G4Media.ro

USR: Legile Educaţiei rămân nereformate. PNL şi PSD nu vor binele elevilor,…

Sursa foto: Pixabay

USR: Legile Educaţiei rămân nereformate. PNL şi PSD nu vor binele elevilor, ci să-şi scape colegii de acuzaţiile de plagiat

USR susține că PSD şi PNL nu au realizat nicio reformă majoră în noile legi ale Educaţiei, după dezbaterile din Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor şi adaugă că partidul a votat împotriva acestor legi, a căror formă venită de la Guvern a suferit modificări care le îndepărtează şi mai mult de tot ceea ce ar trebui să însemne un sistem de educaţie modern, evoluat, adaptat nevoilor elevilor şi profesorilor, relatează News.ro.

Potrivit comunicatului de presă al USR, mai grav este că deputaţii coaliţiei PSD-PNL-UDMR au adoptat, marţi, un amendament al PSD care prevede, în ceea ce priveşte plagiatul, că „nu constituie abateri de la normele de etică diferenţele de concepţie teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferenţele de interpretare a datelor, precum şi diferenţele de opinie”.

„Cu proaspătul amendament adoptat astăzi, domnii Ciucă şi Bode vor invoca faptul că au până la 90% din lucrările lor doar nişte erori materiale de citare. În loc să ne uităm la ţările civilizate ca modele de a genera excelenţă academică, partidele de la guvernare au o altă prioritate: să îşi scape colegii plagiatori de tinichelele legate de coadă”, a afirmat senatorul USR Ştefan Pălărie, conform sursei citate.

USR a depus mai multe amendamente la legile Educaţiei propuse de ministrul Ligia Deca, pentru a se putea vorbi despre schimbări reale în sistemul de învăţământ, însă niciunul dintre acestea nu a fost adoptat, mai indică sursa menţionată.

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a dat, marţi, vot pe legea învăţământului universitar din cadrul legilor educaţiei naţional, adoptând un amendament PSD care prevede, la capitolul plagiat, că nu constituie abateri de la normele de etică diferenţele de concepţie teoretică, experimentală sau practică, erorile materiale de citare, diferenţele de interpretare a datelor, precum şi diferenţele de opinie.

Proiectele lelgilor educaţiei naţionale urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este primul for sesizat iar ulterior vor merge la Senat, for decizional.

Citește și Excepții la normele de etică universitară, votate de Comisia de învățământ a Camerei Deputaților în proiectul legii Educației, la propunerea PSD

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu cred ca poti sa fii cu gandul la doctorat stiind ca nu-ti ajung banii sa-ti faci concediul la un loc cu lumea civilizata. Il faci ca Bode, Ciuca, si restul…. dar alea nu-s doctorate ci „garantate” de profesorii care lucreaza la niste universitati care nu au nevoie de certificare.