G4Media.ro

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de o companie din Danemarca a avut rezultate ”puternice”…

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de o companie din Danemarca a avut rezultate ”puternice” la studiile preclinice

Compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic AS a anunțat luni că a înregistrat ”rezultate puternice” la studiile preclinice pentru vaccinul-candidat numit ABNCoV2, transmite Bloomberg.

Primul studiu clinic pe voluntari cu noul vaccin candidat va începe în această lună la centrul medical al Universității Radhoud din Olanda.

Universitatea Radhoud este și susținător financiar al studiului clinic, centrul său medical fiind unul dintre membrii consorțiului PREVENT-nCoV finanțat cu bani europeni prin programul de cercetare Horizon 2020 EU.

Imediat după anunțul public privind rezultatele încurajatoare de la studiile de laborator, acțiunile companiei daneze au crescut cu 18% la Bursa din Copenhaga, potrivit Nasdaq. (Foto: Logo-ul companiei Bavarian Nordic)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. ”rezultate puternice”…toti spun asta. In curand orice va putea sa faca un vaccin bazat pe un virus inactiv. Arta si maiaestria se vad la Pfizer si Moderna, in rest vaccinurile cu virus inactiv sun bazate pe tehnologii vechi si cunoscute. Probabil ca UE, in disperarea ei de a se salva, simte nevoia sa-si mai faca ceva reclama la vaccinuri si sa justifice banii acordati prin programul Horizon 2020.

  2. ”rezultate puternice”…toti spun asta. In curand orice va putea sa faca un vaccin bazat pe un virus inactiv. Arta si maiaestria se vad la Pfizer si Moderna, in rest vaccinurile cu virus inactiv sun bazate pe tehnologii vechi si cunoscute. Probabil ca UE, in disperarea ei de a se salva, simte nevoia sa-si mai faca ceva reclama la vaccinuri si sa justifice banii acordati prin programul Horizon 2020.

    • Pfizer și Moderna au făcut vaccin de tip ARN mesager. Astra Zeneca și J&J au făcut de tip vector. Rușii și chinezii au făcut vaccinuri tradiționale, de tip virus inactivat/slăbit