Viața ca trans, la țară, în România: Se cunoaște toată lumea cu toată lumea și e un pic cam greu să poți să ”tranziționezi”
Gabriel Gherman, facilitator comunitar pentru Asociația ACCEPT, care militează pentru drepturile persoanelor LGBT vorbește într-un interviu pentru ENTR/G4Media despre experiența sa de tranziție de la fată la băiat, într-o localitate mică din sud-estul României. Ce diferență este între atitudinea oamenilor din mediu urban și cel rural? Gabriel nu se plânge de reacțiile celor din jur și totuși, mărturisește acesta, unele lucruri legate de tranziția sa încă trebuie ascunse și atunci când a ajuns în București, ca student, i s-a părut extraordinar că poate să o ia de la zero într-un oraș unde nu îl cunoaște nimeni.
”Am copilărit la sat, ca persoană trans. (n.r. în comunitățile mici) se cunoaște toată lumea cu toată lumea și e un pic cam greu să poți să ”tranziționezi” fără să afle toată lumea (…) Se întâmplă să fii pe alocuri judecat altfel, nu știu, nu prea am avut reacții urâte din partea oamenilor din sat, cel puțin, niciodată nu, poate pe la spate s-a auzit, dar niciodată nu au venit la mine să îmi spună ceva. Cumva cred că faptul că, na, copilărind acolo, fiind de-al locului, cumva, cred că m-au integrat chiar și-așa, în tăcere cumva”, povestește Gabriel.
ACCEPT este prima și cea mai importantă organizație neguvernamentală din România care apără și promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuale și transgen).
Înființată în 1996 cu sediul la București, asociația realizează în principal activități de educație, lobby și advocacy precum: monitorizarea atitudinilor și activităților organelor de stat și de presă, influențarea legislației și a politicilor publice care afectează persoanele LGBT din România și altele.
Sursa foto: captură video
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
47 comentarii