G4Media.ro

Veniturile Rusiei au scăzut puternic în ianuarie față de anul precedent /…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Veniturile Rusiei au scăzut puternic în ianuarie față de anul precedent / Încasările din petrol și gaze, mai mici cu 46% față de ianuarie 2022

Ministerul rus de Finanțe a declarat luni că veniturile bugetare din ianuarie au fost cu 35% mai mici față de aceeași lună din 2022, ultima lună înainte ca Rusia să trimită trupe în Ucraina, scrie AP.

De asemenea, ministerul a declarat că deficitul bugetar pentru luna ianuarie a fost de 1.770 de miliarde de ruble (23,9 miliarde de dolari), aproximativ 60% din deficitul care fusese planificat pentru întregul an.

Veniturile din petrol și gaze, coloana vertebrală a economiei Rusiei, au scăzut cu 46% față de ianuarie 2022.

Țările occidentale au impus un plafon de preț de 60 de dolari pe baril pentru țițeiul rusesc, precum și plafoane pentru produsele petroliere rafinate, cum ar fi motorina și benzina.

Rusia a declarat că nu va vinde petrol țărilor care respectă această limită, dar plafonul și scăderea cererii din cauza încetinirii economiei mondiale a însemnat că firmele din China, India și din alte țări pot cumpăra petrol rusesc cu reduceri mari, ceea ce înseamnă venituri mai mici pentru Kremlin.

De asemenea, țara a fost lovită de o serie de sancțiuni occidentale de la începutul conflictului din Ucraina, iar multe companii occidentale au încetat să mai facă afaceri în Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Nu-i adevărat, nu-i adevărat.
    Sancțiunile nu funcționează.
    Ne-o spun phutin, hOrban și hAUR.

    • la cata propaganda anti Rusia se raspandeste ZILNIC ai impresia ca Rusia e deja desfiintata si Zelensky e noul imparat.

    • Nu mai e mult.

      rusZnia are bunul obicei de a se prabusi brusc.
      1917, 1991, …

  2. Nu functioneaza sanctiunile, rusii o duc bine, au bani fara numar, fac 1450 de tancuri pe Luna si pe Marte… 🤣🤣🤣

  3. Fake News, economia Rusiei duduie! Paritatea Rubla – Dolar a ajuns la 1 – 10 ……. Rusii isi cumpara tot in veselie cate 2 Rolls Royce per familie, curg rauri de lapte si miere……..

    Cand s-au trezit defapt erau carne de tun si macelariti in Ucraina, acasa sunt asteptati de parintii care mor de foame in saracie….

    🤣🤣🤣🤣🤣

  4. Eliberata? Ohoo troll ce apucaturi de nazist scelerat ai 🤣🤣🤣

  5. Bahmut (ca orice alt punct al frontului) isi indeplineste menirea: sa ii determine pe rusi sa trimita la macel trupe impotriva unor pozitii defensive fortificate. Cu pierderi net mai mari de partea rusilor. Daca va fi cucerit, o alta localitate va prelua stafeta la titlul de tocator de carne ruseasca. Pana cand pierderile umane, consumul de lovituri de artilerie, pierderile de echipamente vor atinge punctul critic. Si apoi vom vedea noi prabusiri ale frontului cand ucrainienii vor contraataca masiv cu echipamentele dramuite pana acum.

  6. Tiberius: Terifianta tactică a „valurilor umane“ Wagner: pozițiile sunt atacate cu valuri de câte 8 oameni; pot exista și 14 valuri până e cucerit obiectivul; cine dă înapoi e executat pe loc

  7. Pe scurt, tactica consta în formarea a mai multe grupe de câte 8 oameni – cu cât mai multe grupe, cu atât mai bine. Primul val ataca bine echipat, cu arme grele, dar rareori scăpa cu viață. Urma al doilea, care relua atacul de unde fusese oprit primul. Apoi venea al treilea val și tot așa. Nimeni n-avea voie să refuze atacul, să șovăie sau să se retragă. Răniții ușor erau împușcați în picioare și abandonați pe câmp dacă nu continuau atacul. Cine nu pleca la atac sau se retrăgea era executat pe loc, indiferent ce argument ar fi adus.

  8. More money, more resources

  9. Surse rusești, cel mai probabil din interiorul grupării de mer cenari Wa gner, au explicat în detaliu – fiind preluate de site-ul Rus sian Crim inal și de canalul de Tele gram VchK-OGPU – cum a func ționat tactica „valurilor umane“ care a permis cucerirea localității Soledar cu pierderi înfric oșătoare în rândurile atacatorilor. În esență, a fost vorba de atacuri sistematice, fron tale, purtate în echipe de câte 8 oameni, care se repetau până când poziția ucraineană cădea. Această tactică nu mai poate fi folosită deoarece Wagner și-a consumat resursele umane.

  10. Surse rusești, cel mai probabil din interiorul grupării de mer cenari Wa gner, au explicat în detaliu – fiind preluate de site-ul Rus sian Crim inal și de canalul de Tele gram VchK-OGPU – cum a func ționat tactica „valurilor umane“

  11. Troll sursele sunt rusesti…..am postat dar se pare ca nu imi apropba comentariul…..ca pe p orci va omo rati pop orul👍🏼

  12. O sa pateasca rusZnacii cum au patit nemtii in WWI.
    Cand erau cat pe-aci sa castige razboiul, au pierdut.

  13. Troll r@tat sursele subt de-al voatre, ale b0schetarilor rusi 👍🏼