândă sub 400.000 de euro, ceea ce s-a și întâmplat. Ești bun de plată, Terheș, PNȚCD îți va lua banii obținuți de la UE!
5. O altă minciună odioasă, că imobilul nu putea fi vândut, fiind sub interdicție de înstrăinare 10 ani! Primul lucru cerut de notar a fost chiar AVIZUL expres al AEP. Și AEP a dat AVIZUL, pentru motivul că L 334/2006 se referă la imobilele cumpărate de partide de la stat, după 1990, iar nu la imobilele revendicate! Imobilul s-a aflat în patrimoniul PNȚCD din perioada interbelică, în mod continuu, iar decizia de retrocedare a instanței chiar pe asta se întemeiază, în 2009 fiind doar recunoscut dreptul de proprietate! AEP nici nu putea decât să de AVIZUL aflat la dosarul vânzării, fiind obligat de decizia instanței de judecată! Ești bun de plată, Terheș, pentru minciună!
6. Cum să nu se cunoască prețul vânzării, când acesta este prevăzut de contract, Terheș? Cum să nu se cunoască modul de plată, când e specificat în contract? Plata s-a făcut ÎN CONTUL OFICIAL AL PNȚCD! Ești bun de plată, Terheș!
7. Cum să existe conflict de interese într-o vânzare a unui imobil aflat în circuitul civil, vândut la un preț mult mai mare decât evaluarea, bunul aflându-se în proprietatea privată a partidului? DNA nu ar fi observat, când a fost sesizat? Ei, bine, DNA a clasat cauza, pronunțându-se și pe acest aspect. Ești bun de plată, Terheș!
8. Cum să se facă plăți către partid în contul personal al lui Pavelescu? Cine ar fi acceptat să facă astfel de plăți și cum eu, fiind avocat, să accept așa ceva? Conturile bancare pot fi verificate oricând și, afirmând asta, erai obligat să faci dovada, Terheș, altfel, ești bun de plată!
9. Cum să nu se știe unde s-au dus banii? Toate plățile s-au făcut din contul partidului, proba indiscutabilă, cu documente justificative. Băncile nici n-au dreptul să facă plăți fără documente justificative. Ești bun de plată, Terheș!
Adevărul este că Terheș este un semidoct obraznic, fără studii juridice, dar care face procese la toată lumea. Este plin Ecrisul de procesele lui, procese pierdute rușinos. A pierdut și unul la CEDO. Omul e procesoman și mitoman, crede că e milițian, procuror, judecător, funcționar la fisc, nu mai vorbesc avocat și președinte de țară. Toate acțiunile lui sunt delirante și ofensatoare.
Mai nou, susține ca un cretin, că partidele sunt societăți comerciale, iar președinții de partid, administratori, membrii fiind asociați în SRL-urile partide politice, habar neavând de regimul legilor speciale. Du-te, bre, și învață carte, ești ridicol! Ce studii ai? Pe cine prostești? Tărăniștilor naivi care se uită în gura ta, un singur mesaj: mi-a cerut să vă dau afară de când a venit în partid, printre altele pentru că ”nu vă plătiți cotizațiile”. Și alt mesaj: mi-a prezentat deja înlocuitori, mai ales din zona AUR. Vă minte și vă folosește pe toți, vă disprețuiește!
Ne vedem în instanță, Terheș, te așteaptă zile grele!

știrea inițială

Conducerea partidului amintește de vânzarea unui imobil aparținând PNȚCD, care ar fi valorat 1 milion de euro, din Strada Georges Clemenceau. nr. 9.

  • ”Cu alte cuvinte, in timp ce PNTCD inca primea subventii de la stat (subventii ce au fost sistate ulterior, tocmai din cauza neregulilor facute de Aurelian Pavelescu) pentru ca avea parlamentari, sub obladuirea lui Aurelian Pavelescu s-a hotarat vanzarea unui sediu istoric al partidului pentru a acoperi „datorii”, datorii facute tot sub conducerea lui. Dupa ce vanzarea s-a facut, banii nu se stie unde s-au dus, contul partidului fiind pe numele lui Aurelian Pavelescu, dupa cum el insusi declara la AEP. Toate aceste lucruri nu le spunem noi, ci o spun documentele oficiale de la AEP, aflate in atasament”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă.

