
Ursul recidivist: Jandarmii din Neamț au intervenit pentru îndepărtarea unui urs aflat în apropierea unei cabane turistice / După două ore, ursul a revenit și a fost alungat din nou
Jandarmii din Neamţ au intervenit pentru a îndepărta un urs aflat în apropierea unei cabane turistice. Animalul a fost alungat către o zonă sigură, fără a pune în pericol turiştii aflaţi în apropiere. De asemenea, nu s-au înregistrat persoane rănite sau pagube materiale. După două ore, ursul a revenit în aceeaşi zonă, fiind din nou îndepărtat de jandarmi, transmite News.ro.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au anunţat, sâmbătă, că jandarmii montani au intervenit, vineri, în localitatea Bicaz-Chei, după ce un apel la 112 a semnalat prezenţa unui urs în apropierea unei cabane turistice.
”Ajuns la faţa locului, echipajul din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz-Izvorul Muntelui a constatat că cele sesizate se confirmă, motiv pentru care a fost constituită echipa de intervenţie. Animalul a fost localizat în zona traseelor de escaladă, între Via Ferrata Astragalus şi Rezervaţia Cheile Şugăului-Munticelu, fiind ulterior alungat către o zonă sigură, fără a pune în pericol grupul de turişti aflaţi în apropiere. Pentru îndepărtarea acestuia au fost utilizate mijloace specifice de prevenire şi alungare, respectiv semnale acustice. Nu au fost înregistrate victime omeneşti sau pagube materiale”, au afirmat jandarmii.
Ei au precizat că după două ore ursul a revenit în zona aceloraşi trasee turistice.
”Echipajul de jandarmi a intervenit din nou pentru îndepărtarea acestuia şi pentru monitorizarea zonei, astfel încât toţi turiştii şi cabanierul au ajuns în siguranţă la baza traseelor montane”, a precizat sursa citată.
Jandarmii recomandă cetăţenilor ca în astfel de situaţii să nu interacţioneze cu animalul sălbatic şi să sune la 112.
În luna aprilie, jandarmii nemţeni au intervenit la trei apeluri 112 prin care era semnalată prezenţa ursului în zona Bicaz-Chei.
”Odată cu încălzirea vremii, apariţiile acestor animale devin mai frecvente, întrucât ies din hibernare şi pornesc în căutarea hranei. Totodată, prezenţa lor în apropierea cabanelor şi a traseelor turistice este influenţată de resturile de mâncare lăsate în zonele neamenajate”, au mai transmis reprezentanţii IJJ Neamţ.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Cabana trebuie să fi fost în pădure, deci dacă apare vreun urs prin pădure pe-acolo trebuie să fie împușcat rapid.
Și să nu pună cumva garduri electrice de protecție, ca să poată veni animalele sălbatice la mâncarea pe care le-o dau. În schimb, cheamă jandarmii și anunță presa să spună c-au văzut ursul prin pădure și trebuie împușcat.
Dupa acelasi principiu, orice urs care intra in intravilanul oricarei localitati chiar trebuie impuscat pe loc. Iar daca mergem in padure, fiecare cetatean trebuie sa aibe in jurul lui un gard electric, alimentat din bateriile proprii aduse in rucsac.