G4Media.ro

Val de infectări printre fanii scoțieni care au fost la meciurile Euro…

Anglia - Scoția, foto: Federația Scoțiană de Fotbal

Val de infectări printre fanii scoțieni care au fost la meciurile Euro 2020

Aproape 2.000 de cazuri Covid din Scoția au fost legate de fani care au asistat la meciuri de fotbal la Euro 2020.

Public Health Scotland (PHS), organismul care răspunde de sănătatea publică în Scoția, a anunțat că două treimi din cele 1.991 de cazuri erau persoane care au călătorit la Londra pentru meciul Scoției cu Anglia pe 18 iunie, iar dintre aceștia 397 erau fani care au fost pe stadionul Wembley la meci.

Un număr relativ mic de cazuri provin de la participarea la Fanzone din Glasgow sau la cele două meciuri de acasă ale Scoției pe Hampden Park în același oraș.

Scoției i s-au alocat 2.600 de bilete pentru meciul de pe Wembley din cauza restricțiilor Covid, dar se estimează că zeci de mii de fani au călătorit la Londra, în ciuda avertismentelor de a nu se deplasa decât dacă aveau bilet, unde mulți s-au adunat în centrul Londrei.

Potrivit PHS, persoanele care au fost testate pozitiv după ce au participat la o adunare informală, cum ar fi un pub sau o petrecere într-o casă pentru a viziona un meci, au fost, de asemenea, incluse în statistică.

Potrivit PHS, 1.294 din cele 1.991 de cazuri de infectare au admis că au călătorit la Londra, inclusiv 397 care erau de fapt la meci pe stadion.

Aproximativ 90% din cazuri au fost bărbați, trei sferturi din total – 1.470 de cazuri – având vârste cuprinse între 20 și 39 de ani.

Nu se știe dacă cei care au dat rezultate pozitive au contractat virusul în timp ce urmăreau un meci sau în altă parte.

Peste 32.000 de oameni din Scoția au avut rezultate pozitive pentru Covid de când a început turneul Euro 2020, la 11 iunie.

Cazurile au crescut în ultimele săptămâni, iar Scoția este estimată a avea cea mai mare rată de infectare cu Coronavirus dintre națiunile ce compun Regatul Unit – Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Surse: BBC, The Scotsman, The Sottish Sun

Foto: Federația Scoțiană de Fotbal

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. astia au umblat in gasca deci sursa este tot de pe la ei