G4Media.ro

Vaccinarea anti-COVID în școli: Elevii de peste 12 ani și familiile acestora…

Sursa foto: RO Vaccinare / locotenent Gabriel Chiriloiu

Vaccinarea anti-COVID în școli: Elevii de peste 12 ani și familiile acestora se pot imuniza în unitățile de învățământ / Cîmpeanu: Părinții vor completa formulare pentru acordul de vaccinare a copiilor

Autoritățile vor începe, odată cu debutul anului școlar, o campanie de informare și vaccinare anti-COVID în școli, unde vor putea fi imunizați elevii de peste 12 ani și familiile acestora, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care a precizat că studiile arată că riscul de infectare cu coronavirus e mai mare cu 15% în familiile cu preșcolari și cu 20-25% în cele cu școlari.

„Cum va avea loc efectiv procesul de vaccinare? Vor fi cu siguranţă unităţi de învăţământ unde vom putea organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare care să funcţioneze pe perioada în care există o adresabilitate în rândul unităţii de învăţământ şi, de asemenea, foarte probabil că în majoritatea cazurilor – acolo, de pildă, unde unitatea de învăţământ are în proximitate un centru de vaccinare nu se justifică să mai organizăm un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.
Conform acestuia, echipele mobile vor reprezenta „principala logistică” ce va asigura procesul de vaccinare în şcoli în mediul rural, dar şi în oraşe.
„Practic, ne dorim ca fiecărei unităţi de învăţământ să îi fie alocată o echipă mobilă şi unitatea de învăţământ, periodic, să centralizeze persoanele care doresc să se vaccineze. În felul acesta se stabileşte un interval orar, o zi în săptămână, se identifică spaţiul unde se poate organiza activitatea de vaccinare”, a mai afirmat Gheorghiță.
De asemenea, vor avea loc acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții în care reprezentanți fie din direcțiile de sănătate publică, fie din corpul medical din fiecare județ, vor fi prezenți și vor răspunde întrebărilor legitime și firești pe care părinții și cadrele didactice le pot avea în legătură cu vaccinarea, a precizat Valeriu Gheorghiță.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, la rândul său, într-o videoconferință cu premierul Florin Cîțu, că părinții vor primi formulare în care vor fi chestionați dacă copiii au trecut prin boala COVID, dacă au fost sau nu vaccinați, iar dacă nu va fi rubrică pentru acord pentru vaccinare.
Sursa foto: RO Vaccinare / locotenent Gabriel Chiriloiu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ministrul Educației e preocupat doar de vaccinare, de condițiile din scoli, ioc. Liceul la care învață copilul meu e în reabilitare de aproape 3 ani. A fost aproape demolat, apoi a rămas așa. După ce l-au dărâmat, s-au terminat banii. Trebuia sa fie gata din martie, dar de un an jumătate nu se mai construiește nimic, din când în când pe șantier se mai vede câte un muncitor care mai strânge moloz. Copiii sunt înghesuiți în alt liceu, cu copiii din liceul respectiv, învață în schimburi în săli improvizate și înghesuite cu grupuri sanitare insalubre. Igiena, distanțarea, condițiile omenești pentru a putea învăța, nu sunt o prioritate pentru acest guvern.
    Au bani de irosit doar pentru niște vaccinuri cu o eficientă discutabilă, nu și pentru asigurarea unor condiții decente pentru copii.

    • cand cineva necunoscut tie, are prea mare grija de sanatatea ta, incepi sa-ti pui intrebari. Ultima data cand se facea ceva impotriva vointei oameniilor, pentru binele comun, bunicii nostrii au ramas fara animale, fara gradina si multi fara case , sa nu uitati nici asta !

  2. Vaccinurile au fost testate pe copii? Daca raspunsul este afirmativ, care sunt rezultatele obtinute in urma testelor? Nu de alta, dar ati ajuns la un punct sensibil cu vaccinarea copiilor cu seruri netestate suficient.
    P.S Precizez ca eu sunt vaccinata inca din luna Martie, dar copilul nu mi-l vaccinez pentru moment.