Varză de Cluj cu carne de căprioară, pătură cu brânză de Berindu, bere de casă cu esență de rom, pregătite de studenții de la Universitatea de Științe Agricole din Cluj / A XVI-a ediție a Festivalului Produsului Tradițional
Studenții din anul IV de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au gătit diverse preparate după rețete culese de la bunici și le-au prezentat îmbrăcați în costume populare la cea de XVI-a ediție a Festivalului Produsului Tradițional, anunță Cluj24.
”România trebuie să conteze în gastronomia europeană. Franța are, de exemplu, 560 de produse recunoscute la nivel european, România are 7.
Produsele au fost jurizate de profesori de la USAMV, jurnaliști, artiști populari și chefi, care au și gustat. Studenții vor primi și note”, susține organizatorul festivalului, conf. dr. Avram Fițiu.
Studenții USAMV Cluj-Napoca au pregătit cozonac cu nucă de Apahida, palaneț cu brânză de Mociu, pască tradițională de Chiuza, pătură cu brânză de Berindu, sarmale de Recea Cristur, scrob de Mărișel, pâine cu maia de Feleacu, vărzar de Rediu, palaneț de Mociu, varză a la Cluj (toate din jud. Cluj), tochitură moldovenească de Piatra Neamț, bere tradițională din Dorna Candrenilor (jud. Neamț), plăcintă poale-n brâu de Bucovina, cozonac cu nucă din Bucovina (jud. Suceava), gogoși și scorușe de Luduș (jud. Mureș), sarmale cu păsat de Vama Oaș (jud. Satu Mare) și pancove de Cernești (jud. Maramureș).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu