G4Media.ro

Victor Ponta anunță că Pro România va vota o moțiune de cenzură…

Sursa Foto: Facebook/ Victor Ponta

Victor Ponta anunță că Pro România va vota o moțiune de cenzură dacă banii din programele naționale de sănătate vor fi folosiți de către spitalele private

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat că va încerca să inițieze o moțiune de cenzură împreună cu PSD în eventualitatea în care Guvernul va adopta propunerea Ministerului Sănătății prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa banii din fondurile naționale de sănătate în aceleași condiții ca și instituțiile spitalicești de stat.

”Iată un adevărat motiv pentru moțiunea de cenzuraă și vom iniția noi moțiunea, sper alături de PSD și de alți parlamentari încă “nevânduți” dacă este adoptat acest proiect ucigaș pentru cea mai mare parte dintre români (cei fără “bani”, cei lăsați în urmă, cei ignorați și batjocoriți de “caramitrii și voiculeștii” care visează la “Legea Junglei” și la miliarde de euro dați de români marilor companii externe care le finanțează lor campaniile pentru funcții publice)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ponta susține că noul guvern pornește pe calea inițiată de către Traian Băsescu prin proiectul de lege a sănătății din 2012 și pe care a încercat să o reia Vlad Voiculescu în  perioada cât a fost ministru  al Sănătății.

”Acum PNL și PLUS pornesc din nou pe același drum (probabil mânați din urmă de cei care le plătesc campaniile de 4 ani și tot le cer “prețul”)! Este momentul ca ProRomânia să strângă toate forțele politice încă dedicate intereselor României și să oprească încă o dată vânzarea dreptului fundamental la Sănătate!”, susține Ponta.

Ziarul Libertatea  a scris, sâmbătă, că Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică  un proiect de ordonanță de guvern prin care spitalele private puteau accesa fonduri din programele naționale de sănătate doar în măsura în care nevoile nu puteau fi asigurate de către spitalele de stat.

Prin noua modificare, furnizorii privați sunt puși exact pe același plan cu spitalele publice, deci pot accesa oricând din fondurile cuprinse în program.

De pildă, bolnavul de cancer care intră în programul de oncologie la spitalul public va beneficia de tratament în întregime decontat de stat. În spitalul privat însă i se poate cere coplată (sau taxa pentru serviciile hoteliere). Dacă nu își permite să dea acești bani, poate opta pentru spitalul public, unde însă fondurile vor fi mult mai mici, din moment ce o bună parte din ele va pleca spre privat, scriu cei de la Libertatea.

Foto: Victor Ponta/ Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Viorele ( nume de floare) chip de mongoloid, da’ matale şti să te iei de sufletul domnului Voiculescu, dar de banii luați de la sănătate şi dați la SRI pentru măriri de salarii, voi comuniştii jeguri, când puneți de-o moțiune? Măi prima-ntâi între mândri români, poate nu ai idee dar îți spun eu: domnul Voiculescu, dacă l-ar fi lăsat Caracatița medicala din minister ar fi făcut tot ce n-au făcut hahalerele PSD care au condus ministerul. Toate la un loc (dna -sub prim ministeriatul lui Roman P., Brânzan sub a carui oblăduire s-au scos de pe piață zeci de medicamente ieftine -generice-dar eficiente pentru a le introduce pe cele inovative, „şarpele” prieten al tău Bănicioiu, „ilustrissimul Bodog). Ăştia, tovule, ăştia au făcut treabă.
    Mi se face tot mai multă greață.
    PLECAȚI! Până nu e prea târziu.

    • Gladiatorul, îți ofer o plăcuță suedeză pentru mintea pe care nu o ai. Ești pr*** și o să plătești 15 000 de euro pentru o plimbare cu ambulanta în curând.

  2. Respect! PDL-ul vopsit incearca marea cu sarea si depinde de noi sa le dam peste bot cat nu este prea tarziu! Va imaginati 4 ani cu acesti tradatori care lucreaza exlusiv pentru interesele private mai ales straine? Eu NU!

  3. Cum adica banii din programele de sanatate sa fie folositi de spitalele private ? Ce prostie este asata? Spitalele private sa foloseasca proprii bani, nu cei de la buget. La fel si biserica: sa foloseasca proprii bani, nu cei de la buget. Si sa dea inapoi tot ce s-a alocat de la buget pentru construirea catedralei. Nu ar fi trebuit sa se aloce in primul rand bani de la buget. Astea sunt derapaje fiscale din bani de la bugetul Romaniei.

