G4Media.ro

Ursula von der Leyen cere Ucrainei să accelereze reformele împotriva corupției

Sursa foto: European Council

Ursula von der Leyen cere Ucrainei să accelereze reformele împotriva corupției

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel vineri la Ucraina să îşi accelereze reformele împotriva corupţiei, asigurând Kievul de sprijinul statelor membre pentru „drumul lung” spre aderarea la UE, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Von der Leyen a salutat reformele deja efectuate şi instituţiile iniţiate pentru a crea „o maşină anticorupţie impresionantă”, într-un discurs prin videoconferinţă în faţa deputaţilor ucraineni.

„Însă de acum aceste instituţii au nevoie de mijloace de acţiune şi de persoane potrivite în posturile de răspundere”, a afirmat ea.

„Trebuie ca noul şef al parchetului specializat în lupta împotriva corupţiei şi noul director al biroului naţional ucrainean de luptă împotriva corupţiei să fie numiţi cât mai repede posibil”, a mai afirmat şefa executivului european.

În legătură cu proiectul de reformă a Curţii Constituţionale, ea a spus că este „necesar să se prevadă, pe cale legislativă, o procedură de selecţie a judecătorilor”.

Ea a salutat adoptarea de către Kiev a unei legi menite să oprească „influenţa excesivă a oligarhilor asupra economiei”, însă a cerut ca Ucraina să asigure de acum „aplicarea sa într-o manieră solidă din punct de vedere juridic”.

Ursula von der Leyen a cerut de asemenea adoptarea unei „legi privind media, care să alinieze legislaţia ucraineană la normele Uniunii Europene şi să ofere autorităţii independente de reglementare a media a mijloacelor necesare”.

Liderii celor 27 de state membre au acordat la 23 iunie Ucrainei statutul de candidată la UE.

„Drumul ce trebuie parcurs va fi lung, însă Europa va fi alături de voi cu fiecare etapă, indiferent de cât timp va dura, de la aceste zile întunecate de război până în momentul în care veţi trece pragul Uniunii Europene”, a promis Ursula von der Leyen.

Sursa foto: European Council

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Au capturata-o întreaga sau este o ruina ca si celelalte capturi?

  2. Sunt unii care visează dualism, datorita frustrărilor acumulate în trecut.
    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Unirea_Rom%C3%A2niei_cu_Ungaria

  3. Alo, G4, vi s-a stricat șandramaua.!!!
    La numărul de comentarii afișează 28, dar de vizualizat, vizualizează doar 1.
    Restul unde sunt, le-ați cenzurat???

  4. Propaganda ruseasca pe canalele maghiare. Aceeasi propaganda care sustinea ca Romania vrea sa „anexeze” Romania. Penibili

  5. Nu cred ca ucraina ar renunta la statutul de stat independent, ei au invatat o lectie alaturi de rusi, si cu rusia se puteau contopi daca doreau. Oricat de puternica ar fi polonia, oricat ar fi ajutati de polonezi, ucrainieni nu au cum sa renunte la propriul lor stat si la ceea ce au pe cont propriu. Mai ales ca ei fac parte din UE.

    Sunt iluzii puternice menite sa ii arunce in frustrare pe unii lideri polonezi care viseaza expansiune. Dupa mine acea publicatie maghiara, cred ca vrea sa forteze polonia sa aibe tendinte expansioniste, astfel incat sa indeparteze ucraina de occident.

    Eu nu cred ca mixarea impreuna a 2 state separate se face asa usor, nici nu exista o limba comuna, care sa faca asa ceva realizabil la nivele guvernamentale.

    Ucraina de altfel e mult mai mare decat polonia, cu mult mai mult si mai bogata in resurse. Maine poimaine ne arunca o duma din aia de unificare federala a romaniei cu r.moldova si ucraina..
    Nu cred ca e importanta expansiunea ca si stat. Sunt state mici si care sunt foarte puternice economic, conteaza educatia si felul in care folosesti resursele. Pentru r.moldova eu doar imi doresc sa fie un stat liber, independent, care sa aibe o cultura lingvistica istorica ce ii caracterizeaza, sa reuseasca economic si sa fie parte din ue. Restul nu o sa conteze nici o secunda, ca e sau nu parte din Romania, nu e ca si cum Romania ar trebuib sa detina r.moldova, pana la urma statele din UE sunt un stat federal imens, nematerializat.

    Sper sa nu imi sara lumea in cap, pana la urma daca ei ar vrea sa fie parte din Romania vreodata, o sa faca ei acel pas catre noi. Noi oricum suntem aici, vorbim romaneste ca si ei, si vom fi mereu o optiune si un aliat si vecin important pentru R.Moldova

  6. Pasarea mălai visează!

    • S=au căsăpit între ei cu sute de mii de victime acuma să se unească,catolicii ar fi majoritari iar ortodocșii trag mâța de coadă,iarăși dilema veche vestul bogat estul sărac.

  7. Bun băiatu asta. Mai ceva ca cianura ! Adică dacă poate El blochează banii pentru România, asa numai pentru ca integritatea în România era Sfânta și acum nu va mai fi .