G4Media.ro

Vaccinurile – cele mai vizibile dovezi că anul Covid-19 a schimbat complet…

Sursa foto: Pixabay

Vaccinurile – cele mai vizibile dovezi că anul Covid-19 a schimbat complet întreg domeniul cercetării. În 2020, au fost de două ori mai multe studii despre noul coronavirus decât s-au scris despre alte epidemii în zeci de ani

Vaccinurile împotriva noului coronavirus, precum cel care a fost aprobat luni, de către specialiști, spre folosire la nivel european, sunt cele mai palpabile rezultate ale unui proces ce a revoluționat într-un singur an întreg sectorul cercetării. Goana după vaccin, după elucidarea “misterelor” virusului care a dat lumea peste cap a fost un fenomen nemaivăzut în știință, după cum reiese dintr-o analiză publicată recent de publicația The Atlantic, care trece în revistă tot ce s-a întâmplat în domeniu, în 2020.

The Atlantic amintește că, în urmă cu doar un an, în toamna lui 2019, existau “zero oameni de știință care să studieze Covid-19, pentru că nimeni nu știa că boala există”. De atunci până în martie 2020, virusul se răspândise în peste 170 de țări și infectase peste 750.000 de oameni, marcând un punct de cotitură în istoria științei.

Publicația arată că, pe parcursul acestui an, biblioteca destinată cercetării medicale PubMed a listat peste 74.000 de cercetări științifice legate de Covid-19, de peste două ori mai mult decât cele existente despre poliomielită, pojar sau alte boli care afectează omenirea de secole. Comparativ, despre ebola s-au publicat, din 1976 până acum, doar 9.700 de articole științifice.

Este dat exemplul publicației de specialitate New England Journal of Medicine, care a primit de la începutul anului până în septembrie 30.000 de cercetări, cu 16.000 mai multe decât în întreg anul 2019: “toată această diferență înseamnă Covid-19”, este citat redactorul-șef Eric Rubin.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Vedeti ce poate face un marketing de calitate!!! Totusi , cam agresiv, ca sa ma exprim elegant!!

  2. Stim de la Galuscan: a scrie compuneri de gradinita despre covrig e usor. Sa nu incurci dozele, cum au facut marii cercetatori de la Astra Zeneca si Oxford, e mai dificil. Iar sa fabrici ceva, e de-a dreptul imposibil in afara a vreo 2-3 tari.

    Ce a zis Gheorghita, ca deschide scolile in aprilie, cand va fi vaccinat 3% din populatie?

    > NBC News, Dec. 18, 2020

    > Just a few days into the historic rollout of the Covid-19 vaccine, there have already been some hitches and confusion over when and how many doses will be distributed in the coming weeks. Several governors have reported that half as many Pfizer-BioNTech vaccine shots as expected are going to be delivered in the next few weeks and Florida Gov. Ron DeSantis has suggested that Pfizer is having manufacturing problems.

    > The federal Department of Health and Human Services, however, released a statement Thursday denying the number of doses are being reduced. “Reports that jurisdictions’ allocations are being reduced are incorrect,” an HHS spokesperson said in a statement. “As was done with the initial shipments of Pfizer vaccine, jurisdictions will receive vaccine at different sites over several days.” This, the spokesperson said, “eases the burden on the jurisdictions and spreads the workload across multiple days.”

    Deci miliardele de vaccinuri „trimise lunea trecuta de Donald Trump” vor fi trimise la alte date si in alte locuri, unde nici cu gandul nu ganditi. Nu e adevarat ca dozele nu au fost fabricate, ele exista si sunt bine mersi – in viitor. Se acceseaza cu Masina Timpului.

    Pfizer e dumnezeul compunerilor.

  3. Pe ala pt. HIV il astept. Ultimul bastion al virologiei(respectam etimologia).

  4. Si cum au facut studiile daca acest carcalete nu poate fi cultivat in lab?