G4Media.ro

Vicepreședintele Comisiei Europene: Dacă acesta nu este momentul să luamă  măsuri atunci…

sursa foto: Pexels

Vicepreședintele Comisiei Europene: Dacă acesta nu este momentul să luamă  măsuri atunci când? Uitați-vă la furtunile cu grindină din Croația, la seceta extremă din Italia, care duce la o penurie îngrozitoare de apă sau la pierderea de pământ tot mai frecventă din Spania

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, subliniază că „secetele extreme din Italia duc la o penurie oribilă de apă” și că „acum este momentul să acționăm asupra climei”. Discursul său la o conferință de presă este un strigăt de alarmă care, însă, nu privește doar Italia, relatează Rai News, citată de Rador.

„Dacă acesta nu este momentul (să luăm măsuri împotriva schimbărilor climatice), atunci când? Uitați-vă la solurile noastre: 70% sunt în stare proastă și deja limitează producția de alimente în unele zone. Uitați-vă la polenizatori: unul din trei este în declin, deși 80% din recoltele noastre depind de ei. Uitați-vă la furtunile cu grindină din Croația, la seceta extremă cu adevărat paralizantă pe care o vedem acum în Italia, care duce la o penurie îngrozitoare de apă, printre altele, sau la pierderea de pământ după ‘gota fría’ tot mai frecventă din Spania”.

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, prezentând propunerea Comisiei Europene privind refacerea naturii și utilizarea pesticidelor, subliniază: „Ceea ce se întâmpla o dată la 50 sau 100 de ani pare acum aproape un eveniment anual. Folosirea războiului din Ucraina pentru ca propunerile să piardă teren și să-i sperie pe europeni, să creadă că durabilitatea înseamnă mai puțină hrană, este, sincer, destul de iresponsabil. Criza climatică și a biodiversității ne privește în față. Și fiecare cetățean european o vede în fiecare zi, oriunde ar locui”, a remarcat Michel.

„Războiul brutal al lui Putin împotriva Ucrainei are un impact foarte profund asupra Europei, inclusiv asupra acordului ecologic. Tranziția către energie curată primește un impuls uriaș, dar în ceea ce privește biodiversitatea, strategia farm-to-fork, unii văd războiul drept scuza perfectă pentru încetinirea producției”, a remarcat politicianul olandez, reiterând că evenimentele climatice adverse din ce în ce mai frecvente pun în pericol siguranța alimentară.

Între timp, Parlamentul European a aprobat reforma ETS, Fondul Social pentru Climă și poziția privind CBAM.

Sursa: Rainews/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Pai uitati-va la centralele pe cărbune din Germania:)) t apa la ga ai trecut de la c.Ur cu beu la “încălzirea globală”? A început putin sa pompeze iar bani in oengheurile ecologiste?greta ce mai face?

  2. Omenirea nu-și merită planeta și nu se gândește la viitor, să-i fie țărâna ușoară.

  3. Cel mai mare poluator al planetei este China.
    Pe noi ne strangeti de c0aie (vezi preturile la benzina, curent, gaze, mancare), iar chinezii prospera.

    • China investește 80 de miliarde de dolari anual în surse regenerabile.

    • Vladimire, Ți se văd yuani de sub fusta bai lingator de dos chinezesc.

    • Vezi că iar proiectezi, Rusia e vasala Chinei, nu eu.

  4. Pentru extragerea unei singure tone de litiu pentru baterii se folosesc cam 1.800.000 (1,8 milioane) litri de apa.
    Cam cu asta vine energia ‘verde’.

  5. Creeaza dezechibre locale,nfolosirea in exces a a estui procedeu poate venera dezechibre climatice globale.
    Adica norii nu mai ajung pana la noi incarcati cu apa, ca ii golesc arabii care provoaca ploi torentiale in Dubai.
    Solul agricol l-ati facut praf cu agricultura intensiva si excesul de ingrasaminte chimice, ca sa iasa banu”!
    Lacul Aral nu mai este, ca sa mentina circuitul curentilor de aer pe care ii stiam
    In Ucraina se folosesc tot felul de bombe, am avut cea mai racoroasa primavara si luna iunie din ultimii zece ani, si asta vorbesfe de incalzire globala?
    Sa ia masuri cei care polueaza, adica marsh in Rusia, China si India, si nu mai cumparati produse din tarile astea!

    • SUA e cel mai mare poluator istoric, ar trebui să investească cel mai mult în regenerabile, dar ei au un cancer numit partidul republican – care nu se gândește la viitor.

    • Zii sa mi-o vezi in mă-ta, ca americanii-s de vina si nu ximping si centralele pe cărbune ale galbejitilor… f g m de lepra chinezeasca

  6. @andrei , buna si asta cu incendierea celor ca nu va impartasesc ideile , dar nu cred ca asta rezolva problema glaciatiunii.
    Eu stiu ca ,un trol este o ființă supranaturală în mitologia norvegiană , iar eu mod sigur nu sunt asa ceva , dar in fine daca dvs asa ma catalogati , numa deranjeaza absolut de loc . Va doresc sa fiti dvs de partea buna a baricadei .