Sfaturi despre cum să incluzi carbohidrații într-o dietă sănătoasă
O producție G4Media.ro / Inquam Photos / Filmare și montaj: Denis Nistor
Atunci când ne propunem să fim atenți cu kilogramele noastre, poate categoria de alimente după care suspinăm cel mai mult sunt făinoasele. Dulci, sărate, de orice neam ar fi ele, ne lipsesc. Făinoasele fac parte din categoria de macronutrienți numită Carbohidrați, sau Carbs cum îi vedem citați prin articole.
Ghidurile internaționale de nutriție recomandă ca aproximativ 45-55% din totalul caloriilor mâncate zilnic să provină din această categorie.
Carbohidrații cuprind însă mai multe categorii de alimente: fructe, legume, cereale, produse de patiserie, etc. Sigur că este o diferență dacă mănânci înghețată de jumătate din caloriile zilnice sau leguminoase sau fructe. Cam asta face diferența între sănătate și boală, pe termen lung.
Cum să faci însă să-i incluzi inteligent în alimentația ta?
Notă: Tania Fântână este Nutritionist Dietetician la FantanadeSanatate.com
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.