G4Media.ro

Vaccinarea anti-Covid: ținta e de 13 milioane de persoane vaccinate în primele…

Sursa foto: captură video

Vaccinarea anti-Covid: ținta e de 13 milioane de persoane vaccinate în primele 6 luni ale campaniei

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat vineri că ținta campaniei este de 13 milioane de persoane în primele șase luni, adică peste 60-70% din populație, necesarul pentru imunizarea în masă. După vaccinare, imunitatea va avea o durată mai mare decât după boala naturală, a mai spus Valeriu Gheorghiță, arătând că studiile clinice au indicat o imunizare pentru 24 de luni.

El a anunțat că vaccinul va fi făcut în spitale, dar și în alte alte 850-900 de centre la nivel național, care vor putea vaccina câte 5.000 de persoane pe lună.

Se vor putea vaccina inclusiv cei care au trecut deja prin boala Covid-19.

Valeriu Gheorghiță a mai spus într-o conferință de presă că vor fi organizate centre de vaccinare mobile sau caravane mobile pentru căminele de îngrijire pe termen lung, pentru personalul esențial din anumite instituții și pentru locuitorii din mediul rural care au acces dificil în orașe.

De asemenea, în ultima parte a campaniei vor fi organizate centre de vaccinare drive thru, unde cetățenii vor putea veni cu mașina.

Vaccinurile vor fi aduse la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino, de unde se vor distribui în centrele regionale organizate în spitalele militare din Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, iar de aici vor fi distribuite în fiecare județ în centrele de vaccinare.

Persoanele care vor dori să se vaccineze se vor programa la cel mai apropiat centru de locul unde locuiesc.

Întrebat dacă vor fi impuse restricții pe criteriul vaccinării, Valeriu Gheorghiță a precizat: „Vaccinarea nu va fi condiționată și nicio persoană nu va avea anumite condiții impuse prin refuzul vaccinării, însă ne dorim să avem o acceptare cât mai mare pentru că numai împreună vom reuși să ajungem la imunizarea colectivă care să permită controlarea pandemiei. Altfel, vom avea în continuare cazuri multe și cazuri multe grave”.

Acesta a mai spus că intenția de vaccinare a personalului medical din spitalele care tratează pacienți cu Covid este de 95%.

Se estimează că 1500 de medici și 4500 de asistenți medicali vor fi implicați în campania de vaccinare.

În privința costurilor campaniei de vaccinare, Gheorghiță a spus că, „cu siguranță, vor fi mult mai mici decât consecințele pe care această pandemie le are în momentul de față”.

Persoanele vaccinate vor avea anticorpi la circa 7 zile de la al doilea rapel, adică la aproximativ 5 săptămâni de la prima vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a explicat că, până nu se va ajunge la imunizarea a 60-70% din populație, vor trebui respectate în continuare măsurile valabile în prezent: distanțare, mască de protecție, igienă.

La momentul contractării la nivel european a vaccinurilor, România a propus inițial un număr de 10,7 milioane de persoane, care înseamnă un număr dublu de doze, dar că această cotă poate fi crescută dacă va fi necesar, a explicat Gheorghiță.

Citește și

Vaccinarea anti-Covid în România: prima fază – personalul medical, a doua – persoanele vârstnice sau vulnerabile și angajații din sectoare-cheie, inclusiv cadrele didactice, comercianții de alimente, personalul cultelor religioase și ziariștii care sunt expuși la riscul de infectare

Sursa foto: captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Gheorghita, scriitorul de retete si glumele lui.
    Americanii vor sa vaccineze 100 de milioane pina la mijlocul lui Februarie, ai nostri 13 milioane in jumatate de an.
    Bai baieti, sa nu cadeti jos de epuizare, mare grija!

  2. Ce-i cenzore, dandy-ul asta e de neatins?

  3. Realitatea e ca Lucovid nu are contract cu niciun furnizor. De aceea, mesajele lui Gheorghita sau Iohannis nu includ nici numele furnizorului, si nici macar temperatura la care se pastreaza vaccinul. (Temperatura difera in functie de tipul de vaccin.)

    Dar daca nu stii ce fel de congelator iti trebuie, despre ce plan vorbim?

  4. Deși vaccinurile sunt încă la stadiu de „eprubeta” doctoratul asta garantează ca studiile clinice „indica o imunizare de 24 de luni”. Ce tare, eu cred ca cei vaccinați vor fi sănătoși toată viata!

