Vicepremierul britanic Dominic Raab și-a dat demisia, după rezultatele anchetei în care era acuzat de hărțuire/ Raab: ”Prin stabilirea unui prag atât de scăzut pentru hărțuire s-a creat un precedent periculos”
Vicepremierul britanic Dominic Raab și-a dat demisia în urma încheierii unei anchete privind acuzațiile de hărțuire formulate împotriva sa, anunță BBC. Dominic Raab este acuzat că și-a intimidat angajații în timp ce lucra ca ministru în diferite departamente, scrie Sky News.
Raab a declarat, în urma demisie, că ”s-a creat un precedent periculos” pentru că a fost stabilit un prag ”foarte scăzut pentru hărțuire”.
„Va încuraja plângerile false împotriva miniștrilor și va avea un efect de răcire asupra celor care conduc schimbarea în numele guvernului dumneavoastră – și, în cele din urmă, asupra poporului britanic”, a declarat Raab.
Într-o scrisoare postată pe Twitter, Raab, care este și secretarul de stat pentru Justiție a dezvăluit că un raport privind comportamentul său a confirmat două reclamații împotriva sa. Aceasta vine după ce lui Rishi Sunak i-au fost prezentate joi concluziile unui raport oficial privind comportamentul lui Raab.
În scrisoarea adresată primului ministru, Raab a scris:
- „Am solicitat ancheta și m-am angajat să demisionez, dacă aceasta ar fi făcut vreo constatare de hărțuire de orice fel. Cred că este important să mă țin de cuvânt”.
Ministrul demisionar a declarat că raportul – realizat de investigatorul independent Adam Tolley KC – nu a „nici măcar o dată, în patru ani și jumătate, nu a înjurat sau a strigat la cineva, cu atât mai puțin a aruncat ceva sau a intimidat fizic pe cineva în alt mod, nici nu a căutat în mod intenționat să înjosească pe cineva”, mai transmite Sky News.
Dar el a atacat, de asemenea, constatările, spunând că ancheta a stabilit „pragul de intimidare atât de jos” încât a „creat un precedent periculos”.
- „Aceasta va încuraja plângerile false împotriva miniștrilor și va avea un efect de răcire asupra celor care conduc schimbarea în numele guvernului dumneavoastră – și, în cele din urmă, asupra poporului britanic”, a spus dl Raab.
El a adăugat:
- „Îmi pare sincer rău pentru orice stres sau jignire neintenționată pe care au simțit-o funcționarii, ca urmare a ritmului, standardelor și provocării pe care le-am adus la Ministerul Justiției. Cu toate acestea, asta este ceea ce așteaptă publicul de la miniștrii care lucrează în numele lor”.
Raab a atacat, de asemenea, procesul de anchetă, spunând că au existat „o serie de nereguli” – inclusiv „scurgerea sistematică de afirmații distorsionate și fabricate către mass-media” și „îndepărtarea coercitivă de către un oficial de rang înalt a unor secretari privați dedicați” din biroul său privat.
El a încheiat subliniind loialitatea sa față de premier, scriind: „Rămân la fel de susținător al dvs. și al acestui guvern, ca atunci când v-am prezentat pentru prima dată la lansarea campaniei dvs. la conducerea țării, în iulie anul trecut. V-ați dovedit a fi un prim-ministru excelent în vremuri foarte dificile și puteți conta pe sprijinul meu de pe băncile din spate”.
Dominic Raab a fost numit de Rishi Sunak după ce acesta a preluat puterea în octombrie.
În noiembrie au apărut acuzații despre Raab, foștii angajați susținând că acesta a creat o „cultură a fricii” în departamentele lor. El a negat acuzațiile și a solicitat o anchetă asupra sa după ce au fost depuse două plângeri oficiale. Pe măsură ce au trecut săptămânile, au ieșit la iveală și mai multe acuzații, un raport sugerând că au fost depuse 24 de plângeri.
Sunak a fost supus la presiuni cu privire la ceea ce știa despre presupusul comportament al dlui Raab, o sursă declarând editorului politic Beth Rigby că premierul a fost informat despre „comportamentul inacceptabil” al dlui Raab înainte de a-l numi adjunct și secretar de stat pentru justiție.
știre în curs de actualizare
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu