G4Media.ro

Vânzările de pachete turistice de Paşte pentru zona Colibiţa-Tihuţa sunt sub aşteptări…

Plajă la Colibița. Foto: Fisherman’s Colibita – Facebook

Vânzările de pachete turistice de Paşte pentru zona Colibiţa-Tihuţa sunt sub aşteptări / ”Anul acesta, s-a întâmplat ceva, dar la nivel naţional. Puterea de cumpărare a scăzut…”

Pachetele turistice de Paşte pentru zona Colibiţa-Tihuţa au înregistrat vânzări sub aşteptări în acest an, multe hoteluri şi pensiuni având în continuare disponibilităţi pentru perioada 18-21 aprilie, lucru care nu s-a întâmplat în ultimii ani, transmite Agerpres.

Directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Turism în Bistriţa-Năsăud”, Răzvan Cerceja, spune că de vină ar fi scăderea puterii de cumpărare a românilor, dar şi lipsa unei oferte consolidate a celor care sunt implicaţi în turism în zona Colibiţa-Tihuţa, unde se află şi un lăcaş de cult important – mănăstirea de la Piatra Fântânele, lângă care poate fi vizitată a doua cea mai înaltă cruce din ţară.

„Anul trecut a fost bine, nu a fost rău. Anul acesta, s-a întâmplat ceva, dar la nivel naţional. Puterea de cumpărare a scăzut, lumea se uită foarte bine pe ce cheltuie banii şi prima cheltuială la care renunţă este cea legată de vacanţe. Şi lipsa de produs, adică să fie o destinaţie consolidată pe zona de turism ecumenic, având în vedere că ai o mănăstire importantă în apropiere. Dar nu este doar noaptea de Înviere, este şi ce se întâmplă după sau înainte, cum ar fi o experienţă gastronomică locală, crame, sunt o grămadă de lucruri pe care le poţi face”, a declarat, pentru AGERPRES, Răzvan Cerceja.

Întrebat dacă reducerea valorii voucherelor de vacanţă oferite bugetarilor a contribuit la scăderea cererii turistice, directorul ADI Turism nu a exclus această posibilitate.

Dintre hotelurile de patru stele din staţiunea Colibiţa, unde atracţiile principale sunt lacul de acumulare de la poalele Munţilor Călimani şi aerul puternic ozonat, unul singur este ocupat în integralitate, restul având în continuare deschise rezervările, potrivit site-urilor proprii.

Cea mai ieftină ofertă la aceste hoteluri este de 3.900 de lei pentru două persoane, cu trei nopţi de cazare, pensiune completă, inclusiv un prânz pascal tradiţional, acces la piscină şi zona spa, foc de tabără, plimbare pe lac şi vânătoare de ouă organizată pentru cei care vin cu copii.

Cele mai scumpe oferte de patru stele pornesc de la 4.300 de lei pentru două persoane, care nu includ toate mesele, şi pot ajunge la 5.300 de lei, pentru un apartament cu vedere la lac şi toate facilităţile incluse.

La pensiunile de trei margarete, cazarea pentru două persoane, pentru trei nopţi, cu demipensiune, costă în jur de 2.100 de lei, unele oferte incluzând ateliere de pictat ouă şi activităţi distractive.

Pe site-urile de rezervări pot fi găsite, de asemenea, numeroase oferte ale unor pensiuni şi cabane din Colibiţa şi Tihuţa ce pot fi rezervate în integralitate, dar fără mese asigurate. Preţurile sunt cuprinse între 2.100 şi 7.900 de lei, pentru trei nopţi, tarifele variind în funcţie de capacitatea unităţii de cazare.

Hotelurile de patru stele din Colibiţa sunt rezervate, însă, în integralitate pentru minivacanţa de 1 Mai, în timp ce pensiunile şi cabanele care nu oferă posibilităţi de servire a mesei sunt şi la această dată disponibile, cele mai mai multe având aceleaşi tarife ca cele practicate de Paşte sau reduse cu cel mult 5-7%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. La ce preturi nesimtite au ajuns sa aiba cei din horeca…

  2. Când o sticla de vin în market este 25-50 lei iar la voi aceeași sticla este 170-400 lei chiar ma mir ca va mai trece cineva pragul nu ca e sub așteptări.

  3. Nu mai sunt tichete de vacanta? Pai daca o masa la un restaurant oarecare a ajuns sa fie peste 200 de lei, despre ce vorbim?

  4. O saptamana in Egipt-Hurghada la all inclusive in aceeasi perioada era 1000 de euro – 5000 de lei – acu vreo 2-3 luni la pret de early bird. Avion inclus.