G4Media.ro

USR: Coaliţia PSD-PNL numeşte încă doi politruci în instituţii cheie ale statului,…

Foto: InquamPhotos / George Călin

USR: Coaliţia PSD-PNL numeşte încă doi politruci în instituţii cheie ale statului, ANRE şi CNCD

USR acuză că PSD continuă, cu susţinerea PNL şi aprobarea tacită a preşedintelui Klaus Iohannis, acapararea tuturor instituţiilor cheie ale statului, numind miercuri doi politruci în conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), respectiv a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), transmite News.ro.

„PSD a mai băgat azi o fisă şi l-a numit pe Iulian Iancu în conducerea ANRE. Stau şi mă întreb ce cheiţă l-a întors pe domnul Marcel Ciolacu pentru a se răzgândi complet, în doar cinci luni, în privinţa lui Iulian Iancu. Atunci, nu-l susţinea pentru această funcţie, avea dubii că este omul potrivit. Şi preşedintele Iohannis, care este acum partenerul PSD, spunea că Iulian Iancu periclitează relaţiile cu statele occidentale, motiv pentru care nu l-a numit în funcţia de vicepremier în Guvernul Dăncilă. Să nu uităm că Iulian Iancu este cel care a promovat mai multe legi care ne-au făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, inclusiv legea offshore modificată recent. Ce va face Iulian Iancu la ANRE? Va câştiga un salariu de 9.000 de euro pe lună. Adică, pe restul de mandat pe care îl are va câştiga 324.000, fără să ia decizii în interesul consumatorilor care plătesc facturi enorme la energie, fără să susţină măsuri pentru încurajarea investiţiilor, fără să urmărească asigurarea securităţii energetice. PSD continuă să creeze milionari în euro la stat, populând toate instituţiile cheie în stat cu politruci, cu oameni a căror singură calitate este promptitudinea în a răspunde ordinelor primite. Pentru numirile făcute astăzi vor trebui să răspundă în faţa cetăţenilor PSD, PNL, UDMR şi AUR”, a afirmat Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Iulian Iancu – validat după un simulacru de dezbatere în Comisiile reunite pentru industrii prin voturile parlamentarilor Coaliţiei PSD-PNL-UDMR, dar şi ai AUR – ajunge în conducerea ANRE în locul lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD de Olt Paul Stănescu, nevoit să părăsească funcţia după ce USR a atacat la Curtea Constituţională numirea sa de către Parlament, adaugă sursa citată.

Cu alte cuvinte, în ultimele şase luni, PSD a numit doi politruci în conducerea instituţiei care gestionează o piaţă de miliarde de euro şi care ar trebui să vegheze la servicii de calitate pentru consumatorii români.

La polul opus, pentru funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE USR l-a propus, în urma unui amplu proces de selecţie deschis tuturor profesioniştilor din domeniu, pe Florian Munteanu, un profesionist cu peste 20 de ani în domeniile energiei şi finanţelor în organizaţii de top şi în mediul antreprenorial.

Nominalizarea USR nici măcar nu a fost luată în considerare, pentru că nici pe liderii Coaliţiei securisto-socialistă, nici pe preşedintele Iohannis nu-i interesează securitatea energetică a României şi bunăstarea românilor, mai acuză partidul.

„Îi interesează, în primul rând, satisfacerea camarilei, lucru dovedit şi de cealaltă numire făcută astăzi prin voturile PSD-PNL-UDMR: în Colegiul CNCD a ajuns fostul deputat PSD Radu Babuş. Ce îl recomandă pe acesta pentru o funcţie la vârful instituţiei care ar trebui să fie garantul respectării şi aplicării principiului nediscriminării? Mai puţin pregătirea profesională şi activitatea de până acum şi mai mult faptul că este prieten al primarului condamnat Radu Mazăre şi fin al lui Nicuşor Constantinescu, şeful PSD de CJ de cinci ori condamnat pentru corupţie”, conchide sursa menţionată.

Iulian Iancu a fost votat, miercuri, de plenul comun al Parlamentului ca membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, cu 224 de voturi „pentru” şi 86 de voturi „împotrivă”. Iulian Iancu a fost propunerea PSD pentru această poziţie, după demisia fratelui lui Paul Stănescu, Alexandru Stănescu, din funcţie.

De asemenea, plenul reunit a votat, miercuri, numirea candidaţilor Radu Băbuş şi Claudia Cerasela Bănică în CNCD.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. votantii PSD-PNL sunt multumiti si de acord sa munceasca pentru sinecurile astea

    • Votantii PSD-PNL? Glumiti? Votantii PSD – angajatii la stat carora le vin foloase necuvenite si nu-i intereseaza ce se intampla in tara, in afara de propria persoana; votantii PNL – in afara de cei idem PSD, restul sunt niste naivi care inca viseaza la un PNL ca cel dinaintea comunistilor, refuzand sa vada realitatea mocirloasa in care a intrat aceasta formatiune, asa zis politica. Aceste organizatii anti-romanesti acapareaza usor, usor toate institutiile de control din Romania, ca o caracatita siciliana.

  2. CNCD nu e chiar o instituie cheie, totusi

  3. Gunoaielor , lumea nu are ce manca si voi angajati alte scursuri cu 9000 de euro lunar !

  4. Sampania curge .. mafia statalã ($€kooristo-oligarhã) în parlamentul Românistanului „ieuropean” se distreazã aka legifereazã ..

  5. Institutiile cheie sunt cele care permit ca niste persoane incompetente din acestea sa poata numi in alte institutii – la fel de importante sau mai putin importante (depinde din ce perspective se analizeaza acest lucru) – alte persoane la fel de incompetente, in scopul de a primi beneficii nemeritate pentru sine sau pentru organizatie, fara ca altcineva din aceasta tara sa se poate opune sau sa poata schimba acest lucru. Referindu-ne doar la angajari.

  6. RESTAURAȚIE.Din ciclul pleacă ai noștri, vin ai noștri, voi rămâneți tot ca proștii. Vezi și pe Toni Greblă,nepoata lui Radu Timofte etc.etc.Romania se împrumută pentru a plăti salarii și pensii uriașe, dar mai ales nesimțite.