G4Media.ro

Vaccinurile Pfizer şi Moderna au demonstrat o eficienţă de 80% contra unei…

sursa foto: Parlamentul European/ Genevieve Engel

Vaccinurile Pfizer şi Moderna au demonstrat o eficienţă de 80% contra unei infecţii cu coronavirus la două săptămâni de la injectarea primei doze (studiu)

Vaccinurile Pfizer şi Moderna au demonstrat o eficienţă de 90% contra unei infecţii cu coronavirus – fără distincţie în ceea ce priveşte dezvoltarea sau nu a simptomelor – subliniază un studiu realizat în condiţii reale pe 4.000 de îngrijitori americani, scrie AFP. Altă veste încurajatoare, o vaccinare parţială cu o singură doză de la unul dintre cele două vaccinuri a permis o protecţie de 80% la două săptămâni de la injecţie, afirmă acest studiu publicat luni.

Condus de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), studiul a analizat eficienţa acestor două vaccinuri care folosesc tehnologia ARN mesager pe 3.950 de participanţi din şase state americane, între 14 decembrie 2020 şi 12 martie 2021.

„Acest studiu demonstrează că eforturile noastre de vaccinare naţională funcţionează”, a declarat directoarea CDC, Rochelle Walensky.

„Vaccinurile ARN mesager autorizate contra Covid-19 furnizează o protecţie rapidă şi importantă în lumea reală”, a susţinut ea.

Una dintre marile forţe ale studiului reiese din faptul că participanţii au făcut chiar ei în fiecare săptămână un test, analizat în laborator, pentru a afla dacă au dezvoltat simptome de Covid-19 sau nu.

Aceste rezultate vin în completarea volumului crescut de dovezi care arată că vaccinurile nu opresc doar simptomele bolii, infectarea, dar constituie şi o modalitate importantă de a împiedica răspândirea virusului.

Participanţii la studiu au fost medici, infirmiere şi alţi îngrijitori din patru părţi ale ţării.

Printre ei, 2.479 (62,8%) au primit două doze recomandate de vaccin ARN mesager, şi 477 (12,1%) n-au primit decât o singură doză.

Trei cazuri pozitive au fost înregistrate printre cei care au primit cele două doze, adică o rată de incidenţă de 0,04 la 1.000 de persoane, faţă de o rată de 0,19% printre cei care au primit o singură doză, şi 1,38% la cei care nu au primit nicio doză.

După o ajustare a datelor în funcţie de loc, eficienţa vaccinului a fost estimată la 80% pentru o doză şi de 90% pentru două doze.

Autorii studiului au subliniat că nu pot diferenţia estimările între cele două vaccinuri studiate din cauza numărului limitat de infecţii.

Studiul este încă în desfăşurare şi cercetătorii vor analiza secvenţierea virusului în cazurile în care persoanele vaccinate s-au infectat, pentru a înţelege mai bine motivele care stau la baza acestor contaminări.

sursa: News.ro, sursa foto: Parlamentul European/ Genevieve Engel

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. E un mod simplu de a te convinge, și a convinge și pe alții: culege date, refă calculele, pune prietenii să le verifice și publică….

  2. Aceata stire este un paradis pentru negationisti si conspirationisti.

  3. dincolo era mai ieftin!

  4. Te invităm să-ți publici aici cercetările care demonstrează contrariul. Ah, nu ai așa ceva. Știi doar să zici NU vaccin, NU măsuri. Zi “niet” și termina circul :)))

  5. Nu se lasa! Lumea sa inteleaga ca testul pcr poate face pe aproape oricine pozitiv daca valorile ct sunt mai mari de 38. Unele laburi testeaza la peste 45! Deci daca cei vaccinati au fost testati la ct=25 iar cei nevaccinati au fost testati de la 38 in sus, desigur ca pozitivii vaccinati vor fi mult sub numarul pozitivilor nevaccinati. De ce nu se publica valoarea ct langa rezultatul fiecarui test efectuat?

  6. In concluzie este exact cum am anticipat in ianuarie !. A fost o mare greseala ca
    UE s-a lasat amagita de aplicarea a 2 doze (si cumpararea vaccinurilor pentru 2 doze ca sa umple buzunarele lui Pfizer)
    Daca Romania / Rafila / Arafat (de caraghiosul de ministru semi-analfabet Vlad Voiculescu nici nu mai vreau sa vorbesc) ar fi luat decizia de vaccinare cu doar o singura doza (cu exceptia la Cerere a personalului medical si a batranilor) aveam acum vreo 3 milioane de vaccinati in loc de 2 milioane si boala era in prag de prabusire.
    In cursul verii era tot timpul sa se faca si a doua doza, a 3-a, a-7- a, s.a.m.d.
    Rafila si Cercel erau printre putinii medici virusologi (cu notorietate publica) si care ar fi putut sa sustina Profesional o astfel de Decizie. Dar n-au facut absolut nimic !.
    ,,Timpul trece, leafa merge….”. Stim povestea…..

  7. dar de cine este facut acest studiu?