Valul de caniculă extremă din India perturbă activitatea industrială pe măsură ce nivelul cererii de energie crește
Statul Rajasthan din nord-vestul Indiei a programat patru ore de întreruperi de curent pentru fabrici, devenind cel puţin a treia regiune indiană în care activităţile industriale sunt perturbate în încercarea de a gestiona creşterea cererii de energie electrică pe fondul unui val de caniculă, informează joi Reuters, citată de Agerpres.
Valul de căldură extremă a continuat să afecteze săptămâna aceasta zone extinse din Asia de Sud, după cea mai fierbinte lună martie din India, determinându-l pe premierul indian Narendra Modi să declare că ţara devine prea fierbinte prea devreme.
Statul Gujarat din vestul Indiei, dar şi Andhra Pradesh, au restricţionat activităţile industriale în această lună după ce utilizarea aerului condiţionat a atins un vârf, iar activitatea economică s-a reluat în urma ridicării restricţiilor asociate pandemiei de coronavirus.
Rajasthan a impus întreruperi ale energiei electrice timp de patru ore în regiunile rurale, expunând mii de familii din acest stat deşertic la temperaturi extreme, fiind aşteptate valori şi mai ridicate de temperatură înainte de ploile musonice din iunie.
Cererea de energie în India a atins marţi un nivel record şi se preconizează că va creşte cu până la o zecime luna viitoare.
Departamentul de meteorologie din India a avertizat asupra unui val de caniculă şi mai accentuată în următoarele zile.
Căldura fără precedent constituie un risc pentru milioane de angajaţi, inclusiv muncitori în construcţii şi fabrici şi fermieri. În trecut, mii de persoane din India au murit din cauza insolaţiei.
Perturbarea activităţilor industriale şi întreruperile de curent în zone extinse afectează, de asemenea, India corporativă, într-o perioadă în care activitatea economică tocmai s-a reluat după luni de stagnare pe fondul restricţiilor asociate pandemiei.
O creştere rapidă a cererii de electricitate a afectat, totodată, aprovizionarea Indiei cu cărbune, combustibilul dominant utilizat în producerea de energie electrică. Stocurile de cărbune sunt la cel mai scăzut nivel din perioada pre-estivală din ultimii nouă ani, iar cererea de energie electrică înregistrează cel mai rapid ritm de creştere din ultimele aproape patru decenii.
Sursa foto: Pexels
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu