G4Media.ro

Variantă discutată de autorități pentru școli: dacă apar cazuri de COVID într-o…

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Variantă discutată de autorități pentru școli: dacă apar cazuri de COVID într-o clasă, copiii nevaccinați trec obligatoriu în online, cei vaccinați pot continua fizic cursurile / Vineri, discuție la Guvern privind începerea anului școlar

O variantă discutată de autorități pentru școli, în contextul pandemiei, esta ca, atunci când apar cazuri de COVID într-o clasă, copiii nevaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei vaccinați să poată continua fizic cursurile. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat, miercuri seara, la Digi24, că această ipoteză, înaintată de ministrul Educației, este între variantele discutate, iar vineri va avea loc o întâlnire la Guvern, cu premierul Florin Cîțu, miniștrii Educației și Sănătății și alți responsabili guvernamentali pe tema regulilor pentru noul an școlar.

Ordinul cu noile reguli va fi aprobat la începutul lunii septembrie.

Andrei Baciu a precizat că lucrurile trebuie să fie fezabile, de aici fiind dificultatea de a lua decizii. Acesta a explicat că școlile sunt diferite și trebuie găsite soluții care să poată fi adaptate pentru fiecare școală.

Andrei Baciu a menționat că soluția cu trecerea doar a copiilor nevaccinați a fost propusă, în condițiile în care studiile științifice au arătat că persoanele vaccinate transmit într-o mică măsură virusul.

Secretarul de stat a spus însă că măsura nu îi vizează, așa cum este discutată acum, și pe profesori. El a explicat că, dintre toate profesiile, în domeniul educației sunt cei mai mulți angajați vaccinați, ca procent.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, miercuri, la Antena 3, că se va lua în calcul „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei școli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare școală și de către un reprezentant DSP, pentru a prezenta părinților interactiv problematica, importanța și necesitatea vaccinării. Se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinați să poată continua cu prezență fizică, nu să fie obligați”.

„Opțiunea numărul unu este aceea de deschidere a școlii cu prezență fizică. Doar în situația în care vom fi obligați de o evoluție nefavorabilă, foarte pronunțată din perspectivă epidemiologică vom apela la acele scenarii. Ne dorim ca toți elevii să aibă acces în școală cu prezență fizică. Opțiunea numărul unu la momentul la care vorbim este școală cu prezență fizică începând cu 13 septembrie pentru toți elevii”, a subliniat ministrul Educației, citat de Edupedu.ro.

Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ.

În acest moment, pot fi vaccinați anti-COVID copiii începând cu vârsta de 12 ani, cu vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Anul școlar începe la 13 septembrie.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Dar super festivalurile de ce nu le-au ținut în online? Liber la golăneală, interzis la educație. De fapt ce a mai rămas din așa zisa educație. Culegem fructele peste 20 de ani

    • Nu se poate compara.
      Festivalurile sunt în aer liber, iar cei care participa sunt testați sau vaccinati. Iar numărul cazurilor in vara a fost scăzut. La toamna, numărul cazurilor va creste…

  2. Doamne ferește!
    Daca se continua cu online, se va alege praful de acești copii. Nu funcționează scoala online.
    Dar de ce rugile, pelerinajele, festivalurile, mersul la plaja toată vara, etc se pot face iar școala nu?
    Cu aceste măsuri PNL va lua maxim 10% la următoarele alegeri.

  3. Marș!

  4. Hai baieti cu online-ul din nou.
    Oricum in scoli nu a fost investit nici un leu pentru a creste in vreun fel protectia copiilor:
    35 de copii inghesuiti cot la cot in clase , fara distantare, cu o singura toaleta pe hol unde se inghesuie alte zeci de copii in pauza. Doar gargara politica fara nici o fapta in spate.
    Nici in aceasta toamna nu va fi altfel. Scolile vor primi copii in aceleasi conditii ca inainte de pandemie.
    Pana atunci au schimbat medicalele de tip carantina sa nu mai fie suportate integral din asigurari, ca sa nu mai plateasca statul ci fraierii de angajatori.

  5. Concret care-i diferenta intre vaccinat si nevaccinat daca se infecteaza??? Da cel vaccinat face forma usoara serios?? Dar cine garanteaza cei care experimenteaza pe oameni niste seruri????

  6. Copiii oricum nu sunt testați decât în situații excepționale, asa ca nu vor fi probleme.
    Parca nu se vaccinau copiii sub 12 ani. S-a schimbat ceva?
    Si, la final: paguba-n ciuperci. Cine a invatat activ la timpul lui, poate sa isi ajute copilul chiar sa depășească nivelul clasei. Cine a invatat cu turma, aia e.

  7. E mai bine sa facem online decât fizic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. Daca se va intampla lucrul asta, adica sa-mi trimita in online fetita daca se depisteaza cazuri in clasa o sa va actionez in instanta. De ce ne invartim dupa deget. Cei vaccinati pot transmite mai usor boala decat cei vaccinati. Ei facand doar forme usoare poate nici nu stiu ca au virusul si au acces peste tot.