G4Media.ro

Vaccinul anti-coronavirus nu poate fi gata mai devreme de un an și…

Vaccinul anti-coronavirus nu poate fi gata mai devreme de un an și jumătate – șeful epidemiologilor din SUA

Un vaccin împotriva coronavirusului nu poate fi pus pe piață mai devreme de 18 luni, a declarat miercuri într-o audiere în Congresul american Anthony Fauci, directorul Institutului Național al Alergiei și Bolilor Infecțioase, citat de The Guardian.

El a explicat în legislativul american care sunt fazele dezvoltării unui vaccin și timpul necesar pentru fiecare dintre acestea. ”Cine crede că îl poate face mai rapid înseamnă că arde etape, și asta e în detrimentul găsirii soluției corecte”, a spus oficialul american.

El a mai spus că medicamente care să atenueze starea bolnavilor infectați cu coronavirus ar putea apărea mult mai rapid.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Sunteti fierti fierti fierti fierti, sa moara mama, g4media, alta poza nu gaseati sa ilustrati articolul. Efectiv nu exista alta poza. Aia e singura.

  2. Nu zau, ca stie marele director cind se va face o descoperire sau o inventie. Astea sunt lucruri impredictibile. Nu poti sti cind un geniu face o descoperire. Multi cauta solutia si absolut nimeni nu stie cind se va face descoperirea.

    • Vllaicu,habar nu ai.
      Daca il descopera maine nu poate fi utilizat pe om pana cand nu e testat intai si asta inseamna 1 an de zile cel putin.

    • Vlaicule, problema nu e ca nu apare un geniu care sa descopere solutie, problema e, in principal, ca orice vaccin nou trebuie sa treaca prin etape succesive de testare prin care sa se ateste ca nu prezinta pericol! Apoi ai nevoie de pus la punct infrastructura de productie, trainingul tehnicienilor, etc.

      De-aia ai nevoie de +12 luni!

    • @jeana valjeana, bine ca ai tu habar. Birocratia asta nu functioneaza peste tot si tot timpul. Adica astepti sa moara jumatate de omenire si nu li se poate da oamenilor pina nu e termenul de un an. In situatii exceptionale de supravietuire se trece peste tot. Peste dreptul la libera circulatie, te baga la carantina ca la inchisoare sanatos fiind. Nu sta nimeni sa aibe dovezi ca esti infectat. etc etc etc.

    • @io, in birocratia europeana si americana dureaza pregatirea infrastructurii un an. Asa este. Insa chinezii fac un spital in 10 zile pentru care europenii si americanii au nevoie de 1-2 ani.
      Nu va avea nimeni retinere sa cumpere vaccin/tratament din China daca e pe moarte. Nu e timp sa astepti dupa birocratii americani daca viata iti e pusa in pericol.

    • @Vlaicu, Daca acel vaccin scos prematur are rata de mortalitate de 15% iar virusul are mortalitate de 3% ti se pare ca poate fi luat drept solutie?

    • @George, care vaccin cu mortalitate 15%_? Cine a pomenit de asa ceva? Ala nu e vaccin. Tratamentul nu are cum sa fie mai periculos ca boala. Vorbim doar sa ne aflam in treaba?

    • @Vlaicu – ce zice George mai sus, evident e o ipoteza neagra – adica, daca vaccinul este scos pe piata si nu e testat suficient, daca are 15% (doar un exemplu aleator) rata de mortalitate in randul celor infectati? Ce facem atunci?
      Pentru a se asigura ca vaccinul nu are efecte adverse mai rele decat insasi virusul in sine (apropo, virusul nu e mai periculos decat gripa obisnuita, gripa care NU tine prima pagina a ziarelor), atunci este necesara testarea pe diferite grupe de oameni infectati si observarea lor pe o perioada rezonabil de lunga pentru a observa efectele adverse – tocmai de aceea se prefera in industrie perioada de 1 an, suficienta pentru a face teste si a observa comportamentul si reactia celor testati. In situatia in care se sar etapele dovedite deja a fi functionale in procesul de testare a noilor medicamente/vaccinuri pe oameni, atunci apar riscuri pe care nicio tara nu va vrea sa si le asume; de exemplu, daca vaccinul se dovedeste ca in perioada de testare creste sansele de infarct ale pacientului cu 50%, in mod garantat acel vaccin nu va primi ok-ul sa fie comercializat. Riscurile de a lansa pe piata un vaccin netestat dupa standardele medicale poate fi lejer mai mare insasi decat probabilitatea de deces a virusului (care e oricum una destul de mica, similara cu gripa obisnuita). Pentru testare sunt necesare persoane care in mod voluntar sa accepte sa fie infectate si apoi sa fie monitorizate (nu se fac experimente pe bolnavii din spital).

  3. E clar, Anthony Fauci spune ca atat dureaza pana face EL un vaccin. Noruc cu cercetatorii din Israel care sunt cu vaccinul in stare finala si care il vor scoate pe piata in 90 de zile.
    De astia nu spune nimic domnul cercetator. Cum sa faca el reclama altora?