G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță: România are garanţia unui număr suficient de doze de vaccin…

Sursa foto: Guvernul României

Valeriu Gheorghiță: România are garanţia unui număr suficient de doze de vaccin pentru a ajunge la imunitatea de grup, iar în prezent primeşte săptămânal doar de la Pfizer 700.000 de doze, fiind folosite circa 650.000

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, arată că România are garanţia unui număr suficient de doze de vaccin pentru a ajunge la imunitatea de grup. În prezent, România primeşte săptămânal doar de la Pfizer 700.000 de doze, fiind folosite circa 650.000, a declarat Gheorghiță, care consideră că intenţia de vaccinare este în creştere.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat, vineri seară, într-o emisiune la postul Digi 24, că există pe stoc 800.000 – 900.000 de doze de ser Pfizer, iar rata de utilizare a acestuia este de 75 – 80%.

„Vestea bună este că săptămânal primim circa 700.000 de doze, în condiţiile în care zilnic, vedem, consumăm circa 80.000 de doze de Pfizer, ceea ce înseamnă (…) că aproape 650.000 de doze consumăm săptămânal, atât pentru doza unu, cât şi pentru rapel”, a spus el, citat de Agerpres.

În opinia sa, România are un mare avantaj prin faptul că face parte din demersul european de vaccinare a populaţiei.

„În momentul de faţă avem garanţia unui număr suficient de doze încât să putem atinge imunitatea de grup”, a susţinut el.

Cu privire la intenţia de vaccinare în ţara noastră, coordonatorul campaniei spune că aceasta este în creştere.

„Periodic, noi am făcut o serie de evaluări şi am observat că nu a scăzut intenţia de vaccinare, în schimb, numărul doritorilor care intrau în platformă, care îşi creau un cont şi răspundeau la acele notificări era din ce în ce mai mic, însă intenţia de vaccinare este aceeaşi, este chiar în creştere şi cred că toate aceste evenimente de tip maraton de vaccinare, centre drive-thru, vaccinare în cadrul unităţilor operatorilor privaţi nu fac altceva decât să uşureze tot acest proces de vaccinare”, a apreciat Gheorghiţă.

El a afirmat că mai este mult de lucru, în mod deosebit în localităţi din mediul rural, unde trebuie găsite mai multe variante de a determina oamenii să se vaccineze şi chiar de a se duce vaccinul la oameni acasă, în mod special la cei care au dificultăţi de deplasare.

Despre certificatul verde, pe care a spus că nu doreşte să-l numească „paşaport de vaccinare”, Valeriu Gheorghiţă a declarat că se aşteaptă ca la finele lunii iunie, început de iulie, „să fie deja gata” demersul european.

„Conţine trei tipuri importante de informaţii: dovada de vaccinare, istoricul de trecere prin boală în ultimele 180 de zile sau un test negativ în ultimele 72 de ore. Acest certificat de fapt scuteşte persoana respectivă de a se supune restricţiilor din anumite ţări legate de împiedicarea răspândirii infecţiei în comunitatea respectivă”, a precizat el.

Gheorghiţă a adăugat că certificatul va fi sub forma unui cod QR, care va fi scanat când e necesar, de exemplu în punctele de frontieră, dar datele nu vor fi stocate.

Şeful CNCAV a mai declarat că în următoarele două săptămâni, având în vedere că au fost cele două sărbători, 1 Mai şi Paştele, se va urmări evoluţia noilor cazuri de infectare.

„Următoarele două săptămâni sunt esenţiale pentru a vedea care va fi curba de evoluţie a cazurilor. Dacă din punct de vedere epidemiologic nu vom înregistra o creştere a numărului de cazuri, cum s-a întâmplat cu alte ocazii, avem cel puţin două motive ca să justificăm aceste rezultate bune. Unul categoric este legat de creşterea numărului de persoane vaccinate (…), iar un al doilea motiv este legat de faptul că o bună parte dintre persoane au înţeles că este important să respectăm măsurile de prevenţie”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Sursa foto: Guvernul României

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. …crezi,ca o sa-ti iasa … numerele, gheorghita?
    …propaganda…din rasputeri,nimic mai mult!

