G4Media.ro

Vaticanul recunoaște sanctuarul de la Medjugorje din Bosnia

Sursa foto: Tripadvisor

Vaticanul recunoaște sanctuarul de la Medjugorje din Bosnia

Vaticanul a anunțat joi recunoașterea sanctuarului de la Medjugorje din Bosnia-Herțegovina, fără să comenteze „presupusele mesaje” ale Fecioarei Maria către credincioși, vizitat de milioane de oameni de peste 40 de ani, transmite agenția AFP.

Într-un document de aproximativ douăzeci de pagini aprobat de Papa Francisc, puternicul minister pentru Doctrina Credinței explică faptul că a dorit să „încheie o istorie lungă și complexă referitoare la fenomenele spirituale de la Medjugorje”, care au dat naștere la „opinii divergente” în cadrul comunității catolice.

Vaticanul a dat în cele din urmă „undă verde” “devoțiunii și experienței spirituale” a credincioșilor din Medjugorje, un sat de 2.300 de locuitori care a devenit un loc de pelerinaj foarte popular după ce șase tineri au declarat că au văzut-o acolo pe Fecioara Maria în 1981.

De atunci, un milion de persoane au făcut pelerinajul în fiecare an, o parte dintre ele relatând cuvintele rostite de Fecioara Maria, cunoscută și sub numele de „Regina Păcii”.

O binecuvântare pentru Biserică

Recunoașterea Vaticanului, se explică în document, „nu implică o judecată asupra vieții morale a presupușilor vizionari”. Ministerul pentru Doctrina Credinței nu se pronunță nici asupra caracterului supranatural sau nu al „presupuselor” mesaje ale Mariei.

Textul avertizează chiar împotriva „anumitor mesaje care pot prezenta contradicții sau pot fi legate de dorințele sau interesele presupușilor vizionari sau ale altor persoane”. Cu toate acestea, el nu pune la îndoială sinceritatea credincioșilor care vizitează situl sau care pretind că au fost martori la apariții ale Fecioarei.

Mai presus de toate, Vaticanul subliniază virtuțile sitului pentru Biserică și practica religioasă: vizitatorii își descoperă credința acolo, alții o redescoperă sau o întăresc, alții decid să îmbrățișeze preoția, cuplurile se împacă etc., în timp ce Biserica nu observă în viața abundentă a sanctuarului „niciun efect negativ sau riscant”.

Istoria Bisericii Catolice este plină de fenomene ciudate sau inexplicabile care implică statui religioase (Fecioarele în lacrimi), alte artefacte sau mărturii ale unor apariții.

Confruntat cu aceste manifestări uneori neobișnuite – cel mai recent, în Italia, o „înmulțire” a pizzelor – Vaticanul a publicat în luna mai „norme” care îndeamnă la cea mai mare prudență în interpretarea acestor fenomene.

Aceste norme, actualizate pentru prima dată din 1978, oferă instrumente esențiale pentru episcopii care, până acum, au fost lăsați relativ liberi să determine autenticitatea acestor cazuri.

Doar șase evenimente supranaturale au fost „rezolvate oficial” de Vatican începând din 1950.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...