G4Media.ro

Valer Dorneanu, contrazis de Curtea Constituțională într-un comunicat de presă: Nu SRI…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Valer Dorneanu, contrazis de Curtea Constituțională într-un comunicat de presă: Nu SRI și STS asigură mentenanța site-ului CCR, ci o societate comercială

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a fost contrazis joi, prin intermediul unui comunicat de presă, chiar de către instituția pe care o conduce, după ce a declarat că Serviciul Român de Informații (SRI) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) asigurau mentenanța site-ului Curții, care este nefuncțional de o săptămâmnă în urma unui atac informatic.

”Precizăm că afirmațiile președintelui Curţii Constituţionale a României, domnul prof. univ.dr. Valer DORNEANU, din data de 20.06.2019, referitoare la asigurarea mentenanței site-ului instituției nu vizau SRI şi STS, ci societatea care are astfel de obligații contractuale cu Curtea Constituțională a României”, se arată într-un comunicat al CCR transmis G4Media.ro.

Precizările Curții vine la câteva ore după ce Valer Dorneanu a anunţat că pagina de internet a instituţiei va trebui reconstruită în urma atacului informatic de la finalul săptămânii trecute.

„Vineri, site-ul Curţii Constituţionale a fost spart, virusat. Începând de vineri, am închis pagina noastră de internet. (…) Efectele nu puteau fi decât cel mult de virusare, de comunicarea unor ştiri false. Va trebui, din păcate, să-l reconstruim şi nu este un lucru foarte simplu. Împreună cu consultarea serviciilor specializate – SRI, STS, care ne asigurau până acum mentenanţa acestuia – vom găsi modalitatea de a reconstrui pagina în cel mai scurt timp şi să o realimentăm cu toate datele necesare. Până atunci, deciziile noastre sunt comunicate în Monitorul Oficial, iar comunicarea cu societatea civilă va fi realizată direct prin site-urile mijloacelor de comunicare în masă care au relaţii cu noi şi le vom furniza toate datele necesare”, a declarat Valer Dorneanu la ieşirea de la şedinţa de plen a Curţii.

Nu este prima oară când ceilalți judecători constituționali sunt nevoiți să ia atitudine față de Valer Dorneanu, după ce acesta a făcut afirmații considerate a fi necorespunzătoare.

În aprilie 2017, în timp de la CCR se judeca prevederea legală care le interzicea persoanelor condamnate definitiv să fie membri ai guvernului, cea din cauza căreia Liviu Dragnea nu a putut fi numit prim-miministru, plenul Curții i-a interzis lui Valer Dorneanu să mai facă declarații publice.

Decizia plenului CCR a venit după ce Dorneanu declarase că este cea mai grea decizie de până acum a Curții Constituționale, deoarece există presiune mediatică și politică.

E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică. Noi nu ne ghidăm neapărat după presiunea mediatică, nici după cea politică, pentru că aceea există tot timpul. De fapt, ambele există. Vrem întâi să fim împăcaţi cu conştiinţa noastră şi cu convingerea că soluţia pe care o dăm corespunde interpretării exacte a Constituției şi sensului Legiuitorului, în măsura în care el este în concordanţă cu principiile constituţionale”, declarase Dorneanu pe 21 martie 2017.

Două săptămâni mai târziu, același Dorneanu anunța că plenul CCR a decis că nu se vor mai face comunicări prin declaraţii, toate deciziile urmând a fi anunţate prin comunicate de presă.

Valer Dorneanu a fost numit judecător la Curtea Constituțională în 2013 și a fost ales președinte al instituției în 2016 și, a doua oară, pe 18 iunie 2019 pentru un nou mandat de 3 ani. În vârstă de 75 de ani, Dorneanu este considerat un apropiat al PSD, partid din rândurile căruia provine.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Exact! O societate comerciala sub acoperire…

  2. Dorneanule, cand iti dai demisia imputzitanie bolsevica???

    Omologul tau de la CCM(curtea Constitutionala a Moldovei) tocmai si-a dat demisia, tu ce mai astepti?
    Vrei sa fii scos de acolo cu topoare si furci impreuna cu celelalte jeguri gen Enache, Pivniceru, Stan, Deliorga, Varga si Morar ???

    • Ala din Moldova are poale lungi. Cat de cat. Asta din Romania si-a pus poalele in cap de mult. Si l-a „luat” fiecare cum a vrut…deh. Curva batrana.

  3. Deci nu SRI si STS sunt in tot si-n toate? Se sifoneaza sume importante pe contracte IT fara nici o garantie?
    Urmeaza sa aflam ca si la RAR e la fel… cu baza lor de date

  4. La frumoasa vârstă de 75 de ani, i s-a prelungit mandatul cu încă 3 ani. Acest lucru înseamnă că această CCR va continua să fie în slujba PSD, ceeace este indubitabil și PSD va carmui PROST mult și bine.

  5. Un apropiat al PSD? Halal jurnalism.
    Ia sa vedem ce gasim noi aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Valer_Dorneanu
    PSD-ist cu acte in regula de la revolutie pana in 2008, impins in functii de PSD de cand se stie. Sa spui despre asta ca „este considerat un apropiat al PSD” e ca si cum ai spune despre soare ca „e un pic caldut”.

  6. Ce pretentii sa ai de la o fosila kgbista? Daca si CCR il contrazice,e clar ca altundeva are serviciul si pe acolo vine doar sa impuna ordinele primite!

  7. Credeti ca din mapa noului ambasador face parte si ccr? Il va urma pe poalelungi?

  8. “Precizările Curții vine la câteva ore după …”

  9. Din două, una: Dorneanu ori face pe prostu, ori e prost de-a binelea.
    Ceea ce se știe cu siguranță,însă, e că-i un ticălos.PESEDIST, mai precis.

  10. dorneanu spune doar ce i se transmite din kisellef!

  11. erata: dorneanu spune SI FACE doar ce i se transmite din kisellef!