Documentele AEP publicate de PNȚCD:

Comunicatul integral al PNȚCD

Aurelian Pavelescu folosea contul personal pentru tranzactii financiare in numele PNTCD – raport AEP

Multi s-au intrebat de ce, de ani de zile, PNTCD-ul nu performeaza, iar scuza penibila a lui Aurelian Pavelescu, precum si a celor care-l sustin, este ca cineva din exterior doreste distrugerea partidului.

In realitate, insa, principalii vinovati de situatia partidului sunt tocmai Pavelescu si cei care-l sustin, oameni care nu au si nu au avut nici un succes electoral. Nu doar atat, dar, pe langa managementul defectuos al partidului, exista inca multe gauri negre, nelamurite complet, legata de vanzarea-cumpararea a cel putin unui sediu al partidului pe bani de nimic, sediu care, pe piata libera, valora peste 1 milion de euro.

Ne referim la sediul partidului din str. Georges Clemenceanu nr. 9, vandut in 2014, intre membrii din conducerea PNTCD, pentru banala suma de 420.000 euro, proprietate ce a ajuns ulterior, in 2020, dupa ce a trecut printr-o firma fantoma, in proprietatea unui mare rechin imobiliar din Bucuresti.

Vanzarea respectiva a fost contestata de multi membri PNTCD si s-a scris in presa despre ea, motiv pentru care AEP a investigat-o in 2015. Iata ce a gasit AEP:

1. Presedintele PNTCD a refuzat sa puna la dispozitia AEP, pentru control, documentele tranzactiei din 2014-2015. Asta se intampla constant de ani de zile, motiv pentru care, doar pentru acest motiv, AEP amendeaza PNTCD cu zeci de mii de lei pe an.
2. Cei care au instrainat imobilul au fost Aurelian Pavelescu, Nick Teodoreanu (decedat intre timp), Mihai Gutanu si Gheorghe Dinescu, cei doi din urma mari sustinatori ai primului, dupa cum se poate vedea si de pe internet.
3. Imobilul a fost instrainat catre Danila Oana Alina, membra si ea in conducerea PNTCD (atunci si azi) si apropiata de Mihai Gutanu. Acesteia i s-a vandut proprietatea respectiva (terenul cu o suprafata de 550 mp iar cladirea, de doua etaje, cu o suprafata de 968 mp) cu 420.000 de euro, ce trebuiau platiti astfel: 45.000 euro pana la finele lui 2014, 27.000 euro pana la finele lui 2015 si 348.000 pana la finele lui 2016.
In 2015 imobilul a fost instrainat de Danila Oana Alina unei firme fantoma (cu actiuni la purtator, spune presa, aceasta fiind una dintre firmele pe care Ministerul Finantelor le doreste desfiintate), firma care a dat imobilul in plata unui rechin imobiliar pentru un imprumut pe o suna mai mica decat valoarea imobilului, imprumut facut pe un contract sub semnatura privata.
4. Respectivii au vandut in 2014 acel imobil intre ei in timp ce se afla sub sechestru asigurator.
5. Bunul nu a fost evaluat inainte de vanzare-cumparare, pentru a i se afla adevarata valoare. In acest sens, Aurelian Pavelescu dezinformeaza cand spune ca „sediul a fost vandut la o valoare cu 30% mai mare decat evaluarile oficiale”.
6. Bunul nu putea fi vandut in 2014 pentru ca in 2009 a intrat in patrimoniul PNTCD in urma unei hotarari definitive si irevocabile de reconstituire a dreptului de proprietate, iar Legea 334/2006 interzicea sa fie instrainat 10 ani.
7. AEP constata ca „nu se cunosc sumele incasate si modul de incasare”, AEP neputand identifica „daca incasarea sumelor de bani provenite din vanzare s-a efectuat in numerar sau virament bancar”.
8. AEP sustine ca a existat conflict de interese intre vanzatori si cumparator, lucru evident.
9. Conform celor declarate la AEP de insusi Aurelian Pavelescu, „‘contul partidului este pe numele presedintelui Aurelian Pavelescu, cu toate ca formatiunea are un alt cont deschis prin care, de altfel, primeste si subventii de la bugetul de stat pentru functiile parlamentare detinute in Parlamentul Romaniei”.

