G4Media.ro

Vicepreședintele Comitetului pentru vaccinare: Medicul va recomanda fiecărei persoane cel mai potrivit…

Sursa Foto: Facebook/ Comisia Europeana

Vicepreședintele Comitetului pentru vaccinare: Medicul va recomanda fiecărei persoane cel mai potrivit vaccin/ Este exclus să fie combinate vaccinurile

Vicepreşedintele Comitetului Naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, afirmă că alegerea vaccinului care se administrează unei persoane – dintre cele două aprobate în Uniunea Europeană – aparţine medicului, acesta ţinând cont de toate specificaţiile tehnice ale produsului, dar şi de faptul că va trebui să aibă disponibilă şi doza de rapel. În plus, Baciu afirmă că este ”exclus” ca cele două vaccinuri să fie combinate, scrie News.ro.

Andrei Baciu a vorbit, joi seară, la B 1 TV, despre cele două vaccinuri împotriva coronavirus aprobate în Uniunea Europeană.

”Indicaţia pentru un vaccin sau altul o va face mereu medicul, la locul de vaccinare. Medicul, cunoscând foarte bine detaliile tehnice, va recomanda fiecărei persoane cel mai potrivit vaccin”, a declarat Andrei Baciu.

Acesta a adăugat că ”va rămâne o chestiune medicală din mai multe considerente”.

”În primul rând, pentru că există mici variabilităţi tehnice. Rapelul se face diferit: în 21 de zile pentru vaccinul de la Pfizer, în 28 de zile pentru vaccinul de la Moderna. Trebuie să te asiguri, şi softul face acest lucru automat, să îţi blocheze şi doza pentru rapel, astfel încât să fie asigurat stocul de vaccinare şi doza pentru toate persoanele care se vaccinează”, a mai afirmat Andrei Baciu.

Acesta a adăugat că ”pentru toate motivele etice, morale, este bine ca orice decizie de acest fel, fiind o decizie medicală, să fie luată de cei mai în măsură să o ia – respectiv medicii”.

Andrei Baciu a mai precizat că este exclus ca cele două vaccinuri să fie combinate: “Este exclus să fie combinate cele două doze. Tocmai este motivul pentru care se face o programare, se blochează două zile diferite pentru rapel. Se blochează şi ziua 21 daca se va recomanda vaccinul produs de Pfizer şi ziua 28 dacă se recomandă vaccinul produs de Moderna. După administrarea vaccinului, se va elimina data necorespunzătoare şi va rămâne data aferentă tipului de vaccin şi a necesităţii de rapel”.

Avocatul Poporului a cerut, miercuri, informaţii suplimentare despre campania de vaccinare de la ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, directorul STS, Ionel Sorin Bălan, şi de la preşedintele Comitetului de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Una dintre întrebări se referea exact la cine decide care dintre cele două vaccinuri va fi administrat unei persoane.

Citește și:

Ce informații cere Avocatul Poporului de la ministrul sănătății și directorul STS pe tema campaniei de vaccinare

Sursa: News.ro

Sursa Foto: Facebook/ Comisia Europeana

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Am încredere în Andrei Baciu, f#tomodelul lui Ciolos.

  2. Daca softul va bloca doza de rapel, am mare incredere…
    A trebuit sa iasa si asta in fata, deci il vor lichida pe Gheorghita in urmatoarea luna?
    Medicul nu vrea sa isi faca siesi vaccinul, apai sa mai aleaga in deplina cunostinta de cauza vaccinul potrivit pentru mine…
    Ma bucur ca l-am auzit si pe vicepresedintele asta, m-am linistit de tot, chiar voi sta in banca mea si voi fluiera a paguba.

  3. De parca ar fi si multe feluri de vaccin din care sa alegem.

  4. Fotomodelu’ se pricepe și la altceva in afara sa pozeze in chiloți?

  5. Softul blocheaza, dorel deblocheaza

    Ce nu știu ei pentru că nu au trăit in viata cotidiană românească, e că cele mai bune intenții si acțiuni nu pot sa antagonizeze erorile umane ale unor prosti.
    Degeaba ar trebui blocata doza de rapel, daca dispare din depozit sau e inactivata de o pana de curent.

    Nu se poate garanta absolut nimic pana cand productia vaccinurilor nu va fi satisfăcătoare, si toate statele vor putea achiziționa cantitati mari, ca sa nu existe goluri de aprovizionare.

    Bineînțeles, la noi in ro se practica „e vina pacientului” (vezi criza euthyrox) ca sa se ascundă exportul paralel (nimeni nu a mai suflat o vorba despre asta).