    • Atat intelegi, atat poti. Nu inteleg ce problema ai tu cu aceasta activitate din moment ce nu te intereseaza vaccinul. Vrzi-ti de ale tale. Sau iei bani la bucata postare?

  2. 80 mii pe zi, 7 zile pe saptamana inseamna 560.000, nu 650.000 de doze pe saptamana.

    • Au fost zile de 90k si peste. Nu mai faceti pe interesantii rastalmacind sau aratand cat de buni sunteti la matematica. Nu te obliga nimeni sa te vaccinezi, asa ca daca ai o problema cu asta ignora articolul. Simplu.

    • Nu conteaza anumite zile, conteaza media pe o saptamana, ca nu in toate zilele se vaccineaza la fel. Am folosit strict datele furnizate de el, ceea ce inseamna ca ori nu stie matematica, ori minte intentionat, ori a gresit.

      Problema este ca in realitate cifrele sunt mai proaste. Media pe 7 zile joi era 75.000 vaccinari pe zi de fapt. Adica 525.000 in total, cu toate vaccinurile. Si cea mai buna saptamana a avut o medie de 87.000 de vaccinari. Adica cam 610.000 de vaccinari au fost, in cea mai buna saptamana a vaccinarii, pe la jumatatea lui aprilie, cu toate vaccinurile. Nu au fost niciodata 650.000 cat a spus Gheorghita, nici cu Pfizer, nici in total.

      Asta inseamna ca vaccinam mult mai putin decat primim. Am primit pentru o saptamana 700.000 doar Pfizer, si noi vaccinam cu toate vaccinurile doar in jur de 600.000. Ceea ce inseamna ca vaccinam cu Pfizer mult mai putin de 600.000, probabil sub 500.000, nu stau sa caut cifrele exacte acum.

      A, si nu e nevoie sa ma oblige nimeni sa ma vaccinez, m-am vaccinat cat de repede am putut, cu ambele doze. Pentru asta am condus in total 2000 de km. Asa ca sigur nu am nicio problema cu „asta”. Orice ar insemna „asta”.

      Si ignorarea informatiilor false nu le transforma in informatii corecte, deci nu, nu voi ignora articolul, dar multumesc pentru sfat.

      Oricum, lucrurile par sa mearga in directia buna, in sfarsit au inceput sa mearga dupa oamenii care nu-si permit sa mearga zeci, sute sau chiar mii de km ca sa se vaccineze, si nu au reusit sa se programeze pe site sau prin alte metode.

      In ultima zi in sfarsit au fost peste 110.000 de vaccinari, din care vreo 92.000 cu Pfizer. Daca s-ar mentine acest ritm timp de o saptamana, atunci ar fi posibil sa fie folosite toate dozele Pfizer primite in saptamana respectiva.

      Dar, chiar si asa, tot e foarte putin. Raportat la populatia noastra, recordul nostru este mai putin de jumatate din recordul Germaniei.

  3. Valericaaaa, lasa-ne!
    Ne-am saturat de gargara ta si oricum nu te mai crede nimeni.

  4. …domnule statistician,má …coeficient de inteligenta,daca te intereseaza atat de mult…aceasta activitate,nu ar fi mai bine sa te limitezi la colectia ta de …apa vie,adulator al seringii!
    …si era sa uit…lasa bá in pace pe …prostutii care nu se…inteapa!
    …ignorá má…postarea!

    • Șobolane de garsoniera propovaduiesti antivaccinarea pentru ca in perioada pandemiei si oamenii care muncesc si tu ati dus o viata asemanatoare. Te doare sufletul ca in urma vaccinarii noi ne vom relua viata cu excursii,petreceri si tu ramai in vagauna ta neavand ce sa mai postezi? Daca n-ar fi asa te-ai bucura ca altii se vaccineaza si tu revii la o viata normala fara sa iti asumi riscuri.Scrie ,scrie…..mai primesti cate o Eugenie si 5 euro sa-ti incarci cartela….