G4Media.ro

Vaccinul chinezesc Sinopharm a fost aprobat în regim de urgență de Organizația…

sursa foto: enterprise.press

Vaccinul chinezesc Sinopharm a fost aprobat în regim de urgență de Organizația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a aprobat vineri, în regim de urgență, vaccinul chinezesc anti-Covid Sinopharm, fabricat la Beijing, a anunțat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al organizației.

Comitetul OMS de experți în vaccinuri a recomandat acest vaccin, care necesită două doze – primul vaccin chinezesc care primește undă verde de la agenția de sănătate a Organizației Națiunilor Unite – pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Eficacitatea sa a fost estimată la 79%, precizează OMS.

„Adăugarea acestui vaccin are potențialul de a accelera accesul la un vaccin anti-Covid 19 pentru țările care doresc să-și protejeze lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele cu risc”, a declarat dr. Mariangela Simao, directorul adjunct al OMS responsabil pentru accesul la medicamente și produse de sănătate. Vaccinul este ușor de depozitat, „ceea ce îl face deosebit de atractiv pentru zonele cu resurse limitate”.

De altfel, este şi primul vaccin care are un mic autocolant pe fiecare fiolă care își schimbă culoarea dacă este expus la căldură. „Acest lucru le permite lucrătorilor din domeniul sănătății să știe dacă vaccinul este sigur de utilizat”.

Discuțiile pentru aprobarea unui al doilea vaccin chinezesc, Sinovac, sunt în desfășurare, dar experții au solicitat producătorului informații suplimentare.

Vaccinul, care a primit vineri aprobarea OMS, este produs de Beijing Bio-Institute of Biological Products Co Ltd din Beijing, o filială a China National Biotec Group (CNBG). Echipa OMS a mers la fața locului pentru a inspecta liniile de producție, a declarat un comunicat de presă al agenției ONU.

Un al doilea vaccin, Sinopharm, fabricat în Wuhan – epicentrul pandemiei – a solicitat, de asemenea, să fie omologat de OMS.

Organizația a dat deja undă verde vaccinurilor Moderna, Pfizer-BioNTech, celor două seruri AstraZeneca fabricate în India și Coreea de Sud (OMS consideră că este vorba despre două aprobări, chiar dacă produsul este identic) și celui produs de Johnson & Johnson, numit Janssen.

Această procedură ajută țările care nu dispun de mijloacele necesare pentru a determina eficacitatea și siguranța unui medicament pe cont propriu să obțină un acces mai rapid la terapii. Și va permite sistemului Covax, înființat de OMS cu parteneri (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare – Gavi – și Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemică) să distribuie, în special, vaccinuri împotriva Covid în țările defavorizate, pentru a putea lua în considerare vaccinurile suplimentare.

Sinopharm, utilizat deja în 42 de țări și teritorii din întreaga lume, este pe locul patru în urma vaccinului de la AstraZeneca (166 de țări și teritorii), Pfizer-BioNTech (94) și Moderna (46), potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

În afară de China, vaccinul este utilizat în special în Algeria, Camerun, Egipt, Ungaria, Irak, Iran, Pakistan, Peru, Emiratele Arabe Unite și Seychelles.

Sursa: Le Vif / Traducerea: Rodezia Costea (Rador)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De ce nu publicati, de ce cenzurati comentariile?