G4Media.ro

Vicepremierul Raluca Turcan: Guvernul lansează ”Innotech Student”, un apel din fonduri europene…

Foto: Raluca Turcan / Facebook

Vicepremierul Raluca Turcan: Guvernul lansează ”Innotech Student”, un apel din fonduri europene destinat studenților care vor să devină antreprenori, în valoare de 150 de milioane de euro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat vineri lansarea de către guvern a programului ”Innotech Student”, un apel din fonduri europene destinat studenților care vor să devină antreprenori, în valoare de 150 de milioane de euro, susținând că, într-o primă fază, această măsură va deschide cel puțin 975 de afaceri și va crea peste 5.000 de locuri de muncă.

”Tinerii vor beneficia de educație antreprenorială, vor face practică, vor crea planuri de afaceri, vor înființa bussiness-uri și vor crea plus valoare și inovație în economia românească”, a anunțat Turcan.

Potrivit acesteia, programul “INNOTECH STUDENT” este completat de decizia de joi, din ședința de guvern, de a finanța cu 100 de milioane de euro angajarea tinerilor între 16 și 29 de ani care nu se află în sistemul de educație sau nu au un loc de muncă.

”Mai exact, angajatorii care încadrează cu normă întreagă o persoană din această categorie, vor primi lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2500 lei”, a precizat vicepremierul.

Turcan a spus că cele două măsuri de sprijinire a tinerilor vor fi completate de:

  • Granturi pentru IMM-urile din domeniile afectate de coronavirus: HORECA, Cultură, Transporturi și Turism;
  • Granturi pentru capital de lucru și investiții pentru companii, SRL-uri și profesioniști
  • Granturi pentru domeniile competitive: digitalizarea și informatizarea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Toate vor dispare cad se terminati banii.

  2. http://www.badante.ro, cea mai buna idee de afaceri IT

  3. Acelasi limbaj de lemn si denumiri pompoase sunt folosite de vreo treizeci de ani. Firmele mici functioneza cat timp primesc ajutor de la stat . Cele mai multe lucreaza cu necalificati , ca sa-i plateasca putin, ceea ce afecteaza calitatea lucrarilor . Iar despre profit, cate din firmele mari listate la bursa fac profit? Functioneza principiile economiei de piata, cererea este reala sau este interventia politicului in economie?Fondurile sunt utilizate pt colectivitate , sau asigura si niste parandaraturi, vanzare si cumparare de avantaje, de ex. alte noi mandate pentru politicieni , diverse privilegii, slujbe in diverse institutii pt rudele si cunoscutii celor care decid pt ca detin functii in sistem?

  4. Există un segment gros in societate(care este apărat si pe la anumite emisiuni tv.)să nu-i zic parazitar,care trebuie integrat in „economia de suprafata”,pentru a spori P.I.B.-ul României și implicit de a reduce deficitul bugetar.Si aici avem un cerc vicios,care presează nebunește pe amanetarea viitorului copiilor nostri,fiindcă,nu-i asa,deficitul bugetar se acoperă temporar cu împrumuturi pe termen lung.Economia,din cauza migrtiei forței de muncă spre salarii occidentale,suferă de lipsa acesteia,in timp ce, in tara ,rândurile celor neîncadrati si apți de munca se îngroașă tot mai tare.Ajutorul minim garantat, la noi(nu toate tarile U.E.au asa ceva),împreună cu ajutoarele sociale,cu pensiile speciale nesimtite,cu mega salariile bugetare si împreună cu nepotismul și cu suprapopularea instituțiilor statului JOACA,într-o veselie,sontoroiu pe greabanul rahitic al bugetului de stat.Si asta doar pentru voturi si putere,fără să mai punem la socoteala ca din aceste rânduri se desprind cele mai multe grupări infractionale,care si ele la randul lor sporesc cheltuielile statului pentru ai tine in frâu,bașca suferințele victimelor.