G4Media.ro

Vâlcov susține că a închis gura UDMR, precizând că nu s-a pus…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Vâlcov susține că a închis gura UDMR, precizând că nu s-a pus niciodată problema renunțării la taxa pe lăcomie

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a precizat duminică seară la Antena 3, că nu s-a pus niciodată problema renunțării la taxa pe lăcomie, susținând că nici nu se va întâmpla acest lucru în ciuda ”presiunilor uriașe” asupra Guvernului.

Vâlcov a mai spus că, deși UDMR a cerut explicit renunțarea la taxa pe lăcomie, avertizând că în caz contrar nu va vota bugetul, negocierile cu maghiarii s-au încheiat foarte bine.

Întrebat dacă renunță la taxa pe lăcomie, Vâlcov a răspuns: ”Nu s-a pus niciodată problema. Există discuţii pe taxa de lăcomie pe anumite aspecte, şi aici vorbim în special de partea de energie, şi acolo sunt nişte analize pentru că anul 2018, în afară de faptul că economia a dus-o într-un ritm bun, s-au făcut şi tot felul de analize care vor pregăti sau au pregătit reformele din acest an. Şi aici, în ceea ce priveşte energia, vorbim despre o componentă de reformă şi e posibil ca pe acest mic segment să se modifice”.

El a precizat că au fost presiuni ”uriașe” pe Guvern pentru a renunța la respectiva taxă.

”Uitați-vă în toată presa. Cele mai mari presiuni din piața de capital și piața bancară”, a susținut consilierul premierului.

În ceea ce privește discuțiile cu UDMR pe marginea bugetului, maghiarii amenințând săptămâna trecută că nu vor vota proiectul de buget dacă nu se va renunța la taxa pe lăcomie, Vâlcov a dat asigurări că aceste nemulțumiri au fost rezolvate.

”Discuţiile pe buget cu UDMR s-au încheiat şi s-au încheiat în condiţii foarte bune. S-au analizat toate aspectele bugetului şi cred că s-au rezolvat 99% din discuţii. Înţeleg că până vinerea viitoare bugetul va fi aprobat”, a precizat Darius Vâlcov.

Declarațiile sale vin la doar câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a dat de înțeles că ar putea fi modificată OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei), spunând că poate au fost elemente în care ar trebui luată o altă decizie și că, pentru ceea ce nu funcționează, Guvernul va încerca să aibă o soluție.

„Un guvern trebuie să dea dovadă de flexibilitate și să vadă ce funcționează și ce nu funcționează și nu trebuie să mergem pe ideea că totdeauna avem dreptate. Poate au fost elemente în care ar trebui să luăm o altă decizie. Nu pot să vă spun ce vom proroga și ce nu, dar pot să vă spun că vom avea o discuție foarte detaliată pe fiecare aspect și ceea ce credem că nu funcționează și sunt argumente temeinice vom încerca să avem o soluție pentru ele“, a afirmat joi premierul Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3, întrebată despre solicitarea UDMR de amânare a intrării în vigoare a așa-numitei taxe pe lăcomie.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat dur, într-un interviu pentru Erdely TV, așa numita taxă pe lăcomie, propunând respingerea OUG-ului în Parlament, dezbateri până la 30 iunie și eventual amânarea intrării în vigoare a acestei măsuri până la 1 ianuarie 2020. Potrivit liderului UDMR, reforma fiscală face mai mult rău decât bine și ar fi trebuit să fie precedată de o largă consultare (detalii aici).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. ai dreptate hotule penal ,sper ca cetatean al Romaniei sa craoatin ouscarue cat mai repede si toataavearea agonisita cu si din LACOMIE sa va fie COFISCATA PANA LA AL20-LEA NEAM DE HOTI TRADATORII DE TARA SI DE NEAM

  2. Asta nu-i Madgearu, ce cauta la guvern langa veorica, de ce hotaraste asta soarta Romaniei in loc sa stea naibii in puscarie?!

  3. Cu siguranta inregistram o premiera, cel putin in UE. Infractori la varful statului. Analfabeti la varful statului. Incompetenti la varful statului. Ce face justititia? Ce fac de procurorii/ judecatorii? De ce ii avem? Ce fac ei? Toata aceasta situatie este o mare palma data poporului roman de justitie. Cred ca de acolo trebuie inceput. Prea multi corupti, prea multi incompetenti. Si pentru ca suntem in razboi cu infractorii, este normal sa spunem asa: JUSTITIA FIRST!

