G4Media.ro

Vaccinul anti-Covid produs de companiile BioNTech/ Pfizer ar putea fi distribuit în…

sursa foto: Pexels

Vaccinul anti-Covid produs de companiile BioNTech/ Pfizer ar putea fi distribuit în decembrie în Statele Unite şi Uniunea Europeană

Directorul laboratorului german BioNTech, care lucrează cu cel american Pfizer la un vaccin contra Covid-19, a estimat joi că este „posibil” ca autorizarea şi distribuirea lui să aibă loc până la sfârşitul anului în Statele Unite şi Uniunea Europeană, potrivit AFP, citată de News.ro.

„Există o şansă să putem obţine anul acesta autorizarea în Statele Unite sau în Europa sau în cele două regiuni”, a estimat Ugur Sahin, într-un interviu pentru AFP, precizând că solicitarea de autorizare va fi depusă vineri la Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA).

„Este posibil să putem livra vaccinuri din decembrie”, a adăugat el.

Citește știrea completă pe News.ro.

Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Au anunțat până la urmă cât timp oferă imunitate? Sau oamenii se vaccinează și se roagă că după prima luna sa aibă încă imunitate?

    • Si cine va castiga campionatul mondial de fotbal nu vrei sa-ti spuna? Nu are nimeni cum sa-ti spuna exact dupa doar cateva luni de studii, mai ales ca e posibil ca durata sa difere de la persoana la persoana. Abia peste doi ani se incheie studiile despre vaccin.

      Dar rezultatele interimarea ale studiilor sunt suficient de bune incat sa merite deja, chiar daca va dura doar cateva luni imunitatea. Evident ca e posibil sa fie nevoie sa-l faci anual, cum se fac si cele pentru gripa, care au eficienta mult mai mica.

    • Vladut, ești prostuț? Vaccinul antigripal se recomandă anual, pentru că anual se schimba tulpinile virale circulante, nu pentru că ar avea eficienta scăzută. A, ca la noi ajung rebuturi, e o problema de achiziție la nivel național.

      Pana una-alta, studiile făcute pe repede-nainte „in cateva luni” sunt bune de hartie igienica. Daca eficacitatea e imediată, ea se datorează stimularii nespecifice a organismului dupa injectarea unei substanțe necunoscute in organism. Daca se menține inspre un an (dar cum testezi infectarea voluntarilor in lockdown?) sau peste, atunci e specifica si vaccinul are potențial si merita investigate efectele adverse (de la frisoane in primele 48 h la vasculite, pancreatite acute, nefrite – ca pe toate le-ar da covidul, dupa cativa ani).

    • Eficienta vaccinurilor gripale e in jur de 50% (intre 10% si 60%), depinde cat de bine reusesc sa ghiceasca tulpinile despre care vorbeai in primavara, pentru vaccinarea din toamna.

      Si nu e vorba doar de tulpini. In timp organismul „uita” ca a fost vaccinat:

      https://www.webmd.com/lung/news/20200902/how-effective-is-the-flu-vaccine