G4Media.ro

Uși închise și prețuri în creștere: Călătoriile devin din ce în ce…

Sursa foto: Știrile ProTV

Uși închise și prețuri în creștere: Călătoriile devin din ce în ce mai scumpe

În această ediție săptămânală a știrilor din turism: o vizită pe insula japoneză Okinawa, la 80 de ani de la bătălia din Al Doilea Război Mondial, cea mai riscantă parte a unui zbor cu avionul și noi taxe turistice din întreaga lume, relatează CNN.

Pașapoarte, vize și taxe de intrare

Trăim într-o eră a unei libertăți de călătorie fără precedent, dar în ultima vreme, tot mai multe uși încep să se închidă.

Italia înăsprește drastic cerințele pentru obținerea cetățeniei, punând capăt visului pentru mii de persoane care sperau la un pașaport italian prin descendență. Spania a eliminat programul său de „viză de aur” care oferea drepturi de rezidență cetățenilor străini. Iar vizitatorii din Uniunea Europeană care călătoresc în Marea Britanie se alătură acum celor din alte 48 de țări care trebuie să aplice și să plătească o taxă înainte de călătorie.

Și acestea sunt doar titlurile de săptămâna aceasta.

Pentru a combate supraaglomerarea turistică, Veneția dublează taxa de acces pentru vizitatorii de o zi, iar Edinburgh va introduce o taxă turistică pentru nopțile de cazare.

La New York, Empire State Building a introdus prețuri dinamice, care cresc în funcție de cerere. Iar în Japonia, Kyotose pregătește să majoreze taxele hoteliere chiar și de zece ori.

Nici alpiniștii nu scapă: permisele pentru ascensiunea pe Everest se vor scumpi cu peste 35%, iar urcarea pe Muntele Fuji necesită acum o taxă de 27 de dolari și susținerea unui test.

Un mic raze de soare gratuite la final: Uniunea Europeană oferă 36.000 de permise internaționale gratuite de trenpentru tinerii care doresc să exploreze continentul.

Pentru a participa, trebuie să ai 18 ani și să fii rezident al unui stat membru UE sau al unei țări asociate programului Erasmus+. Termenul limită este 16 aprilie.

80 de ani de la Al Doilea Război Mondial

Una dintre cele mai sângeroase bătălii ale celui de-Al Doilea Război Mondial a avut loc pe insula japoneză Okinawa, unde se estimează că 240.000 de oameni au murit sau au dispărut.

La 80 de ani distanță, locurile bătăliei încă mai dezvăluie oase și bombe. Vizitatorii pot merge acolo și pot „atinge istoria” prin ruinele rămase.

O altă locație încărcată de emoție este în sudul Olandei, lângă orașul Margraten, unde se află singurul cimitir militar american din țară, ce adăpostește aproximativ 10.000 de soldați americani căzuți în război.

Cimitirul face parte dintr-un program special de adopție a mormintelor: încă din anii ’40, familii olandeze se oferă voluntar să aibă grijă de mormintele soldaților americani, într-un gest continuu de recunoștință.

Siguranța în aviație

Un zbor de luni din Bali (Indonezia) către Melbourne (Australia) a fost nevoit să se întoarcă după ce un pasager a încercat să deschidă o ușă a avionului deasupra Oceanului Indian.

Marți, pasagerii unui avion American Airlines din statul Georgia au fost evacuați din cauza unui miros de ars și fum în cabină.

Miercuri, Administrația Federală a Aviației (FAA) a anunțat că va trimite o echipă de gestionare a stresului să se întâlnească cu controlorii de trafic aerian de la aeroportul Ronald Reagan din Washington, în urma mai multor incidente recente, inclusiv o coliziune mortală în aer și o altercație în turnul de control.

Cu toate acestea, zborul rămâne cea mai sigură modalitate de călătorie, milioane de oameni ajung zilnic în siguranță la destinație.

Dacă vrei să intri mai adânc în detalii, anumite părți ale unui zbor sunt mai riscante decât altele — poți citi mai multe [aici]. În ce privește întrebarea intens discutată dacă anumite locuri din avion sunt mai sigure, [iată ce spun experții].

Teoria aeroportului: cât de târziu poți ajunge la zbor?

Mai ai nevoie chiar să te prezinți la aeroport cu 2-3 ore înainte de zbor?

Un nou trend viral, denumit „teoria aeroportului”, provoacă oamenii să vadă cât de târziu pot ajunge la terminal — un pariu cu miză mare, cu câștigători, dar și cu pierzători.

Dacă doar gândul la acest experiment îți crește pulsul, partenerii de la CNN Underscored (ghid de recomandări și recenzii de produse) au realizat o selecție de produse care să-ți țină de urât în aeroport. Mai bine precaut decât regret!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.