  4. Mai precis: ce le-a promis hunilor? Autonomia?

  5. Est incredibil, doi penali fac ce vor cu țara asta fără că nicio instituție, plătită sa se ocupe de apararea ei, sa facă ceva
    1.-de ce economia țării este schimbata din temelii de către două-trei persoane, prin OUG?!? Acele două persoane nefiind macar premierul de paie al țării, ci niste interlopi prinși cu mâța in sac?? Ce rol mai au atâtea instituții de control care se ocupa de economia țării??? De ce hotărârile astea se iau prin OUG de către niște interlopi și nu sunt discutate în parlament, diverse comisii economice, cu acordul BNR și al instituțiilor de control abilitate???legea românească permite că economia să fie schimbată de pe o zi pe alta prin OUG? care sunt limitele OUGului?
    2. cum mai are tupeu borfașul asta după ce a dat de pe o zi pe alta un deficit mult mai mare?? Chiar nu pot fi trași la răspundere pt corectitudinea datelor înainte chiar daca, vezi Doamne, au inserat un paragraf prin care se absolvă de răspundere?pot sa se absolve singuri de răspundere?
    3. Cum pot sa schimbe toate regulile de pe i zi pe alta? Nu exista o perioada in care modificările de amplitudine și cu impact mare să fie implementate? O companie serioasa, o bancă, își face planul de afaceri cu ceva luni înainte, nu de pe o zi pe alta! Nu pot fi reclamați și dați în judecată?
    4. De ce nu este întrebat referitor la distrugerea companiilor românești producătoare de energie și de favorizarea importurilor de gaze?? Cum era cu „noi nu ne vindem țara”? Nu exista nicio lege de siguranta a statului care sa ii ia la intrebari pt asta??
    5. Cine va fi vinovat daca proiectul de buget trece și produce dezastre?? Parlamentarii s-au cei care au venit cu acest OUG și acest proiect de buget? Știm ce au făcut până acum, că s-au spălat pe mâini ( la legea recursului compensatoriu, la demiterea lui Kovesi,etc..
    Deci, cine apăra țara de acești interlopi?!? Toate instituțiile statului stai și se uită cum niște interlopi taie și spânzura după bunul plac?nu mai e niciun filtru-daca ăștia sunt nebuni, proști, oricum nu pot doua trei persoane să știe toate mecanismele unei economii de nivel național ( știm ce au făcut în județele de unde au plecat și în ce stare sunt ele…va place ce au lăsat în urmă??daca nu, cum credeți că la nivel național vor face altfel???
    Au trecut mai bine de doi ani și avem zero infrastructura dezvoltata de ei, ba chiar totul este mai dărâmat…

    • bugetarii sunt degeaba, nu e cazul sa puna cineva vreo speranta in ei. eventual la noroc poti nimeri un doctor bun, un profesor bun sau un pompier dedicat etc, dar sansa e ca si cum ai nimeri cel putin 4 numere la loto. e pacat sa fiti naiv!

    • Domnule ,,cuochiipevoi ”,aveţi perfectă dreptate în ceea ce scrieţi.Dar eu cred că degeaba scriem noi aici, că ei, cel de la guvernare fac tot ce vor ei. Am scris şi eu destule ın ultimii ani,Dar degeaba.Cred că cel mai eficient este să ne prezentăm la vot în ziua alegerilor şi să nu mai votăm coaliţia actuală (PSD–ALDE–UDMR).În al doilea rând,când constatăm sau bănuim nereguli în vreun domeniu al vieţii sociale,să ne adresăm în scris,CU NR. DE ÎNREGISTRARE,CU SESIZĂRI ,organelor abilitate ale statului român (Poliţia,Procuratură,Departament Naţional Anticorupţie ,Avocatul POPORULUI,etc. Căci au obligaţia legalã aceste instituţii să facă anchetă şi să ne răspundă în scris,cel puţin.

    • @cuochiipevoi
      Eu nu inteleg un lucru si vad ca nu apar cei care pot sa vina cu explicatii sau cu solutii: cum de se tolereaza la nesfarsit ilegalitatea comisa chiar de catre instanta de judecata. Aceasta amana de peste un an motivarea sentintei, ceea ce face ca acest individ sa poata, nu numai sa umble liber prin lume, dar sa dicteze niste masuri care duc la intrarea economiei in criza.
      Nu stiu de ce nu apar juristi calificati – desi am observat ca pe aici, pe acest forum mai trec si experti in domeniu, nu numai simpli comentatori neavizati dar patimasi – care sa puna problema in mod practic: nu cred ca instanta poate sa tina aceasta sentinta in suspensie pe termen nelimitat, desi are un termen legal, fara ca asupra lor sa se aplice nicun fel de sanctiune.
      Daca Justitia din Romania ignora legea, inseamna ca este caz de CEDO – nu sunt respectate drepturile cetatenilor de a fi protejati impotriva infractorilor.
      Eu nu cred in ruptul capului ca instanta care NU publica motivarea sentintei de mai bine de un an, o face doar din lipsa de timp.
      Situatia este foarte grava, daca magistratii sunt fie complici cu acesti infractori fie amenintati de catre acestia.
      Ca ar face-o din ignoranta, asta iese din discutie

      @Dumitru N. Lămuritu.
      Asa-i, trebuie mers la vot si votat impotriva acestor grupuri organizate de infractori.
      Numai ca votul este peste doi ani iar ACUM in acest moment, acesti condamnati penal sau doar infractori inca necondamnati, fac legile. In doi ani pot decide sa ne bage pe toti ceilalti in puscarii ca sa nu mai fie deranjati de nimic.

  6. toata Romania, nu umbla cu jumatati de masura!

  7. Creativitatea lacomului de avere, nu are limite . Experimentul pe spinarea Romaniei trebuie sa inceteze. Decizia patologica a unui condamnat in prima instanta , panicat de frica puscariei, nu poate sa vina sa hotarasca el cum este bine ptr. tara. dupa ce el a jefuit o bucatica din Tara.Cumde premierul l-a acceptat in calitate de consilier ? .Presedintele BNR , spre deosebire de acesat persoanai, este un eminent specialist care a tinut fraiele politicii monetre si stabilitatii financiare a Roamniei, BNR-ul fiind un pilon de baza a Roamniei.

  8. Cat mai dueaza batjocura Romaniei si a ?romanilor de catre acesti ticalosi