G4Media.ro

Varianta indiană de coronavirus a devenit dominantă în Marea Britanie, dar majoritatea…

Varianta indiană a Coronavirus foto: www.gov.uk

Varianta indiană de coronavirus a devenit dominantă în Marea Britanie, dar majoritatea infectaților sunt tineri și nevaccinați

Numărul zilnic al infectărilor cu coronavirus în Marea Britanie a depășit 3.500, cu 20% mai mare decât în urmă cu o săptămână, cel mai ridicat nivel de la sfârșitul lunii martie.

Aproape 75% dintre infectări sunt cu noua tulpină provenită din India, potrivit ministrului sănătății, Matt Hancock, dar date publicate de Serviciul Național de Sănătate (NHS), dezvăluite de cotidianul The Times, arată că vârsta medie a celor infectați a scăzut la 29 de ani, de la 35 în aprilie și 41 la începutul anului.

Cea mai ridicată rată de infectare este în categoria de vârstă 10 – 19 ani, iar cea mai scăzută în categoria de vârstă 70 – 79 de ani.

În același timp, analiza din Times arată că două treimi dintre cei spitalizați cu Covid la ora actuală au vârsta sub 65 de ani, această proporție fiind inversă la începutul anului.

Numărul spitalizărilor cu Covid a crescut foarte puțin în ultima săptămână, iar la Bolton în nord vestul Angliei, epicentrul variantei indiene, sunt 49 de persoane internate în spital, doar o treime față de numărul de internați în ianuarie, la vârful celui de-al doilea val al pandemiei. Dintre aceștia, doar cinci sunt vaccinați cu două doze, ceea ce tinde să confirme studiile care arată că protecția oferită de vaccin împotriva simptomelor severe de Covid este de 90%.

Săptămâna aceasta au fost invitate să se vaccineze persoanele de 30 și 31 de ani. Până acum, peste 38 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin și peste 23 de milioane au primit a doua doză, dintr-o populație totală a UK estimată la 66,7 milioane.

Proliferarea numărului de cazuri de Coronavirus cu varianta indiană, estimată a fi cu până la 67% mai infecțioasă decât varianta Kent, dominantă din decembrie și până acum, pune la îndoială eliminarea majorității restricțiilor în Anglia (unde locuiește 85% din populația UK), prevăzută pentru 21 iunie.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a spus că este prea devreme pentru a face o previziune și se așteaptă ca o decizie în acest sens să fie luată pe 14 iunie, cu o săptămână înaintea datei prevăzute în calendarul guvernului pentru eliminarea restricțiilor.

Foto: Varianta indiană a coronavirus / sursa: www.gov.uk

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Weii boris..ce draku nu aveti oo…o luati asa cu *țăcarica..spuneti-le waxerilor..sa se astepte la 6 ..luni in functie de val/varianta…la vaccin..pe ce perioada?? Nici nu conteaza ..s-au obisnuit deja.

  2. Ai citit articolul? S-au imbolnavit cei tineri, nevaccinati, deci vaccinul protejaza si impotriva altor tulpini! In Anglia s-a inceput vaccinarea cu cei mai in varsta, si abia acum au ajuns la cei de 30 ani …
    Asa ca risc biped sunt cei nevaccinati.
    din articol – poate asa intelegi:
    Cea mai ridicată rată de infectare este în categoria de vârstă 10 – 19 ani, iar cea mai scăzută în categoria de vârstă 70 – 79 de ani.

  3. Sunt nevaccinati ca inca nu le-a venit randul…
    Citeste articolul!

  4. Mi se pare mie sau chiar incepe sa fasaie si tulpina asta indiana? In ciuda „ingrijorarilor” OMS si UE, se pare ca totusi numarul de cazuri cel putin in UE e in scadere, chiar daca tulpina e prezenta, nu se vad semne ca ar fi mai virulenta decat altele si ar genera focare importante. Plus ca vaccinurile par a fi eficiente si impotriva ei.

    • E periculoasă în funcție de rata de transmitere. Nu produce forme mai grave decât celelalte, dar eficacitatea vaccinurilor după o singură doză e mai mică decât la tulpina Kent. Deci ca să te simți protejat chiar trebuie să faci două doze. Asta înseamnă că decizia UK de a merge înainte cu prima doză nu e o mișcare câștigătoare față de tulpina asta. În plus, faptul că 50-75% din cazuri sunt deja cu tulpina indiană, în anumite zone, înseamnă că rata ei de răspândire e mai mare decât a tulpinii Kent, care era dominantă până acum o lună. E greu de spus dacă ăsta e un rezultat natural sau e cauzat pur și simplu de eficacitatea mai bună a unei singure doze de vaccin împotriva variantei Kent. Rămâne de văzut. Pericolul principal e, ca de obicei, să nu se umple spitalele de pacienți.