Cu alte cuvinte, in timp ce PNTCD inca primea subventii de la stat (subventii ce au fost sistate ulterior, tocmai din cauza neregulilor facute de Aurelian Pavelescu) pentru ca avea parlamentari, sub obladuirea lui Aurelian Pavelescu s-a hotarat vanzarea unui sediu istoric al partidului pentru a acoperi „datorii”, datorii facute tot sub conducerea lui. Dupa ce vanzarea s-a facut, banii nu se stie unde s-au dus, contul partidului fiind pe numele lui Aurelian Pavelescu, dupa cum el insusi declara la AEP.

Toate aceste lucruri nu le spunem noi, ci o spun documentele oficiale de la AEP, aflate in atasament.

A venit timpul sa se faca lumina iar PNTCD-ul sa fie eliberat de talhari!

Comitetul National de Conducere al PNTCD

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Coposu se rasuceste in mormant hotilor

  2. Corect! Acum l a cooptat și pe dragnea….doi banditi impostori! Sa vadă Corneliu Coposu, Ionescu Galbeni, Diaconescu pe mana cui a ajuns un partid istoric.

  3. Cum sa fii avocat si sa faci asa ceva!?

    • Popa terhes este o mizerie cu doua picioare și o CApatana de porc!
      Acest individ,nu știe decât sa ia! Este un neica nimeni adunat de pe boldure din America și făcut om de doi oameni, Pavelescu și Dragnea,care iau dat in mandat de europarlamentar,;dar sigur va mai lua încă un mandat,dar la pârnaie!
      Tot ce spune este un o mare calomnie care sunt convins ca va plăti,cum va plăti și baji care ia cheltuit de la ue fără acoperiri cu paraindarat!

  4. Ce fata de infractor are!

  5. PNTCD este sub papucul PSD deja se f. mult timp.

  6. Nu am dreptul să mă pronunț privind vânzarea sediilor și legalitatea lor.
    Nu pot însă sa nu observ că Pavelescu nu ar trebui sa fie președintele PNT in 2021 dintr-un motiv simplu: nu are rezultate electorale.
    Orice partid este înființat și trăiește pentru a câștiga alegeri sau macar procente, ceva acolo. Sub Pavelescu PNT nu a câștigat nimic. Primul lucru care trebuia schimbat la PNT era conducerea.
    Văd acum că Pavelescu vinde bunurile partidului.
    Mai oameni buni, ce e Pavelescu la PNT? Președinte sau lichidator?

  7. Vreți adevarul, sau va convine sa aruncați cu noroi și atât. Nu înțelegeți ca nu are logica? Pai dacă era așa de ,,curat” Terhes, de ce s-a Dis europarlamentar pe listele unui partid condus….tot de Pavelescu?

  8. Terhes ca om este un nimic,o hiena!
    Iar in legătura cu Pavelescu,noi membri PNTCd l am ales,și îl susținem,terhes va plăti,și va plăti scump! Trădătorii din trădate vor dispare!

  9. PNȚ-CD a murit odata cu Seniorul. punct.
    cu permisiunea dvs. un obliomovism: cine cauta funcții, prestigiu, putere si nu are „anvergura”, ruşine gaseşte.

  10. Ticăloșia nu are limita când vine vorba de Terhes. Pai dacă e așa corect și informațiile sunt reale și nu niște minciuni, de ce a ales sa candideze sprijinit de Dnul Pavelescu, acum 3 ani? Povestea cu sediul este mult mai veche…

  11. voivulescu vs dragnea, ori viceversa!

  12. Sunt vechi membru PNT. Cand am vorbit prima data cu Pavelescu mi-a spus ca trebuie sa ma reinscriu in partid! pt ca… si mi-a dat niste fraze juridico-balarii cu de ce si cum. Eu am refuzat. Asa ca, de vreo 20, tot astept sa scapam de Pavelescu. Doamne ajuta-ne!