Vicepreședintele Comisiei Europene: Dacă acesta nu este momentul să luamă măsuri atunci când? Uitați-vă la furtunile cu grindină din Croația, la seceta extremă din Italia, care duce la o penurie îngrozitoare de apă sau la pierderea de pământ tot mai frecventă din Spania
Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, subliniază că „secetele extreme din Italia duc la o penurie oribilă de apă” și că „acum este momentul să acționăm asupra climei”. Discursul său la o conferință de presă este un strigăt de alarmă care, însă, nu privește doar Italia, relatează Rai News, citată de Rador.
„Dacă acesta nu este momentul (să luăm măsuri împotriva schimbărilor climatice), atunci când? Uitați-vă la solurile noastre: 70% sunt în stare proastă și deja limitează producția de alimente în unele zone. Uitați-vă la polenizatori: unul din trei este în declin, deși 80% din recoltele noastre depind de ei. Uitați-vă la furtunile cu grindină din Croația, la seceta extremă cu adevărat paralizantă pe care o vedem acum în Italia, care duce la o penurie îngrozitoare de apă, printre altele, sau la pierderea de pământ după ‘gota fría’ tot mai frecventă din Spania”.
Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, prezentând propunerea Comisiei Europene privind refacerea naturii și utilizarea pesticidelor, subliniază: „Ceea ce se întâmpla o dată la 50 sau 100 de ani pare acum aproape un eveniment anual. Folosirea războiului din Ucraina pentru ca propunerile să piardă teren și să-i sperie pe europeni, să creadă că durabilitatea înseamnă mai puțină hrană, este, sincer, destul de iresponsabil. Criza climatică și a biodiversității ne privește în față. Și fiecare cetățean european o vede în fiecare zi, oriunde ar locui”, a remarcat Michel.
„Războiul brutal al lui Putin împotriva Ucrainei are un impact foarte profund asupra Europei, inclusiv asupra acordului ecologic. Tranziția către energie curată primește un impuls uriaș, dar în ceea ce privește biodiversitatea, strategia farm-to-fork, unii văd războiul drept scuza perfectă pentru încetinirea producției”, a remarcat politicianul olandez, reiterând că evenimentele climatice adverse din ce în ce mai frecvente pun în pericol siguranța alimentară.
Între timp, Parlamentul European a aprobat reforma ETS, Fondul Social pentru Climă și poziția privind CBAM.
Sursa: Rainews/ Rador/ Traducerea: Oana Avram
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
18 comentarii