  4. După ce a pierdut și localul My Club pe motiv de… datorii, Cristi Păcănele Mitrofan, va fi numit – concurs nu, ca nu l-ar lua- mare director la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș. Asa a stabilit Miuțescu prin hotararea BPJ al PNL Arges din 24 01 2020: Cristian Mitrofan, director casa de asigurari de sanatate ARGES. FĂRĂ CONCURS

    http://www.ziarulprofit.ro/index.php/fara-concurs-cristi-pacanele-director-la-cas-arges/

    • Specialistul zilei!

      Pentru ce v-ați luptat dragi prieteni peneliști? Pentru un astfel de “specialist”? Integritate, meritocrație, profesionalism… Felicitări!!’

  5. Se poate sa nu inteleg eu modul de functionare public/privat, in Romania. Insa, un tratament (partea, baremul luat in grija de asigurarea medicala de baza) este acelasi, in public sau in privat. Asadar, in ceea ce priveste bugetul statului, nu exista nici o diferenta de cost al unui tratament (accte medcale, internare, etc)
    In spitalul privat, pacientul plateste diferenta de pret, intre ceea ce acorda (barem) statul si ceea ce factureaza privatul.

    Care este problema atunci?

    Va pot oferi exemplul propriu, insa.
    In voiaj in Romania, a trebuit sa fiu internat si operat in urgenta, in Bucuresti. Cu toate ca am card european de sanatate (cetatean UE) fiind cazat langa spitalul Sanador, am fost dus acolo.
    Analize, etc : colecistectomie. Operatie cu anestezie generala si internare post-operatorie de 1 noapte.
    Ceea ce m-a mirat, a fost faptul ca fiind pe targa, la Urgente, facandu-mi-se tot felul de analize… nimic nu se facea fara ca eu sa platesc en real, cu cardul, absolut orice act medical. Incredibil!
    Am patit asta numai in Rep Dominicana 😀
    Fiind sub sedative si lungit pe targa, nici macar nu vedeam bine ceea ce eram pus sa semnez si sa platesc (cam 1500€ cu totul) Operatia s-a derulat fara pb, m-am externat a doua zi si am revenit acasa, la Paris, in cateva zile.

    Amanuntul public vs privat:
    Securitatea Sociala franceza, publica, mi-a rambursat, mi-a inapoiat absolut tot tratamentul, pana la ultimul euro. Un total de 1870€.
    Doar am tradus actele din romana in franceza si am pus singur preturile in euro, alaturi de preturile in lei, punand si rata de schimb eur/lei. Traducere facuta la un simplu traducator.
    Deci:
    Publicul, a inapoiat cheltuielile facute in privat (in baza baremurilor nationale franceze, este adevarat) Nu acelasi lucru se intampla si in Romania?

  6. Libertatea nu a spus ca MS „a pus in dezbatere”, ci ca ” Această modificare adusă legii sănătății nu a avut până în prezent parte de nicio dezbatere”, mintind grosolan. https://www.libertatea.ro/stiri/breaking-news-guvernul-pnl-privatizeaza-programele-nationale-de-sanatate-pretul-sanatatii-va-fi-si-mai-mare-pentru-pacientii-cu-venituri-mici-2865326

    Programul se adreseaza celor dispusi sa plateasca coplata:” În spitalul privat însă i se poate cere coplată (sau taxa pentru serviciile hoteliere)”. Deci conditii mai bune, plata din buzunarul cui isi permite.
    De unde rezulta ca se micsoreaza sumele destinate serviciilor publice daca numarul de (posibili) pacienti e acelasi, doar ca unii se adreseaza unui spital privat?
    Ponta ramane acelasi mediocru notoriu care nu intelege pana nu-i explica cineva. Sa caute un Florin Georgescu pe probleme de sanatate, ca singur nu e capabil. Si nici Banicioiu.

  7. tot felul de idioti isi dau cu parerea ca ce rau e, domle,sa mergi in privat sa te tratezi daca la stat ti se da moca si infectii si sictir.
    cu alte cuvinte doar statul sa aiba monopol in a-si bate joc de sanatatea unui platitor de taxe,basca spaga si miserupismul aferent…
    acum ca se va in competitie cu spitalele private unde aceasi bani platiti la stat de catre oricine vor fi virati la privat,uau,ce nenorocire…pai ce ,e normal ca fraierul platitor de taxe sa descopere ca poate beneficia la aceeasi bani de conditii mai bune si de respect?blasfemie!
    numai spagarii de la stat au drept de viata si de moarte asupra prostilor..indiferent ca se cheama ponta mongol sau troli psedache.
    hai sictir la toti lache care insista in monopolul statului asupra sanatatii populatiei.Omul,cel care plateste salariile spagarilor de la stat ,recte taxe,are dreptul sa aleaga unde se trateaza.Punct!

