G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că pentru persoanele cu răspuns imun scăzut va…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că pentru persoanele cu răspuns imun scăzut va fi recomandată o schemă iniţială de trei doze de vaccin anti-COVID, la care se adaugă şi un rapel după şase luni

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că pentru persoanele cu răspuns imun scăzut va fi recomandată o schemă de vaccinare anti-COVID cu trei doze iniţial, la care se adaugă şi un rapel cel puţin şase luni, cu seruri de la Pfizer şi de la Moderna, relatează News.ro.

“Ieri Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat cele două recomandări pentru administrarea, fie de o doză suplimentară de vaccin în cadrul primei scheme pentru persoanele imunodeprimate, care va cuprinde atât vaccinul de la compania Biontech/ Pfizer, cât şi vaccinul de la compania Moderna, ceea ce înseamnă că vom avea o schemă de trei doze iniţial plus, la un moment dat, un rapel la minim şase luni de la schema iniţială, iar la persoanele care au un răspuns imun normal, persoanele imunocompetente, vor avea schema de două doze la prima vaccinare şi un rapel după minim şase luni aşa cum se recomandă în momentul de faţă, acea doză Booster care ştim a fost deja demarată în România din data de 28 septembrie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că doza suplimentară se administrează la 28 de zile.

“Această doză suplimentară, în cadrul schemei iniţiale, care se recomandă persoanelor cu răspuns imun scăzut, se administrează la 28 de zile, atât pentru vaccinul de la compania Biotech/Pfizer, cât şi pentru vaccinul de la compania Moderna. În momentul de faţă noi am consultat comisiile de specialitate de la Ministerul Sănătăţii şi avem deja o centralizare a categoriilor de pacienţi care pot beneficia de trei doze de vaccin încă de la prima schemă”, a afirmat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a menţionat că persoanele care au nevoie de o schemă de vaccinare cu trei doze vor primi această recomandare din partea unui medic specialist sau a unui medic care supraveghează anumite afecţiuni.

“Mâine vom avea o întâlnire în cadrul grupurilor de lucru CNCAV, unde vom definitiva aceste categorii de pacienţi care pot să beneficieze de trei doze de vaccin atât de la compania Biontech/ Pfizer, cât şi de la compania Moderna, se va face ulterior o informare a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România şi ulterior vor fi informaţi profesioniştii din domeniul sănătăţii tocmai pentru a cunoaşte care vor fi indicaţiile pentru trei doze de vaccin de la prima schemă aşa încât persoanele care vor eligibile pentru trei doze în cadrul primei scheme de vaccinare, vor primi recomandare de la medicul specialist, fie medicul care supraveghează starea post transplant a unui pacient, fie medicul care supraveghează o anumită afecţiune oncologică, pacienţii se vor prezenta la centrele de vaccinare cu această recomandare şi vor primi o schemă de vaccinare cu trei doze”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pana acum nu am auzit de aceasta schema inventata de Gigica asta. Deci el vrea 3 doze la distanta si una la 6. Adica fix 4 doze pentru cei cu probleme de imunitate. Nu-i cam mult? Sau sunt probleme ca trebuie terminate rapid cele 100 milioane de doze ordonate de dementul Citu?

    • Sunt doze expirate, ce trebuiesc folosite și în plus cei cu imunitate scăzută, adică bolnavi, sunt considerați o povara socială, iar statul ii preferă morți, pentru a face economii.

  2. 😂
    La început se recomandă două doze (sau una), cu Johnson, AZ, Moderna sau Pfizer. Apoi se fac obligatorii.
    Apoi se recomandă 4 doze, numai cu experimentalele. Să să află ce urmează.