  5. Oare ce l-a „recomandat” pe junele gheorghita in functia asta? Si „personalitatile” ce- l incadreaza in fotografie cine sa fie oare?
    DA’ INTREB SI IO PROFESIONISTII DIN SANATATE: Mai exista categorii excluse, tip bolnavi cu afectiuni cronice, persoane sub 18 ani, ..caci bag de seama ca s-a pus batista pe tambal pe acest subiect. ?!
    Nu stiu nici eu de ce ma mir, cand ar trebui sa fiu fff ok doar E GATA TOTUL: STRATEGII, … AHH, M-A APUCAT MASEAUA TOCMAI ACUM, ..STRATAGEMA,.., MA ROG, E GATA TOTUL, ORGANIZARE, SEFI, SEFUTI, SEFUTE, GATA DOM’LE TOTU’, DOM’ PRESEDINTE FUSE SI SE DUSE MULTAMIT, CE MAI, NICI AMERICANU’ NU-I ASA DE PREGATIT CA NOI!
    UN MIZILIC, UN FLEAC…CE SA ZIC…NE VOR CIURUI??!!!

    • De ce te jelui ca si cum ti-a luat Gheorghita serviciul? Nu e ca si cum e vreun salariu gras, sau vreun vaccine real de administrat.

      Saracul baiat e colonel, si acum sunt la moda coloneii. Pana acum era moda franceza, sa punem si la aparare o femeie gravida, sa fie cat mai civila. Dar acum e moda trumpista, sa punem colonei de paie care nu au fost nciodata in armata reala.

      (Uita-te la baiat cum sade cocosat. Compara-i postura cu cea a lui Lebed cand spunea ca ajunge la Bucuresti in 24 de ore. Asta al nostru nu a facut sport nici in scoala generala.)

      Dupa alegeri, vom avea si ministru al sanatatii militar. UNPR la tot cartierul.

  6. Mai, Ancuto, junele de care zici tu nu e chiar june, si pe urma probabil ca il recomanda 15 ani de invatatura in timp ce mataluta te scarpinai pe undeva (sa-mi fie cu iertare, dar felul in care scrii m-a dus cu gandul la scarpinat).
    In alta ordine de idei, este foarte probabil ca declaratiile sa aiba legatura cu campania electorala.

    • Daca a invatat 15 ani a invatat degeaba ca n-a invatat sa gindeasca cu caputul lui ceea ce e esential.
      Sa respecti orbeste recomandarile OMS, o organizatie pe care nu ma mai sfiesc s-o numesc criminala dupa cum s-au comportat in epidemia asta si sa-i lasi la urma pe cei care au intr-adevar nevoie de vaccin reflecta arata ca esti un om pierdut. Stiu, nu e doar la noi, dar asta nu ma incalzeste cu nimic.
      Realizati, sper, ca in timp ce sint vaccinate categoriile „esentiale”, neesentialii de virsta a treia si bolnavii cronici vor continua sa moara in fiecare zi cu sutele.

  7. Revin. Gata m-am linistit caci m-am lamurit . D-nul dr. Gheorghita e serios, cum zice maestrul ctp. Pe langa asta i-am parcurs si cv-ul. Asa DA, pai tanarul, in timp ce era rezident, adica se PREGATEA, SE INSTRUIA SA DEVINA MEDIC SPECIALIST, ISI INCEPEA SI DOCTORATUL!!! Apoi asa mai merge, nu?? Doar suntem trecuti de secolul Vitezei si suntem in Secolul, ahh.., na, ca-mi sta iar pe limba, cum ii zice..ah, ..ma rog, ideea e ca omu’, adica dr. Gheorghita , si-a desavarsit DOCTORATUL IN PARALEL CU DRUMUL SPRE SPECIALIZARE!?
    EH, DE ASTA CE SA MAI ZICI??!! Ramai MUT. ASTA DA PERFORMANTA.
    Hai ca-i bine. Io zic sa se inceapa doctoratul impreuna cu sfarsitul primului an de facultate,…Ba nu, …nu mai bine incepi doctoratul cand esti admis la facultate??
    Sa nu mai pierdem timpul, tac-pac si gata, ce atatia ani petrecuti ca inaintasii nostri, pierduti in cercetari, incaruntiti in laboratoare, inconvoiati de lecturi in biblioteci…io va spun, suntem pe drumul cel bun!!!

    …niciodata nu m-am simtit ca acum, …..”pierdut DOAMNE, si piezis…”

    • In Romania, doctoratul in medicina este o strategie clasica de evitare a examenului de rezidentiat. Da un purcoi unui professore si ala te face specialist.