G4Media.ro

Vaccinul rus împotriva COVID-19, testat începând de miercuri pe 40.000 de locuitori…

Sursa foto: Pixabay

Vaccinul rus împotriva COVID-19, testat începând de miercuri pe 40.000 de locuitori ai Moscovei

Autorităţile de la Moscova au anunţat miercuri că au început testarea vaccinului rus împotriva COVID-19 pe 40.000 de locuitori ai capitalei – etapă finală de testare a acestui vaccin anunţată în august, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Primii participanţi au fost vaccinaţi astăzi (miercuri) în centrele medicale din capitală”, a declarat într-un comunicat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, salutând o „zi importantă nu numai pentru oraş, ci şi pentru întreaga ţară”.

În total, 40.000 de moscoviţi sunt invitaţi să participe la acest studiu, orice locuitor de naţionalitate rusă care are asigurare de sănătate putând fi voluntar.

Rusia a anunţat la începutul lunii august că a dezvoltat „primul” vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia, preşedintele rus Vlaidmir Putin precizând cu această ocazie că una dintre fiicele sale a fost şi ea vaccinată.

Denumit Sputnik V, cu referire la primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost privit însă cu scepticism în întreaga lume, mai ales din cauza absenţei fazei finale de testare la momentul anunţării sale.

Potrivit site-ului oficial dedicat vaccinului, „faza 3 a studiilor clinice care a implicat peste 2.000 de persoane” din mai multe ţări a început pe 12 august, a doua zi după anunţul înregistrării Sputnik V.

Peste 20 de ţări au solicitat achiziţionarea unui miliard de doze de vaccin, potrivit Fondului suveran rus implicat în finanţarea sa.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Se mai curata din ei

  2. Ce insemna testat? Ii vaccineaza si ii pune in contact cu numerosi bolnavi de Covid 19 ca sa vada daca sunt imuni? Pentru ca daca se imbolnavesc in contact cu bolnavi de Covid 19, ala nu mai e vaccin.

    • Înseamnă că Rusia le_a luat fata la toți. Ma și așteptăm, dealtfel, ca rusii sa fie primii care vor avea vaccinul. Și-au dat seama imediat ca virusul e artificial și au construit imediat antidot. Și în occident se putea realiza dar nu e interes, interesul e sa moara cât de mult oameni cu probleme de sănătate. Nu vor exista în curând vaccinuri, și care vor fi nu vor avea efectul scontat.

    • @Avram Iancu
      Nu mi-ai dat un raspuns la intrebare, dar mi-ai transmis un text propagandistic despre un asa zis vaccin rusesc. Pana in prezent este bun doar in propaganda, pentru ca realitatea este strict secreta, asa cum se cuvine la rusi, care mint si ascund sistematic adevarul care ii deranjeaza. O fi bun sau nu, orice afirmatie despre vaccin in lipsa dovezilor imbatabile este pura fabulatie.

    • Avram Iancu- precis rușii știau mai demult de virusache și au testat din timp.Un vaccin e ușor de făcut, mai greu e cu testările, cu reacțiile adverse.Nu cred că Puțin vrea să-si omoare sau sa- și îmbolnăvească poporul lui cu ceva incert. Cererea de un miliard de doze din 20 de țări e totuși mare ,deci au încredere în vaccin. Aici e si o chestie de supremație și orgoliu între USA, UE, CHINA si RUSIA.

    • @Avram Iancu de fapt inseamna doar ca esti un analfabet penibil, doar atat inseamna. nu stiu daca ai capacitatea sa intelegi dar eu fac o incercare totusi: vaccinul se poate produce si de fapt s-a si produs rapid. problema e ca la unele persoane o sa le fie fatal. si asta se va intampla la toate variantele de vaccin care determina activarea componentei umorale. deci si al rusilor o sa aiba probleme. dar probabil ca rusii nu vor semnala problemele adverse. ei oricum isi omoara oamenii fara niciun regret. ce mai conteaza ca mor cativa oameni, daca vor obtine imunizarea populatiei, nu?

  3. antivaxerii, comentarii?