G4Media.ro

Ursula von der Leyen, într-un răspuns adresat europarlamentarului Eugen Tomac: Solicităm Consiliului…

Foto: BEN BORG CARDONA / AFP

Ursula von der Leyen, într-un răspuns adresat europarlamentarului Eugen Tomac: Solicităm Consiliului să facă paşii necesari astfel încât România şi Bulgaria să devină parte a spaţiului Schengen cât mai curând anul acesta

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită Consiliului UE să facă paşii necesari astfel încât România şi Bulgaria să devină parte a spaţiului Schengen cât mai curând anul acesta, conform unei scrisori transmise europarlamentarului PMP Eugen Tomac şi prezentate luni de acesta.

La rândul său, Tomac precizează că răspunsul preşedintei Comisiei Europene este extrem de important pentru ţara noastră şi foarte util în contextul procesului pe care el l-a iniţiat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, transmite News.ro.

”Extinderea spaţiului Schengen rămâne o prioritate politică a Comisiei şi solicităm Consiliului să facă paşii necesari pentru a fi luată o decizie cât mai curând posibil anul acesta, astfel încât România şi Bulgaria să devină parte a zonei Schengen”, a afirmat Ursula von der Leyen în scrisoare.

”Imediat după refuzul Austriei de a vota pentru accesul României în Schengen, i-am transmis Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, o scrisoare în care solicit cu fermitate sancţionarea acestui abuz de drept. În scrisoarea de răspuns pe care am primit-o astăzi, preşedinta von der Leyen îmi dă dreptate şi subliniază corectitudinea tuturor argumentelor pe care le-am invocat. Prin urmare, Ursula von der Leyen cere Consiliului să ia o decizie “cât mai curând posibil anul acesta”, astfel încât România şi Bulgaria să devină parte a spaţiului Schengen”, afirmă Tomac într-o postare pe Facebook, prezentând şi scrisoarea primită de la preşedintele CE.

El precizează că răspunsul preşedintei Comisiei Europene este extrem de important pentru ţara noastră şi foarte util în contextul procesului pe care el l-a iniţiat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

”Votul din 8 decembrie este profund nedrept, iar această injustiţie făcută României trebuie corectată. Altfel, creează un precedent foarte periculos. Eu sunt hotărât să continui campania pe care am iniţiat-o, “Semnează pentru România în Schengen”, până când ţării noastre i se va face dreptate. Dacă şi tu vrei ca România să fie parte a spaţiului Schengen, intră pe romaniainschengen.ro şi semnează petiţia!”, conchide europarlamentarul PMP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Și ce propui, ro exit?

  2. Corect, decid toate statele membre.
    Tura asta a fost de serviciu Olanda si Austria, turele trecute au fost si Finlanda, Germania, chiar si Franța la un moment dat.
    Singura soluție este sa negociem dur cu cei care sunt de serviciu, cum a făcut Croatia.

  3. N-a demisionat nimeni din elita PSD, PNL sau UDMR ca să semnaleze către UE-NATO slăbirea flancului sudic de către cancelarul austriac Nehammer, prin provocarea creșterii bruște a euroscepticismului neprimind la 8 decembrie 2022 pe români și bulgari în Schengen.

  4. „Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită Consiliului UE să facă paşii necesari astfel încât România şi Bulgaria să devină parte a spaţiului Schengen…”

    Doamna Ursula von der Leyen a mai solicitat acest lucru și nimeni nu a luat-o în seamă. Nici nu ar avea cum să determine vreo acțiune în sensul solicitării domniei-sale.

    Aștept din partea Olandei o declarație de sprijin pentru aderarea României la Schengen. Până atunci,”rămâne cum am stabilit”.

  5. @sceptic _ „o decizie a CJE ar presupune cativa ani de procese impotriva Austriei…”

    Câțiva ani este foarte posibil să însemne mai puțin decât alți 15 ani de așteptare, dar…

    …Nu văd cum ar putea fi obligată Austria (sau Olanda, sau oricare alt stat) să voteze într-un anumit sens, din moment ce, conform Tratatelor, votul este liber?!

    Pe de altă parte, după cum am văzut, Austria NU are nimic împotriva extinderii Schengen, sau a migrației ilegale, întrucât a susținut extinderea Schengen cu Croația, stat aflat pe o rută importantă de migrație. Austria (care este de fapt marioneta Olandei), are o problemă cu Bulgaria și România. Prin urmare, nici peste 6 luni, nici peste 6 ani, lucrurile nu au cum să se schimbe în privința Austriei.

    Singura soluție o reprezintă exercitarea depresiuni asupra Olandei, doar că nici România nici Bulgaria nu sunt capabile de așa ceva, iar statele importante din UE nu le sprijină cu adevărat.