  8. Cuantumul asigurarilor de sanatate platite de cetatenii romani trebuie sa fie acelasi:10, 5% raportat la salariu minim pe economie stabilit de stat.Restul banilor(diferenta dintre suma obligatorie platita statului si procentul de 10 % din cuantumul venitului castigat) ar trebui sa poata sa-l folosesca romanul la:spitale private, stomatologie, kinetoterapie, balneologie …orice serviciu medical, putand sa fie viranti intr-un cont separat cu destinatie speciala-pentru sanatate. In Romania e mai rau ca-n comunism-aceleasi drepturi cu persoanele care nu dau un leu la sanatate.

    • Asta inseamna sa poti alege unde vrei sa te tratez, insa doar pentru o parte din banii care iti revin din asigurari medicare. De ce nu de toti?

      Eu inteleg, asa cum spunea si cineva mai sus, ca in cazul in care ai optat pentru un serviciu medical privat statul va plati conform unui barem, restul il vei plati tu. Deci statul nu plateste in dreptul tau mai multi bani daca tu alegi sa te tratezi in privat, asa ca nu pierd ceilalti asigurati, indiferent daca ei vor alege stat sau privat.

      Dar ar trebui sa ai libertatea ca de fiecare data sa alegi ce serviciu medical doresti, nu doar pentru o parte din consultatii.

  9. Clasica parsivenie neo-comunista prin comunicare manipulatorie cu multe oglizi si fum ca sa zapaceasca omul simplu fara prea multe cunostinte economice si financiare. Adica pe scurt lasati-ne pe noi sa decidem pe mana caror incompetenti va dam, de ce vreti sa hotarati voi la ce medic vreti sa va tratati? ”Bai, votant neo-comunist, ne pierdem clientela politica cu care stapanim tara daca te eliberezi de noi.” Cam asta zice plagiatorul si doctorul in minciuni Ponta. Si-a rafinat manipularile escrocul.

    E dreptul bolnavului care a platit asigurarea de sanatate !!!!!!!! sa primeasca o suma X pe care s-o poata folosi la medicul privat pe care-l alege ( mai mult ca sigur ca va mai plati o diferenta ceruta de medicul privat , dar din buzunarul propriu!) dupa cum e tot dreptului sa aleaga sa foloseasca aceeasi suma X la medicul de la stat daca-i bun si daca -i place.
    Statul plateste ACEEASI suma de bani, care i se cuvine oricarui roman care are contributiile de sanatate platite la zi !
    Unde am fi daca nu ar fi fost concurenta la fostul romtelecom de stat si cu totii am fi obligati sa le cumparam serviciile asa cum erau * adica proaste* pentru ca nu am avea alternativa.
    Concurenta in cazul serviciilor medicale e profund benefica pentru noi in calitate de contribuabili si total mindfuck pentru spitalele pline de incompetenti pusi politic sau pe pile , cu diplome si examene luate pe spagi, doctorate false, medici spagari, personal sictirit si asistente nesimtite etc .

  10. Domnu’ Poanta, fa tata ce vrei, cinta totusi la alta masa ca falsezi!

  11. de ce sa nu existe competitie? de ce sa nu aleaga pacientul cum, unde, de catre cine sa fie tratat? binentles unde se poate

  12. Bună seara! Și Ponta ăsta. ..Ce glumeț? El nu votează moțiunile decât în funcție de interesul lui.Ce ar fi „mai dragă! !!!Ponta dacă v-ați pune la masă toți odată și ați face o singura moțiune pe care sa o votați cu toții! !!Așa, prelungiți agonia și, câte partide atâtea moțiuni! De aceea nu sunt bune prea multe partide și pragul de 5%!Cum nu se regăsesc în schemă traseistii, mai înființează un partid care,ca sa crească mare….mai primește de la buget niște bănuți. Nu ar fi mai bine domnule Ponta sa te hotărăști odata:pe stânga sau pe dreapta?Azi votezi o moțiune, în alta săptămâna votezi alta!Țăra nu are nevoie de timpul pierdut în lupta pentru funcții! Uniti-Va și creați măcar în ceasul 24 ceva util poporului!!!Ăsta este rolul vostru.