G4Media.ro

UPDATE Vremea rea continuă: Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise/…

Sursa foto: Info Sud-Est

UPDATE Vremea rea continuă: Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise/ Vizibilitate sub 150 de metri pe A1 Sibiu-Deva/ Vânt puternic pe autostrăzile A2 și A4/ Cea mai gravă situație, la Constanța

Circulaţia pe A1 Sibiu-Deva se desfăşoară, duminică dimineaţă, în condiţii de ploaie şi vizibilitate redusă sub 150 de metri, din cauza ceţii, pe tronsonul kilometric 225-292, anunţă Centrul Infotrafic, transmite News.ro. Pe unele porţiuni din A2 şi A4 se semnalează vânt puternic. Tot din cauza vântului, toate porturile de la Marea Neagră rămân închise.

UPDATE 09:00 Peste 400 de apeluri la 112 au fost primite în judeţul Constanţa, în ultimele ore, în urma vântului puternic şi a ploii, transmite News.ro. Pompierii au îndepărtat, până duminică dimineaţă, aproape 100 de copaci căzuţi şi zece stâlpi de electricitate, iar 25 de maşini au fost avariate. O avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţul Constanţa este în continuare în vigoare. Douăzeci de localităţi sunt afectate de lipsa apei, din cauza căderilor de tensiune la staţii de pompare.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat, duminică dimineaţa, că pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 99 de copaci căzuţi, la 25 de autoturisme avariate, la zece stâlpi de electricitate, doi stâlpi RDS & RCS, 20 de acoperişuri şi un coş de fum de locuinţă.

De asemenea, au fost primite 412 apeluri la 112 care semnalau producerea unor efecte negative în urma fenomenelor meteorologice periculoase. Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a anunţat că în cursul nopţii trecute s-au înregistrat alte căderi totale de tensiune la nivelul unor surse şi staţii de pompare.

  • “Astăzi, 19 noiembrie 2023, ora 08.00 dimineaţa, sunt afectate de lipsa apei următoarele localităţi Mihail Kogălniceanu, Plopeni, Viişoara, Cobadin, Eforie Sud, Tuzla, Topraisar, Biruinţa, Pecineaga, Moşneni, Cotu Văii, Tuzla, Negru Vodă, Faclia, Saligny, Poarta Albă, Murfatlar, Nazarcea, Dulceşti şi Albeşti. Noaptea trecută, şi la nivelul municipiului Constanţa s-au înregistrat multiple variaţii şi căderi de tensiune la Staţia de Pompare şi Tratare Palas, Complex Constanţa Nord, sursele Cişmele şi staţia Călăraşi, dar ora actuală se furnizează apă la presiuni normale”, au precizat reprezentanţii RAJA.

știrea inițială

”La nivel naţional, plouă în judeţele Alba, Constanţa şi Tulcea, se circulă în condiţiile unui carosabil umed în majoritatea zonelor din ţară, temperaturile sunt pozitive în general, fără probleme de formare a poleiului, fără evenimente rutiere produse. În zonele înalte de munte, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, precipitaţiile s-au oprit, nefiind restricţii de trafic. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant”, arată sursa citată.

Pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti nu sunt precipitaţii, dar carosabilul este parţial umed.

Pe A1 Sibiu-Deva plouă, carosabilul este umed, iar vizibilitatea redusă sub 150 de metri, din cauza ceţii, pe tronsonul kilometric 225-292.

Şi pe A10 Sebeş-Turda plouă, carosabilul fiind umed.

Pe A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 10-144 nu sunt precipitaţii, dar carosabilul este umed, vântul suflă puternic, iar pe tronsonul kilometric 144-212 plouă moderat, carosabilul e umed şi vântul puternic.

Pe A4 Ovidiu-Agigea se semnalează ploaie moderată, carosabil umed, vânt puternic.

Toate porturile de la malul Mării Negre rămân închise din cauza vântului puternic.

”Sfătuim conducătorii auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre condiţiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, în situaţia în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei. Reduceţi viteza, adaptând-o constant la condiţiile de drum, nu bruscaţi comenzile autovehiculelor, folosiţi sistemele de iluminare-dezaburire, evitaţi manevrele riscante şi asiguraţi-vă foarte bine înainte de schimbarea benzii. De asemenea, pentru că vântul bate cu putere în unele zone, este foarte important să nu opriţi sau staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, panourilor publicitare sau altor obiecte pe care rafalele puternice le pot aduce pe autovehicule, putând crea distrugeri sau chiar rezulta victime”, transmit reprezentanţii Centrului Infotrafic.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...